REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PLÂNGERI PENALE pentru VANDALIZAREA troiței de la Spitalul Județean Constanța!

PLÂNGERI PENALE pentru VANDALIZAREA troiței de la Spitalul Județean Constanța!

Replica API 4 ianuarie 2019 | 11:02 321

În ciuda numeroaselor semnale trase în ultima perioadă, cu privire la vandalizarea Troiței din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, aceasta continuă să fie ținta bătăii de joc a unor indivizi certați cu legea și cu bunul simț! Reprezentanții SC Arimex Comexim 2000 SRL, firma care a realizat respectiva troiță dar și altele din județ, au depus deja două plângeri penale la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța cu privire la vandalizarea monumentului de cult.

În ultima perioadă, Troița care îi înfățișează pe Iisus Hristos, pe Maica Domnului și pe Sfântul Ioan a ajuns ținta vandalilor. În repetate rânduri, aceștia au distrus pictura, mâzgălind cu graffiti chipurile sfinților, ba chiar în prima zi de Crăciun au furat ghirlanda de brad, steaua și instalația electrică ce împodobeau troița. Deși atât reprezentanții Arimex Comexim 2000 SRL, firma care a ridicat troița aflată în curtea Spitalului Județean Constanța, cât și cotidianul „Replica de Constanța”, au atras atenția în repetate rânduri, în ultimele săptămâni asupra actelor de vandalism, situația nu s-a schimbat. În continuare, chipurile sfinților sunt luate în batjocură.

Astfel, în a doua zi din 2019, credincioșii care au ajuns la troiță au constatat că florile și candelele pe care le puseseră la picioarele Mântuitorului, ale Maicii Domnului și ale Sfântului Ioan, au fost furate, iar chipurile sfinților au fost mâzgălite cu ceară fierbinte.

Situația a ajuns și în atenția Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, întrucât în ultimele zile din 2018 au fost depuse două plângeri penale cu privire la ceea ce se întâmplă la troiță.

Totodată, prof. Ioan Roșu, pictorul care a realizat sfintele picturi, s-a întors la troiță, la acest început de an, pentru a încerca, pentru a doua oară, să redea frumusețea picturilor.

F.B.

Troița din curtea Spitalului Județean Constanța, din nou ȚINTA HOȚILOR ȘI VANDALILOR!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, in spital sunt cernitii tamadauitori, nu medicii in halate albe De bisericeala are nevoie spitatalul si de icoane, multe icoane cu troitz pe verdele ierbii
3
2
Au pus o camera de vederi si azi au vazut ca era un ANGAJAT AL SPITALULUI la curatenie: un ATEU VANDAL ARE ACCES LA BOLNAVI!
1
1
firma de paza ce pazeste ,cascaval de la pacienti?
0
0
Moarte tiganilor!
1
0
Noi nu suntem nimeni! Noi o vrem
3
1
M-AI BINE TE CACI IN GURA LU MATA SI PE TOATA FAMILIA TA SATANIST SPURCAT SI INFECT
4
4
nu vedeti ca nu o vrea nimeni. Insistati ca niste porci cu ea. Parca ati fi BOR.
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108