REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Plantele de apartament care pun copiii în pericol

Plantele de apartament care pun copiii în pericol

Replica API 10 august 2020 | 00:00 954

Plantele de apartament nu numai că schimbă aspectul casei tale, fiind unele dintre cele mai folosite decorațiuni, dar “schimbă” și aerul din casa ta, absorbind dioxidul de carbon și oferind, în schimb, oxigen.

Există o diversitate de flori de apartament din care îți poți alege preferatele în funcție de aspect, de timpul pe care îl poți oferi îngrijirii acestora precum și de talentul de grădinar pe care îl ai sau… nu.

Până acum se pare că plantele de apartament vin numai cu beneficii. Ei bine, lucrurile se schimbă însă atunci când apare un copil în peisaj. Bebelușii sunt greu de urmărit încontinuu așa că nu e exclus ca, într-o secundă de neatenție, micuțul tău să înfulece cu poftă o frunză a plantei decorative. Acest lucru nu are urmări tragice pentru plantă, care se regenerează fără probleme, însă poate avea pentru copilul tău dacă planta consumată este toxică, scrie doc.ro.

Ce plante sunt periculoase

O mulțime de plante, printre care și unele de apartament, sunt otrăvitoare atunci când sunt consumate. Iar dacă ai un copil mic trebuie neapărat să șții ce fel de plante îi pun acestuia sănătatea în pericol.

Calele albe, cunoscute sub denumirea științifică de Zantedeschia aethiopica, cauzează irității și durere la nivelul cavitații bucale, atunci când sunt mestecate.

Dieffenbachia, plantă decorativă cu frunzele în formă de plămâni, irită cavitatea bucală și produce salivă în exces.

Lantana este pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă. Această plantă perenă cauzează dureri abdominale severe și slăbiciune musculară.

Crăciunița, a cărei denumire științifică este Euphorbia pulcherrima, este foarte ușor de îngrijit și ai fi tentată să o consideri plantă de apartament ideală. Ceea ce și este, atâta timp cât nu ai un copil mic. Nu numai că provoacă indigestie, însă la contactul cu pielea poate provoca irității și alergii.

Stânjenelul, vedetă primăverii, nu are ce să caute în casă ta dacă ai un copil mic care obișnuiește să mănânce tot ce îi pică în mâna. Odată consumat, acesta provoacă amețeli, grețuri, vărsături și deranj stomacal.

Azaleea, cunoscută sub denumirea de Rhododendron ori trandafir de munte, nu provoacă numai probleme de natură gastro-intestinală, ci poate duce și la apariția dificultății de a respiră.

Leandrul, faimosul arbust mediteranean, devine toxic la ingerarea nectarului din frunze. Tahicardia, amețeală și tremurul sunt câteva dintre simptomele specifice otrăvirii cu leandru.

Limba soacrei este o plantă cât se poate de iubită pentru capacitatea să de purificare a aerului. Dacă ai însă un copil mic, trebuie să fii foarte atentă pentru că aceasta poate determina salivarea în exces, amețeli și stare de vomă.

Ce faci când copilul tău mănâncă o plantă toxică

Dacă ți-ai surprins copilul mâncând o plantă toxică, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îl ții sub observație iar apoi, dacă observi apariția unor probleme de respirație ori la nivelul aparatului digestiv, sună la 112.

Ce faci când copilul tău atinge o plantă otrăvitoare

Majoritatea plantelor otrăvitoare determina apariția iritațiilor ori a alergiilor la nivelul pielii. Spală așadar pielea care a intrat în contact cu planta, folosind apă și săpun din belșug.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920