REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Video

Podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Video

Andreea CONDURACHE 26 martie 2024 | 10:04 3051

Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, s-a prăbușit marți după ce a fost lovit de un cargobot. Podul a fost închis circulației în urma unui „incident”, a precizat Autoritatea de transport din Maryland pe contul său de Twitter, potrivit postului american ABC, citat de BFM TV.

Podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prabusit dupa ce a fost lovit de o nava. Video

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofițer de primă clasă al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă și nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu este clară la acest moment.

În mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare se poate observa că o parte foarte mare din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbușit în râul Patapsco.

Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri din orașul Baltimore, a confirmat pentru BBC că podul a fost lovit de „un vas mare”, ceea ce a dus la prăbușirea acestuia în râul Patapsco.

El a adăugat că „până la șapte persoane și mai multe vehicule” au căzut în râu.

În prezent, are loc o operațiune de salvare în curs de desfășurare condusă de Departamentul de Pompieri, care colaborează cu paza de coastă americană și cu alte agenții din Maryland, conform g4media.ro

ACTUALIZARE 12:45 Șeful pompierilor din Baltimore, James Wallace, a anunțat că două persoane au fost salvate din apă în această dimineață. Una dintre ele nu este rănită, în timp ce cealaltă a fost dusă la spital în stare gravă.

Autoritățile americane continuă căutarea pentru oamenii căzuți în apă, a mai spus Wallace, adăugând și că informațiile sunt actualizate constant și că un număr mai mare de oameni ar putea să se afle în apă după prăbușirea podului.

Între timp, șeful poliției anunță că dispozitivele sonar au detectat prezența unor vehicule sub apă. Oficialul nu a putut să dea încă o cifră.

ACTUALIZARE 12:29 Echipele de scufundători au început operațiunea de salvare în zona podului prăbușit. Între timp temperatura apei a crescut până la aproximativ 9 grade, însă operațiunea este încă una extrem de dificilă.

„O temperatură a apei de 9-10 grade poate că nu pare ceva grav, însă vă asigur că astfel de temperaturi în apă pot fi mortale pentru corpul uman. Apa rece elimină căldura corporală de aproximativ patru ori mai repede decât aerul rece”, a declarat jurnalistul CNN Derek Van Dam, care transmite informații despre acest incident.

El mai spune că există o fereastră de trei ore în care corpul uman poate să reziste la astfel de temperaturi.

ACTUALIZARE 11:10 Condițiile de vreme meteo dificile, cu temperaturi aproape de limita înghețului, dar și vizibilitatea limitată, sunt o „îngrijorare în plus” pentru echipele de salvatori care caută cel puțin 20 de oameni căzuți în apă după prăbușirea podului.

Kevin Cartwright, director de comunicații la departamentul de pompieri al orașului, spune că lucrează cu Paza de Coastă și cu o echipă de scufundători. Temperatura în jurul portului este de minus un grad.

ACTUALIZARE 10:55 Podul Francis Scott Key traversează râul Patapsco până în portul Baltimore, conform Autorității de Transport din Maryland.

Podul s-a deschis în 1977 și poartă numele autorului „The Star-Spangled Banner”, imnul național al Statelor Unite. Se crede că Scott Key a stat în apropierea locului în care avea să se construiască podul atunci când a fost martor la bombardarea Fort McHenry, în 1814 (în timpul războiului anglo-american dintre 1812-1815), moment care l-a inspirat să scrie imnul național al SUA.

Portul din Baltimore a gestionat, anul trecut, peste 52 de milioane de tone de mărfuri internaționale, în valore de peste 80 de miliarde de dolari - a noua cea mai mare în topul porturilor americane, conform guvernului statului Maryland.

ACTUALIZARE 10:42 Compania de transport maritim Synergy Marine Group a confirmat că cargobotul său sub pavilion singaporez, „Dali”, s-a izbit de un pilon al Podului Francis Scott din Baltimore.

„Deși cauza exactă a accidentului nu este încă cunoscută, serviciul de gestionare a crizei al Dali a fost mobilizat”, a transmis compania.

Toți membrii echipajului, inclusiv cei doi piloți de la bord, sunt în siguranță și nu au fost raportate situații de urgență sau oameni răniți, mai adaugă reprezentanții companiei.

ACTUALIZARE 10:16 Conform datelor obținute de site-urile de monitorizare a traficului maritim, podul din Baltimore a fost lovit de cargobotul Dali, sub pavilion singaporez.

Vasul are 300 metri lungime și se afla în drum spre capitala statului Sri Lanka, Colombo.

Pe radarele marine, Dali apare ca plecând de la terminalul de la Port Breeze, în jurul orei locale 00:45. A plecat în direcția podului Francis Scott, dar s-a oprit în zona podului 45 de minute mai târziu. Radarele de trafic aerian arată că elicoptere ale poliției patrulează zona.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au facut black out indienii ca au bagat curry in motorina. Multumesc
4
0
Echipaj de indieni, jeg si lene.
7
0
Podul a fost lovit de 3 rachete ruseasti, se vede pe filmare cum racheta loveste in 3 locuri podul. Verificati video.
4
37
Ia sa vezi speculatii precum rusii si au bagat coada.....
7
37
de fapt acel pod este orasul constanta iar comandantul vaporului este amiralu chit chit ac.
5
38

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108