REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

POLIȚIA de FRONTIERĂ REABILITEAZĂ Centrul de Comandă și Control SCOMAR cu 4 MILIOANE de lei

POLIȚIA de FRONTIERĂ REABILITEAZĂ Centrul de Comandă și Control SCOMAR cu 4 MILIOANE de lei

Replica API 29 decembrie 2021 | 12:42 4676

Sediul Centrului de Comandă și Control al Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) va fi reabilitat. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a pus la bătaie un contract în valoare de peste 4 milioane de lei pentru procedura de achiziție ce prevede prestarea serviciilor de proiectare și execuție de lucrări de reabilitare pentru obiectivul ,,Reabilitare pavilion administrativ, sediul Centrului de Comandă și Control SCOMAR”.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a lansat o procedură de achiziție ce prevede prestarea serviciilor de proiectare și execuție lucrări de reabilitare pentru sediul Centrului de Comandă și Control SCOMAR. Valoarea estimată a contractului depășește suma de 4.000.000 de lei. În luna octombrie 2020 a fost recepționată documentaţia de proiectare la faza Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. În continuare, în conformitate cu prevederile HG 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții finanțate din fonduri publice, se impune trecerea la următoarea etapă, respectiv realizarea propriu-zisă a investiției - achiziția „serviciilor de proiectare, faza Proiect Tehnic” și a „lucrărilor de construire”. Mentenanța evolutivă a Sistemului SCOMAR Finanțarea este asigurată din Fondul pentru Securitate Internă prin Contractul de finanţare nerambursabilă nr. 01/FSIB/18.12.2015.

Ce este SCOMAR?

SCOMAR este un sistem operativ de supraveghere, bazat pe tehnologia de ultimă oră, care permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoașterea și identificarea navelor ce desfășoară activități ilegale de trafic la Marea Neagră. Suportul tehnic va asigura transmiterea, în timp real, a informațiilor obținute de la stațiile de senzori la Centrul de Comandă și Control și a dispozițiunilor necesare pentru interceptarea amenințărilor și realizarea misiunilor de căutare și salvare.

Obiectivul principal al acestui sistem integrat este acela de a asigura supravegherea frontierelor maritime românești și, mai mult decât atât, supravegherea frontierelor Uniunii Europene ținând cont de aderarea României în 2007 la Uniunea Europeană. SCOMAR constituie o componentă a Sistemului Integrat de Securizare a Frontierelor de Stat (S.I.S.F.).

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu trebuiau desfiintati trontorii aia taietori de frunze la ciini?aveti bani de spart din buget????
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272