REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Poliţist de la Poliţia Port, acuzat că încearcă să intimideze angajaţii unei primării, să-i semneze recepţia unei demolări

Poliţist de la Poliţia Port, acuzat că încearcă să intimideze angajaţii unei primării, să-i semneze recepţia unei demolări

Replica API 14 noiembrie 2017 | 23:46 1234

Acum câţiva ani a fost amendat pentru construcţii fără autorizaţie

Acum câţiva ani a fost amendat pentru construcţii fără autorizaţie

În sezonul estival, poliţiştii de la Servidiu Rutier Constanţa au devenit vedete după ce au amendat colegi de la alte structuri, pentru lipsa centurii ori pentru că vorbeau la telefon în timp ce conduceau. Au existat şi reacţii de genul: „Unde e colegialitatea, măi, băieţi?”, dar legea e lege pentru toţi, iar asta pare să se aplice şi în cazul unui poliţist de la Poliţia Port, care nu reuşeşte să se înţeleagă sub nici o formă cu un... poliţist local!

Ba mai grav de atât, angajatul Poliţiei Port a fost reclamat la Ministerul Afacerilor Interne, poliţistul local susţinând că asupra lui s-ar fi făcut presiuni pentru a semna o recepţie la terminarea unei lucrări de desfiinţare. Şi, pe lângă acest aspect – rămâne de văzut cine are dreptate –, împotriva poliţistului de la Port au fost lansate şi acuzaţii privind sustragere de combustibil din cota alocată maşinii de serviciu. Conform unor surse, acest aspect ar fi fost cercetat, însă nu s-ar fi confirmat suspiciunile, deşi în curtea respectivului au fost fotografiate, de peste gard, mai multe recipiente în care părea a fi combustibil.

Conflictul la care facem referire datează de la mijlocul acestui an, când, după mai multe tentative de a încheia povestea unei demolări, poliţistul Daniel Constantin Guţan, de la Poliţia Port, s-a deplasat la Primăria Agigea pentru a depune o solicitare de „efectuare recepţie la terminarea lucrărilor de desfiinţare”. Din nou, s-a lovit de refuzul lucrătorului responsabil cu acest aspect, poliţistul local Curtnezir Enghin.

Motivul: angajatul Primăriei Agigea susţine că demolarea nu a respectat condiţiile demolării. Mai exact, corpul de clădire demolat de Guţan era lipit de un alt imobil, iar în prezent există suspiciuni că acesta ar fi afectat. Din acest motiv, acestuia i s-a solicitat să consolideze un perete sau măcar să îl tencuiască. Întrucât Guţan nu s-a conformat, nici angajatul Primăriei Agigea nu a dorit să semneze recepţia la terminarea lucrărilor.

Pentru că poliţistul insista, angajatul Primăriei Agigea a declarat că se încearcă intimidarea sa, mai cu seamă că Guţan s-a prezentat la primărie la volanul maşinii de serviciu, inscripţionată ca atare. „(...) Prin cererea formulată de dl. Guţan Daniel Constantin, acesta solicita efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor de desfiinţare pentru obiectivul imobil C 1 situat pe strada Octavian Goga, nr.12 din localitatea Agigea.

Ajuns la adresa menţionată, am observat o autospecială marca Opel de culoare roşu, cu numărul de înmatriculare MAI 12600, având inscripţionată menţiunea Poliţia, din care a coborât o persoană îmbrăcată în civil, şi anume Guţan Daniel Constantin, care iniţial a fost contactat telefonic de către subsemnatul în vederea efectuării vizionării în teren a locaţiei (...) Menţionez faptul că acesta s-a folosit de maşina instituţiei (MAI) şi cred că se afla în timpul serviciului, pentru a ne intimida şi a efectua recepţia care nu întrunea condiţiile legii.

În ceea ce priveşte efectuarea recepţiei, aceasta nu s-a realizat deoarece imobilul C1 care a fost desfiinţat făcea corp comun cu o locuinţă mult mai mare, existând riscul ca partea care nu a fost desfiinţată să se deterioreze şi să se prăbuşească. Pentru aceste considerente, comisia pentru efectuarea recepţiei formată la nivelul Primăriei comunei Agigea respinfe efectuarea recepţiei (...)”, se arată în referatul intrat în posesia cotidianului „Replica”, referat semnat de Curtnezir Enghin, poliţist cls. I în cadrul Serviciului Poliţia Locală, Compartimentul de Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal. Documentul datează din luna aprilie a acestui an. Nici până în momentul de faţă situaţia nu a fost soluţionată.

Poliţistul Guţan, amendat şi în trecut de Primăria Agigea

Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa au confirmat că Daniel Guţan nu este angajat în cadrul acestei structuri, ci în cadrul Poliţiei Port. Momentan, nu s-a reuşit obţinerea unui punct de vedere din partea Poliţiei Port. Însă, referitor la Daniel Constantin Guţan, precizăm că el nu este la primul conflict cu administraţia locală din Agigea. Mai exact, în 2014, el a fost amendat tot de un poliţist local din Agigea – Dumitru Tofan –, la acea dată pentru construcţia unui padoc de câini (platformă beton) fără autorizaţie.

Amenda, în cuantum de 1.000 de lei, a fost contestată în instanţă, dar decizia sancţionării a rămas definitivă. La fel, tot în 2014, Guţan a fost amendat şi pentru construcţia fără autorizaţie a unui garaj. Amenda, în sumă de 1.000 de lei, a rămas definitivă conform deciziei instanţei, la care s-au adăugat şi 500 de lei reprezentând chletuieli de judecată.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca stiu unde stai bulanetule
0
0
IN atentia sefilor politiei Romane va rog sa va seseizati si sa iesiti public sa spuneti ce deosebire este intre a folosi masina de serviciu in interes personal asa cum a facut gutan si ministru de interne care a folosit politisti ca escorta rutiera care a dus la moartea unui om .ce ce ministru a trebuit sa plece iar politistul ramane angajat la stat si iese la pensie la 50 ani
2
0
Pupaneai in adancul curului domnule Gutan Daniel.sper ca cineva sa se sesizeze la abuzurile pe care le faci zdreanta de om ce esti.un spagar,un bulangiu notoriu care profita din plin de hainele care le-a primit de la stat.afara cu el!!!
6
0
nu mi-a placut cartea si ma fak politist macar cu atata sa ma dau mare ,am incercat sa ma fac pilot de avioane si am picat visam ca o sa i-au bani multi ca si pilot macar sa ma dau mare in fata hotilor sa ma simt implinit ca tata ma batea cand am fost mic toata viata ma injosit vecinii ca eram sarac acum ma razbun asa cred eu ,astia sunt politistii care patruleaza sa prinda javrele societatii ,daca nu au avut minte sa progreseze in viata macar sa umble cu masinile institutie sa intimitedeze pe nea ghiorghe si tata leana din fata blocului ,ca el este mare si smeker ,asa crede el bugetar sarak
4
1
Aia actioneaza la ordin politic slugi mici si proaste. Eu ma faceam ca actionez la ordin si lasam oameni in pace daca sunt nevinivati
2
3
la Constanta s-a putut demola central fara autorizatie si fara nici o regula si nu s-a sesizat nimeni, a fost suficient un telefon ca sa plece inclusiv sectoristul cu jandarm de la fata locului .... Legea e egala pentru toti dar mai mult pentru unii...din primaria Ct cu interese imobiliare
2
1
Aceste licheele din primarii nu fac nimic pana nu sunt atinse cu ceva si fara acceptul primarului asa ca maricel nu mai baga pe altcineva la inaintare, lasule! Poate te intreaba cineva pe tine referitor la terenul pe care s-a construit Penny! Rechin imobiliar !
3
3
acest Daniel Gutan este un militian batut in cap.
8
0
Adica unii isi construiesc blocuri si vile ilegal si astia pentru un cotet de caine il amendeaza cu 1000 lei?
4
8
Acest politist gutan este un mare idiot si un prost notoriu Foloseste masina institutiei si i scopuri personale vine pe aurel vlaicu unde sta parintii lui.il ia pe taica-su il duce la doctor.la piata la kaufland in oras la casa de pensii Aloooo politia cum se poate asa ceva cu acet Gutan...un prost idiot cretin betiv ordinar
12
1
ptr prosti si sclavi in tara asta?.Sau daca lucrezi in sistemul m.a.i trebuie sa circuli manga prin oras?.
9
0
Idiotul asta de Gutan este cel mai prost politist posibil din Portul Cta. Rad toti paznicii de el de la toate portile portului. Are si o fatza de bou cu tatze...adica vaca. Se da rotund ca da amenzi prin port cu fatza aia de pizda plange. Sa-i dam numai la muie cu toata primaria la rand. Huuuuooooo cretin ingamfat!
12
3
... ai inceput sa urasti politistii ! Pacat ! Si tu ai fost politist !
3
10
sa ma pis pe kkt care probabil e obisnuit sa construiasca fara autorizatie. Bai boule nu confunda circulatia si ordinea cu inginerii de la disciplina in constructii prostule care esti. Oare ai pwlla sau strumeleag ?
8
1
Colaboratori online acasa. Selectam urgent colaboratori online acasa. Lucru pe calculator. Castiguri foarte motivante. Contract. Suport pas cu pas. Totul este legal. Solicitati acum detalii la adresa noastra de gmail: pacurarucostica1963@gmail com
1
6
bagamias pwla in locala pwli toti drogatii sunt la locala boschetari kkti la cwr multa mue,scuipavas in ochi
9
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218