REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Polițiștii constănțeni continuă să dea amenzi pentru încălcarea restricțiilor

Polițiștii constănțeni continuă să dea amenzi pentru încălcarea restricțiilor

Replica API 8 mai 2020 | 00:00 2079

Cine spera că polițiștii vor înceta aplicarea amenzilor după anunțul Curții Constituționale a României, s-a înșelat. În ultimele 24 de ore, oamenii legii constănțeni au aplicat 90 de sancțiuni, în valoare de 151.370 lei. Dintre acestea, 74 de sancțiuni au vizat nerespectarea măsurilor prin Ordonanța Militară nr. 3.

"Evitați ieșirile nejustificate"

Toate amenzile aplicate în această perioadă se pot transforma în procese pentru contestarea amenzilor, ceea ce ar supraaglomera instanțele cu sute de mii de dosare. Potrivit Asociației Grefierilor din România, până în prezent s-au înregistrat peste 100.000 de plângeri privind sancțiunile acordate pentru încălcarea restricțiilor de circulație în timpul stării de urgență.

Românii amendați după data de 31 martie, când au fost majorate sancțiunile contravenționale, pot contesta în instanță amenzile și vor avea câștig de cauză.

"Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte toate prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!", este apelul reprezentanților Instituției Prefectului Constanța.

Ce spune Curtea Constituțională a României

Curtea Constituțională a României a admis, în unanimnitate de voturi, neconstituționalitatea privind majorarea amenzilor între 2.000 și 20.000 de RON, față de 100 și 5.000 RON. CCR a declarat neconstituționale atât amenzile, cât și ordonanța de modificare a stării de urgență, în ansamblul său.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, în unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență sunt neconstituționale. De asemenea CCR a admis excepția de neconstituționalitate şi a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanțeide urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență este neconstituțională, în ansamblul său.", se arată în comunicatul CCR.

În ultimele 24 de ore, în județul Constanța, au fost efectuate 2.112 verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 42 de societăți comerciale și PFA.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luati pistolu si sa facem revolutie cum a murit ceasca nu stie si retardatu asta care ne minte pe fata? asa am devenit noi romanii ?! SCLAVI !! TINUTI IN CASA DE PASTE 1 MAI DAR NU SCUTITI DE MUNCA !! PROSTI SUNTETI ROMANILOR
0
0
Ii e frica strigoiului de la ipj ca isi pierde functia
0
0
Sa se numeasca Jigodiiile constanteni
3
2
Sunt trimisi la dat amenzi de catre sefii lor pupincuristi cum erau trimisi iobagii la munca de catre grofi si boieri. Singura vina a politistilor de pe strada este ca pun botul la mizeriile sefilor.
3
2
Ei continua sa dea amenzi si noi continuam sa le contestam, fiecare cu meseria lui. Daca idiotii nu stiu ce e ala un avertisment n-ai ce sa le ceri, atata le poate creierul ala mic si spalat de militian
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212