REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Polițistul care lua șpagă 200 de euro pentru un permis de conducere a fost condamnat

Polițistul care lua șpagă 200 de euro pentru un permis de conducere a fost condamnat

Victor ROTARU 11 februarie 2023 | 00:00 15885

Ionuț Armeanu, agent de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Tulcea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, după ce în perioada martie-mai 2018 acesta a primit sume de bani necuvenite pentru sine, indirect, lăsând a se înțelege că are influență asupra funcționarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea în vederea obținerii permisului de conducere.

Politistul care lua spaga 200 de euro pentru un permis de conducere a fost condamnat

Totul a început în octombrie 2017 când o femeie din Ciucurova a început să frecventeze cursurile pentru obținerea permisului de conducere organizat de Şcoala “Autotur”. Acesta a fost programată pe data de 16 martie 2018 pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere. Până în ziua examenului, concubinul său, i-a spus în repetate rânduri să nu fie stresată pentru că va promova examenul respectiv încă de la prima încercare. În acele împrejurări, concubinul i-a povestit că se cunoștea cu un polițist de la Postul de Poliție Ciucurova și că acesta poate să o ajute să promoveze examenul pentru obținerea permisului de conducere, însă nu i-a relatat în concret în ce constă ajutorul dat de lucrătorul de poliţie şi nici ea nu a mai cerut astfel de detalii.

În ziua examenului, respectiv pe data de 16 martie 2018, bărbatul i-a spus concubinei sale să fie liniștită că a aranjat și a vorbit el, fără a-i oferi alte detalii. La acel moment femeia s-a gândit că era vorba despre o favoare între prieteni. Proba practică a susținut-o cu o doamnă polițist. Femeia a susținut că examenul a decurs foarte bine, nu a făcut greșeli, motiv pentru care consideră că a promovat pe merit, neavând nicio clipă impresia că ar fi fost favorizată în vreun mod de către polițistul examinator.

Politistul care lua spaga 200 de euro pentru un permis de conducere a fost condamnat Minută judecătorească

După vreo 2 zile de la examen femeia a observat că iubitul său își luase 1.000 de lei în avans din salariu, din ce reține ea, acest lucru întâmplându-se cu câteva zile înainte de data la care ea fusese programată pentru a susține proba practică de obținere a permisului de conducere. Ea a observat acest lucru, întrucât martora lucra ca și contabil la aceeași firmă la care lucra şi concubinul ei. I-a cerut acestuia lămuriri cu privire la banii respectivi, împrejurare în care respectivul i-a spus că i-a dat polițistului din Ciucurova pentru a fi ajutată să promoveze examenul de permis auto, care ulterior îi trimitea banii lui Ionuț Armeanu, agent de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Tulcea.

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis condamnarea lui Ionuț Armeanu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (3 acte materiale), la 4 ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sofer de Mangalia. Replica intrebati la politia Mangalia cate amenzi au fost date in localitate in 2022 ptr. parcare neregulamentara, vorbit la telefon, neacordare de prioritate. Daca sar d 20 eu mi-o tai si o dau la ratze. Politia din oras sta numai la intrari la agatat ptr viteza. Va invit in Mangalia sa vedeti politia intr-o zi de miercuri, joi etc. Doar locala cu angajatii ei prin spagi (zamfir laurentiu stie mai bine) sta langa trecerile de pietoni(stategic) sa ne spuna cand sa trecem(intre 11.30-12.30)
1
0
Doamnele din Costinești au obținut permisul lingandu-se cu patronul școlii din Mangalia fost polițist în parcarea gării, pe lângă cei 2000 lei pretinși.Dar au permis și nu știu să conducă decât pe drum n***u s-au pe străduțele din Costinești in extrasezon in de scris și vorbit nu mai comentam că habar nu au.Rusinea este la ea acasă,in frunte cu examinatorii pe traseu.
3
3
Nici în prezent unii nu s-au lăsat de această practică mai ales in Mangalia.Verificati ori de câte ori este nevoie sa stârpim această situație nedorită
4
4
Si mai spuneati ca soferi cu numere de tulcea sunt cei mai p****i,pai uite dece caci cate un corupt ca asta le dadea permise contra spaga,o fapta foarte grava pentru siguranta circulatiei daca nu chiar cea mai grava din cauza asta conteaza suma primita ca spaga este pe locul doi cea mai importanta este fapta,poate toarna baiatul pila la care apela asta pentru ca sa faca toti p****i soferi si poate se afla si alti soferi cu permis de conducere luat pe spaga ca doar nu a facut acum primul p***t sofer contra spaga si a fost prins.
5
1
Nu inteleg cum asta a fost condamnat pe o sifoneala, fara flagrant si altul drogat si beat care omoara un nevinovat, sta bine mersi prin alte tari linistit. Daca voi intelegeti justitia asta, lamuriti-ma. O muiere geloasa, face o sifoneala si sufera altul. Ea, era ofticata de faptul ca nu stia ce a facut ala cu cei 1000 de lei. Ala ca sa se scoata, a arncat-o ca a dat-o spagutza. Ea crezandu-se bazata, a sifonat. Telenovela marca RTv.
11
3
In r*mânica din 4 cetățeni sifonează 6!!!
11
3
Întrebați cum au luat toate ciorile analfabete permisele
20
0
Ce j*****a dupa ce te ajuta omul ca esti p*****a mai si sifonezi.....
20
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468