REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pomacost se întoarce în forță: contract impresionant de la Primăria Constanța pentru tăierea copacilor din oraș

Pomacost se întoarce în forță: contract impresionant de la Primăria Constanța pentru tăierea copacilor din oraș

Replica API 27 aprilie 2019 | 00:00 807

Milioane de euro pe bandă rulantă

Milioane de euro pe bandă rulantă

foto: Primăria Constanţa

Pomacost SA pare a se întoarce în forță în grațiile Primăriei Constanța, după ce a început să lege mai multe contracte cu municipalitatea. Firma de casă a fostului primar Radu Mazăre a reușit să adune două milioane de euro numai anul acesta, iar banii orașului vin ca o gură de aer pentru Pomacost, care tocmai ce intrase pe pierderi și își făcea griji pentru viitorul său.

Primăria Constanța a atribuit pe 28 martie 2019 un contract pentru ”serviciul de tăiere, toaletare și tăiere de corecție arbori din municipiul Constanța pentru cele două zone de lucru (zona I și zona II)”, în urma unei licitații lansate încă de pe 28 septembrie 2018. În cazul de față, este vorba doar despre zona I de lucru, oferită de primărie celebrei firme Pomacost SA, care va încasa pentru serviciile sale 6.785.183 lei, fără TVA. Banii primăriei vor contribui decisiv la salvarea Pomacost, care raportase pentru anul 2017 o cifră de afaceri de aproape 5,6 milioane lei și pierderi de 274.000 lei, cu 118 angajați, dar și datorii de aproape 1,8 milioane lei.

Contracte de 10 milioane de euro de la primărie

În ianuarie 2019, Pomacost primea de la primărie încă 1,3 milioane de lei tot pentru tăierea copacilor din Constanța timp de două luni, ceea ce înseamnă că numai anul acesta administrația locală a contribuit cu peste 2 milioane de euro la prosperitatea celebrei firme. În octombrie 2018, Pomacost SA a fost prinsă și în contractul de un milion de euro pentru achiziția de flori și arbuști, iar în septembrie 2018 încasa de la primărie peste 46.000 lei doar pentru udarea celor 16 palmieri din oraș. Una peste alta, firma lăsată moștenire de Radu Mazăre urmașilor săi de la primărie a câștigat din zecile de contracte cu municipalitatea aproape 10 milioane de euro.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta la intrare are copacei uscati in pozitie mai spre orizontala precum lianele adevarate schelete de pomi.uscaturi...pomacostul stie numai bani dar nu vede zona cu pomi dedeman sud si nord .zona metro....si alte zone jalnice
2
0
Banii lor,deranjul nostru.Bouarul de mazare a distrus cta,nu mai aiun pom,o zona verde.Cind mergeti invarna si statiunile bulgaresti,o sa vedeti km de parcuri.
2
0
si st de la strutinski..bani pt urangutanul din madagascar
2
0
Toata lumea crede ca POMACOST este o prescurtare de la Pomi si Constanta. De fapt este POPA MAZARE CONSTANTINESCU
5
0
Asa de bine taie Pomacost ca anul trecut mi-a cazut pomul pe masina. Idiotii dracului!!
9
0
Veti plati, jegosilor! Ati distrus orase, ati distrus tara asta! Ati furat sistematic si v ati batut joc de oameni! Ati imprastiat ura si ati schimbat destine! Pentru asta, judecata va fi aspra! Este aproape, scursuri umane!
9
0
Mizeriilor! Nu va este rusine? Primar si administratie de rahat! Astia taie iarba de 4 ori pe an, cu asistati social si iau bani cu gramada! Uitati va la scuarul de pe bd Mamaia. O mizerie infecta, pe care o intretine Pomacost! Incredibil! Sa plec dracu din cocina asta! Se impute pe zi ce trece!
11
0
Nu taiasera demult.
13
1
Firma lui Radu Mazare prin varul sau-DNA nu vede mafia Decebal Fagadau-pandarat
15
1
Sa curete zona verde din fata dedemanului si selgrosului de pe bul.tomis.pomi sunt uscati si culcati...in acea zona s-au pus de ani fe zile pomi..dar primavara ii planteaza si toamna ii scot ca sunt uscati..pe ce bani!pe foarte multi
17
1
Pentru bunastarea familiilor greu incercate. Unul exilat si celalalt incarcerat. Atata timp cat prejudiciile nu sunt recuperate, toata lumea va fura din banul public. Ce sa mai comentam!
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108