REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Pompeo: Soleimani pregătea atacuri asupra unor ambasade americane

Pompeo: Soleimani pregătea atacuri asupra unor ambasade americane

Replica API 11 ianuarie 2020 | 00:00 416

Mike Pompeo

Generalul iranian Qassem Soleimani, ucis într-un raid american în Irak săptămâna trecută, planifica atacuri asupra unor ambasade ale Statelor Unite, a declarat vineri şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, potrivit AFP.

Qassem Soleimani pregătea atacuri "iminente" asupra unor "infrastructuri americane, între care ambasade americane, baze militare, instalaţii americane din regiune", a detaliat el într-o conferinţă de presă.

"Aveam informaţii precise despre o ameninţare iminentă", a indicat secretarul de stat american.

"Nu ştim exact în ce zi ar fi fost ele executate, dar era foarte clar, Qassem Soleimani pregătea personal un atac la scară mare asupra intereselor americane, iar aceste atacuri erau iminente", a justificat el în faţa jurnaliştilor, după ce a detaliat noi sancţiuni economice împotriva Iranului.

Secretarul de stat american a insistat încă de joi asupra iminenţei unor planuri ale celui mai popular comandant militar din Iran, rămânând în acelaşi timp vag în legătură cu locul şi data punerii lor în practică.

"Nu ştim exact când şi unde, dar ele erau reale", a spus el la postul american de televiziune Fox News. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca cei de sub mine majoritatea,spalati pe creierele invadate de Puterea Dragostei si Bere la Pet,uita,fiind fara pic de cultura,ca azi vorbeau in rusa pe la Berlin daca nu erau Americanii
0
2
Denigrare manipulatoare !
3
1
mancati KAKAT , voi sunteti adevaratii teroristi
4
1
corect, de scoli,magazine,sinagogi,strazi si intreceri sportive se ocupa americanii ,treaba-i impartita ca sa nu dea cu virgula
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272