REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Ponta: Propunerea noastră a fost Remus Pricopie pentru un guvern de uniune naţională

Ponta: Propunerea noastră a fost Remus Pricopie pentru un guvern de uniune naţională

Replica API 7 februarie 2020 | 00:00 377

Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat joi, după consultările de la Cotroceni, că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pentru funcţia de premier pe Remus Pricopie, care să formeze un guvern de uniune naţională.

"Propunerea noastră a fost domnul Remus Pricopie, însă nu pentru un guvern PSD - Pro România, ci pentru un guvern de uniune naţională, în care domnul Pricopie să-şi aleagă miniştrii cu care să ne treacă peste o perioadă evidentă de criză politică, care poate însă degenera şi într-o criză economică şi socială. Pentru că prelungirea situaţiei actuale (...) înseamnă că în perioada următoare nu se pot adopta acte esenţiale, rectificare bugetară, de exemplu", a declarat Ponta.

În opinia sa, un guvern de uniune naţională condus de Remus Pricopie ar fi cel mai potrivit în actuala situaţie.

"Domnul Pricopie, având voturile PSD, Pro România şi ale altor parlamentari, cât mai mulţi, şi în măsura în care îşi face un guvern de profesionişti, ca şi domnia sa, poate să rezolve aceste probleme urgente şi să organizeze alegerile în condiţii de egalitate şi (...) de competiţie corectă între toate forţele politice", a precizat liderul Pro România.

El i-a transmis preşedintelui Iohannis că parlamentarii Pro România nu vor vota un guvern condus de Ludovic Orban, la fel cum nu au făcut-o nici în urmă cu trei luni.

"În schimb, suntem gata să susţinem orice altă formulă care acordă stabilitate, predictibilitate şi care rezolvă rapid probleme legate de sănătate, educaţie, partea de salarii, pensii, investiţii, fonduri europene", a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele Pro România a mai spus că a discutat cu preşedintele şi despre ordonanţa de urgenţă referitoare la decontarea serviciilor medicale, pe care o consideră dăunătoare şi pentru sistemul public, dar şi pentru cel privat.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai gura plina de cacat la cata muie ai luat mai limbricule.
1
0
Stai mai in banca ta. Scoti numai prostii din gura !
3
1
Iarasi tu mai limbricule? Fir-ar ma-ta a dracului de cacat ce esti!
3
2
mai ia o data muie cu cacat !!!
3
1
O curva politica! Esti o mare curva politica, mai pontacule. Te faci din ce in ce mai mic.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272