REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ponta răsuflă uşurat. Liberalii nu se înghesuie să îi demoleze Guvernul

Ponta răsuflă uşurat. Liberalii nu se înghesuie să îi demoleze Guvernul

Replica API 17 februarie 2015 | 10:16 109

Prelungire de vacanţă

Prelungire de vacanţă

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga

Apucăturile televizate ale co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga, s-au desumflat. După ameninţările de demolare ca la Stalingrad a Guvernului Ponta IV, Blaga a lăsat-o mai moale cu gălăgia mediatică şi a trecut la negocierile din subteran. Cu partid proaspăt dat cu ruj şi spălat la subţiori, co-liderul PNL consideră că îşi poate negocia şefia Senatului şi speră să-l zboare pe Călin-Popescu Tăriceanu. Pentru aceasta, are nevoie de o majoritate, care în momentul de faţă nu prea îl ajută, numai că cifrele se pot rezolva rapid în binecunoscuta noastră politică.

Pe marginea bulevardului, Blaga bagă mare cu UNPR, doar-doar oştenii lui Gabriel Oprea îl vor trăda pe premierul Victor Ponta. Aşadar, noul PNL speră la formarea unei majorităţi în această săptămână, pentru a prelua frâiele Senatului, ca prim pas pentru demolarea Guvernului Ponta.

„Se duc negocieri. Aşteptăm ca, în cursul acestei săptămâni, să anunţăm că s-a creat o nouă majoritate în Senatul României”, ne-a spus co-preşedintele PNL Constanţa, Christian Gigi Chiru, care prevede o moţiune de cenzură în luna martie. „S-a depus o moţiune simplă, se lucrează la o moţiune de cenzură. Cred că va fi depusă undeva în luna martie. Este important pentru noi să dăm un semnal vis-a-vis de modul defectuos de guvernare, care continuă. Nu s-a schimbat nimic după alegerile prezidenţiale. Ţara, în continuare, este prost guvernată şi, o dată în plus, să transmitem românilor că noi putem asigura o alternativă la actuala guvernare, alternativă liberală, bazată pe principii sănătoase, pe măsuri care să-i ajute pe cei care generează locuri de muncă în România în general”, ne-a mai spus Chiru.

La ani lumină distanţă de senatorul constănţean, celălalt co-preşedinte al formaţiunii locale a PNL, Gheorghe Dragomir, ne arată că fuziunea este departe. Dacă Chiru vede moţiunea de cenzură de mărţişor, Dragomir o vede prin luna mai, eventual. „Eu cred că această moţiune va veni cândva la sfârşitul primăverii, sfârşit de aprilie, început de mai, cam aşa”, ne-a spus Dragomir.

Pe de altă parte, nici deputatul Dănuţ Culeţu nu e cu gândul la moţiunea de cenzură. De altfel, dacă la Senat ar mai fi vreo şansă de formare a unei majorităţi, la

Camera
Deputaţilor nu se află o diferenţă între putere şi opoziţie, ci o prăpastie, aşa că deputaţii opoziţiei au alte gânduri. „Deocamdată, ne dă DNA de lucru prea mult. Mâine (marţi – n.r.), discutăm şi de Borbely. Discutăm într-una, ce să facem?”, ne-a spus Culeţu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212