REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prefectul Niculescu: Au fost cele mai grele două luni din viețile multora

Prefectul Niculescu: Au fost cele mai grele două luni din viețile multora

Replica API 13 mai 2020 | 00:00 1958

La Constanța lucrurile stau din ce în ce mai bine în ceea ce privește evoluția noului coronavirus. La două luni de la confirmarea primului caz, orașul de la malul mării înregistrează un procent ce părea greu de atins la începutul epidemiei: 90% rata vindecării. 225 de persoane s-au vindecat deja dintr-un total de 252. Practic au mai rămas doar 27 de cazuri active la nivelul județului Constanța.

Aproape 7.000 de teste se fac zilnic la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 252 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 13 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 225 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța a atins în cursul zilei de marți, 12 mai, 90%. Asta în condițiile în care rata vindecării la nivel național este de 48,5% cu 15.778 de cazuri și 7.685 de vindecări. La nivelul județului Constanța se fac aproape 7.000 de teste zilnic. Numărul de teste din România a atins aproape 270.000 până în prezent. În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 470 de persoane, care ocupă 20% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 753 de persoane în izolare la domiciliu.

George Niculescu: Au fost cele mai grele două luni din viețile multora. Fiți responsabili în continuare!

Prefectul județului Constanța, George Niculescu a făcut un mic rezumat a celor două luni de când a fost confirmat primul caz la Constanța și apelează la implicarea fiecărui constănțean în lupta ce nu s-a încheiat încă.

„Aproape fără să ne dăm seama, ieri (nr.luni,11 mai) au trecut două luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în Constanța. Sunt 62 de zile pe care le-am depășit, împreună, cu multă responsabilitate și multă răbdare. Dovada cea mai grăitoare este numărul de vindecări din Constanța (225, după ultimele date furnizate de DSP Constanța). Au fost cele mai grele două luni din viețile multora dintre noi. Ne-am simțit, în multe momente, constrânși, încolțiți, copleșiți chiar, de acest virus care a schimbat percepții, obiceiuri și reguli în toată lumea. Dar asta nu înseamnă că ne dăm bătuți. Din contră! Cu timpul, am ajuns, împreună, să cunoaștem tot mai multe despre COVID-19, să știm cum să ne ferim de el, am ajuns să construim un „scut” împotriva lui, iar acum, suntem tot mai hotărâți să-l eliminăm din viețile noastre. Acest lucru va fi posibil DOAR cu implicarea fiecărui om în parte. Aveți încredere, fiți responsabili, aveți grijă de cei dragi!”, a spus prefectul.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
niculescule esti kaka maca
0
0
Zdreanta jegoasa cu bani de la hotu de taticu se vaita ca o virtnameza bombardata careia iau murit cei 3 copii. Mori in chinuri pensat fatalau inecat cu botnita obligatorie
2
2
Boul baltii, nu are masca pe bot, luanear jegul de pe coaie...
2
3
Au fost grele pt ca am avut epidemia dublata de niste incompetenti ca tine si ca ala care te a propus in functia asta, Abia astept alegerile si eu si toate neamurile mele, pe care pt prima data le voi indemna sa iasa TOATE la vot. PS - suntem 6 frati, toti casatoriti si cu copii majori
6
1
Nici daca il "tuna" Elon Musk nu avea cum sa ajunga asa repede pe post!Dar cand esti prost ai si post!Tace si el speriat de aia de sus care sunt niste pedofili canibali cu siguranta masoni!ALOOOOO MASONERIA ESTE ANTICONSTITUTIONALA conf Art 40 alin 4,Dreptul la asociere!Baga mana lai si pi carti ca acsi fara dip tziva realizari cum s-adari treaba?Vedea te as vaccinat de Bill Gates
5
1
Intr-adevar ptr cetatenii judetului au fost 2 luni foarte grele ca au trebuit sa suporte deciziile gresite ale unui prefect incompetent! !!
12
1
Erau mai usoare daca nu erai tu!Si pe tine Marsica sa te facem posta.
6
1
fara a citi ce zice acest cretin , numai ptr titlul articolului: pai normal ca au fost grele cand tu un filfizon nu stii sa faci nimic... pana la urma , zi-ne si noua ce ai realizat in viata ta de rahat in fara ca ai taiat frunze la caini...!
13
0
Se vede o schinbare decand este PNL la guvernare
3
11
Intrun oras de psd-isti corditi, prefectul face nota discordanta si evident ca este injurat
1
13
coruptia ucide!!!
10
1
Noi am simtit fiecare zi cat 10,nu ca tine! Recunosti ca esti nesimtit! Te-as scuipa in fata,dar nu pot,ca ma obligi sa port botnita. Nu uita,roata se invarte!
12
1
Si pentru noi a fost si este greu cu asa prefect de paie,care accepta fara cracnire ordinele de la Bucuresti!I-ai pe ,,fratii nostri" si du-i acasa la tine!Prostia ta e mai periculoasa decat virusul! Sluga !
17
1
te doare in cwr. vedeate-as mort pe tine si pe tot neamul meu
9
1
Tu ai fost responsabil atunci cand ai acceptat venirea la noi a unor bombardieri ai a unor botoxate, adica 'telectuali de marca, straini de oras si judet? Ti-am mai scris, merita sa-ti bagi picioarele in ea de functie, sa demisionezi! dar sa nu accepti asa ceva! Ne-ai pus pe toti in pericol! BOULE!
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212