REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prejudiciu uriaș într-un dosar de faliment din Constanța. Zeci de milioane pe care statul nu-i va mai vedea vreodată

Prejudiciu uriaș într-un dosar de faliment din Constanța. Zeci de milioane pe care statul nu-i va mai vedea vreodată

Replica API 22 octombrie 2018 | 00:00 369

Mafia cerealelor a lovit din nou

Mafia cerealelor a lovit din nou

Tribunalul Constanța a obligat o evazionistă la returnarea către firma pe care a deținut-o a câtorva zeci de milioane de lei, într-un dosar de faliment deschis încă din 2015. Este una din cele mai mari prejudicii judecate în ultimul timp de instanțele constănțene. Mai mult ca sigur însă că statul nu va recupera niciun leu, femeia găsită responsabilă fiind în realitatea ”săgeata” celor din mafia cerealelor.

Tribunalul Constanța a decis pe 16 octombrie 2018 obligarea unei tinere la plata a circa 6,6 milioane de euro către firma al cărei unic asociat și administrator era la data intrării acesteia în faliment. ”Dispune ca pasivul debitoarei RAPIMIZO SRL, în faliment - în cuantum de 29.948.086 lei – să fie suportat din averea personală a pârâtei Constantin Alina Genoveva. Sumele obţinute prin valorificarea bunurilor din averea pârâtei vor intra în patrimoniul debitoarei RAPIMIZO SRL, în faliment şi vor fi destinate acoperirii pasivului. Executorie”, se arată în hotărârea instanței. Sentința a fost dată într-un dosar deschis în 2015, când ANAF a cerut falimentul debitoarei Rapimizo SRL.

Condamnări grele

Fără doar și poate, Alina Genoveva Constantin este doar intermediara mafiei cerealelor din Constanța și nu are de unde să acopere paguba uriașă, de aproape 30 de milioane de lei. Firma apare în rapoartele Gărzii Financiare încă din 2010, când fosta instituție de control o descoperea pe Alina Genoveva Constantin ca patroana din documente a firmei Rapimizo SRL, care a derulat derulat afaceri ilegale cu cereale în valoare de peste 10 milioane de lei, cu un prejudiciu adus statului de 4,5 milioane lei. În aprilie 2015, Rapimizo SRL apărea într-o condamnare definitivă dictată de Curtea de Apel Galați într-un dosar al DNA deschis în anul 2011. Este vorba despre evazioniștii Nicușor Balaban (condamnat la 7 ani de închisoare) și Gheorghe Florică (condamnat la 6 ani ani de închisoare), care au mai fost obligați, printre altele, „în solidar cu partea responsabilă civilmente SC RAPIMIZO SRL Constanța, la plata sumei de 4.533.353,55 lei, cu dobânzi legale (din care 2.475.824,74 lei reprezentând tva și 2.057.528,55 lei reprezentând impozit pe profit), cu titlu de prejudiciu adus statului din relațiile SC RAPIMIZO SRL Constanța cu SC CEROGRUP SRL”. Prejudiciul total din acest dosar, în care a mai condamnat la doi ani de închisoare și poetul ialomițean Gheorghe Ungureanu, a depășit 6,1 milioane de lei.

Exemplul clasic de firmă fantomă

Înființată în anul 2008, Rapimizo SRL este exemplul clasic de firmă fantomă: nu funcționează la adresa declarată, nu a depus niciodată vreun bilanț fiscal, iar administratora din evidențele Registrului Comerțului nu are nicio legătură cu activitatea firmei. De regulă, astfel de săgeți sunt fie cetățeni străini, care nu au călcat niciodată în România, dar apar ca patroni de firme, fie persoane fără adăpost sau de condiție precară, plătite cu câțiva lei pentru a semna tranzacții cu cereale de ordinul zecilor de milioane, așa cum s-a întâmplat în cazul Rapimizo SRL. Singurul indiciu despre patroana Alina Genoveva Constantin, obligată de instanță la plata a peste 6,6 milioane de euro către o firmă fantomă, este că ”superafacerista” a fost admisă în anul 2004 la Grupul Școlar Economic ”Virgil Madgearu” din Constanța, specializarea Electromecanic.

R.C

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@08:57 bravo tata, o caracterizare competenta si la obiect spre deosebire de lingaul pesedeu vlad. Muie dragnea, muie pesede !!!
5
0
Si noi va vautam la darul de la nunta! Ei poftim ! In loc sa adunam zecile de milioane noi alergam dupa nuntasi si meniul de la restaurant!
5
0
Sa fim seriosi,mafiile nu sunt doar ale unui partid,idiotilor! Mafiotii sunt transpartinici,ei doar se folosesc de tradatorii de neam existenti in absolut toate partidele. Da,prostii urla la Dragnea sau la cine naiba o mai veni pe functia aia,prostii se limiteaza la cateva fraze ,uneori doar cateva cuvinte,ca papagalii,fara sa aiba judecata sanatoasa proprie iar mafiotii se bucura ca avem un popor diliu si pot sa mutileze economia tarii cum vor.
4
4
Vorba vine,sageata mafiei.Femeia este pusa si sprijinita de partid,adica PSD.Pai partidul e in toate.Partidul este in farfuria mea cu mancare ,partidul este in Justitie,partidul este in butoiul meu cu varza,partidul este in pensia mea,Partidul este in toate si vreti sa-mi spuneti ca p-asta nu a vazut-o partidul ? Hai pa !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108