5° Constanța Dum., 4 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6202
5° Constanța Duminică, 4 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6202

Premierul Ciucă, somat să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale

Replica API 24 septembrie 2022 843

USR îi solicită premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale, în condițiile în care termenul prevăzut în PNRR pentru această măsură este 31 decembrie 2022.

Nicolae Ciuca

„Îi cer premierului Nicolae Ciucă să prezinte planul de tăiere al pensiilor speciale. Să ne spună dacă susține poziția colegului său de Guvern, Marcel Boloș, care spune că România nu trebuie să taie pensiile speciale, pentru că «nu este o țară sălbatică». USR a introdus în PNRR eliminarea pensiilor speciale. PSD, PNL și UDMR vor să le mențină, cu orice risc, refuzând constant să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Continuă să-i trateze cu dispreț pe români. Continuă să dea pensii speciale și își măresc singuri salariile cu 25%. Vine însă nota de plata”, declară, potrivit unui comunicat de presă, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, scrie stiripesurse.ro.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

El amintește că în circuitul parlamentar sunt mai multe proiecte depuse de USR în scopul desființării unor categorii de pensii speciale, proiecte pe care coaliția PSD-PNL-UDMR „le ține la sertar și refuză să le pună în discuție”.

„Concret, proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este blocat din 6 mai, PSD, PNL și UDMR refuzând sistematic toate solicitările noastre de introducere a acestuia în dezbaterea Parlamentului. Proiectul a fost depus după decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională legea prin care erau desființate pensiile senatorilor și deputaților, pe motiv de „impetuozitate” și „grabă” în adoptarea legii. De asemenea, proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor este blocat în Senat din decembrie 2021. Între timp, USR a transmis mai multe cereri oficiale către conducerea Senatului pentru punerea proiectului pe ordinea de zi – cea mai recentă, formulată chiar astăzi - și a depus amendamente cu un conținut similar la alte proiecte care vizau Codul administrativ, actul normativ prin care aceste pensii speciale au fost create de Guvernul Dăncilă. Toate acestea au fost respinse”, se menționează în finalul comunicatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

CUM SA TAIE PENSIILE-NESIMTITE..ADICA NEMUNCITE..ADICA...SPECIALE ??ADICA SA-SI TAIE CREACA DE SUB PICIOARELE DOMNIEI SALE???NICIODATA..
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359