REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.8° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

PREOTUL care a UCIS o MINORĂ în MAMAIA vrea DESPĂGUBIRI de 10 MILIOANE de EURO

PREOTUL care a UCIS o MINORĂ în MAMAIA vrea DESPĂGUBIRI de 10 MILIOANE de EURO

Replica API 7 iulie 2021 | 10:53 8770

Laurențiu Aspru, fost preot, condamnat definitiv, în 2016, după ce a omorât o minoră într-un apartament din Mamaia, se află în Penitenciarul Arad. Acesta are mai multe nemulțumiri, înaintând o plângere în acest sens. Printre multiplele probleme semnalate, se află și cea legată de produsele comercializate de magazinul penitenciarului. Persoana privată de libertate se plânge că sunt prețurile foarte mari, iar produsele ar fi, de cele mai multe ori, contrafăcute, de o calitate îndoielnică. În acest sens a cerut despăgubiri de 1 milion de euro. Cât pentru celelalte nereguli constatate de el, Aspru vrea, pentru toată perioada de detenție, executată până în prezent, despăgubiri de 10 milioane de euro.

Laurențiu Aspru se plânge că, în perioada 2016 (de când a fost condamnat) și până în prezent, a stat în celulă cu mai mulți deținuți, toți fumători, că nu beneficiază de cel puțin 4 m de spațiu, sunt ploșnițe și gândaci, dimensiunile și caracteristicile paturilor sunt neconforme, iluminarea artificială și ventilația sunt necorespunzătoare fiind umezeală, mucegai și mirosuri urâte, nu există duș cu apă caldă în cameră și wc separat, temperatura din cameră este de 19 grade în sezonul rece, că nu are parte de asistență medicală, că nu poate face sport zilnic (întrucât așa i-a recomandat medicul. Pentru acestea, el a solicitat 10 milioane de euro despăgubiri pentru perioada de detenție 2016 – prezent.

Magazinul are prețuri mari și produse contrafăcute

Mai mult decât atât, persoana privată de libertate se plânge că prețurile de la magazinul din incinta penitenciarului sunt foarte mari, adaos între 0-200%. Unele produse sunt contrafăcute, de calitate îndoielnică sau expirate (sau suspecte de a fi contrafăcute întrucât eticheta este ruptă parțial și nu se vede data expirării). Laurențiu Aspru a solicitat tragerea la răspundere penală a celor vinovați și despăgubiri în sumă de 1.000.000 de euro întrucât, în perioada februarie 2016-prezent, a cheltuit pentru suplimentarea hranei și a produselor de igienă personală.

Magistrații Judecătoriei Arad i-au respins plângerea și contestația. ”Respinge contestaţia formulată de condamnatul Aspru Laurenţiu Constantin, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad, împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate delegat la Penitenciarul Arad, cu numărul 932 din data de 30 decembrie 2020 pronunţată în dosarul numărul 900/2020”, potrivit minutei judecătorești.

Cum s-a petrecut crima

Laurențiu Constantin Aspru a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la 12 ani de detenţie, la data de 12 octombrie 2015. Însă, pe 18 ianuarie 2016, i-a fost respins apelul, condamnarea rămânând definitivă.

Penitenciarul Arad

Reamintim că săptămâna Mare din 2015 nu l-a împiedicat pe un fost preot din Bistriţa Năsăud să-şi dea frâu liber plăcerilor carnale. Aşa se face că bărbatul a agăţat o fată pe internet, apoi s-au întâlnit într-un apartament închiriat din Mamaia, iar într-un „moment de nebunie” a săvârşit o crimă. Fostul preot Laurenţiu Constantin Aspru, de 37 de ani, le-a mărturisit procurorilor că venise la Constanţa pentru o partidă de sex. El le-a mai precizat oamenilor legii că ar fi cunoscut-o pe minoră pe un site de matrimoniale, dar că aceasta l-ar fi asigurat că are peste 20 de ani. Pentru că nu s-au înțeles asupra tarifului pentru serviciile prestate, fata, în vârstă de 15 ani, l-a amenințat că-l va reclama la Poliție pentru că a întreținut relații sexuale cu o minoră. Bărbatul și-a pierdut cumpătul și într-un exces de furie a strangulat-o pe victimă cu cablul de la fierul de călcat. Minora era din Năvodari și provenea dintr-o familie dezorganizată. Ramona a rămas fără tată, iar mama ei era cunoscută cu probleme psihice. Din cauza certurilor din familie, Ramona pleca mai tot timpul de acasă. Așa se face că un unchi de-al ei a vrut să o ajute și îi închiriase un apartament în stațiunea Mamaia fără să știe că aceasta o apucase pe căi greșite, după cum el le-a declarat anchetatorilor.

Citește detalii aici: Crima din Mamaia n-a speriat proxeneţii: site-urile duduie de anunţuri pentru domni generoşi

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gresit,Strutinsky a lasat loc liber in puscariile de aici pt pretenu BARHALESCU!
4
0
Titlul este tendentios
5
2
Dar cine il obliga sa cumpere de la magazinul penitenciarului?
6
2
Si cand ai ucis-o pe fata ai tot asa ai avut conditii bune?
13
1
Unchi-su era pestele. De ce nu plateste si el? El este autorul moral al tragediei. Oare BOR-ul ce parere are? Unde oui ca era si Saptamana mare.
19
0
ce scrie in articol, ca unchiul fetei ca sa o ajute i-a inchiriat un apartament in Mamaia, pai mai nene, ca sa o ajuti ii inchiriezi apartament la CET sau in alte zone ieftine nu in Mamaia, e cam ciudata treaba, cred ca unchiul o scosese la produs
38
0
Si cati ca el
19
0
de asta vrea Strutinsky sa faca puscarie in Italia, aici sunt gandaci, plosnite, mucegai, nu au apa calda, conditii de cacat si mancarea de cacat la propriu, in Italia are sa stea ca boieru
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468