REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Presa internaţională, despre condamnarea lui Dragnea

Presa internaţională, despre condamnarea lui Dragnea

Replica API 22 iunie 2018 | 00:00 596

Cel mai puternic om al stângii, aflate la putere în România, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi jumătate de închisoare - cu executarea -, în prima instanţă, într-un caz de angajări fictive, scriu principalele agenţii de presă şi posturi internaţionale, preluate în toată lumea.

Această condamnare ”reprezintă o lovitură puternică la adresa ambiţiilor (lui Dragnea) de a rămâne stăpânul jocului pe scena politică” din România, comentează AFP.

Dragnea, în vârstă de 55 de ani, care şi-a clamat mereu nevinovăţia, nu va merge însă la închisoare înainte ca această condamnare să fie confirmată în apel de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), notează agenţia franceză.

Curtea l-a condamnat după două amânări, iar liderul Partidul Social Democrat (PDS) nu a comentat imediat, scrie THE ASSOCIATED PRESS.

Potrivit procuraturii, Dragnea a intervenit în 2008 şi 2010, pe când reprezenta Guvernul, pentru a menţine două femei în plata unei agenţii în domeniul protecţiei sociale, deşi erau angajate ale partidului său.

Cele două femei au recunoscut că lucrau pentru partid, deşi primeau salarii de la agenţia respectivă.

Ca lider al majorităţii aflate la putere, Dragnea ar fi, în mod normal, premier, însă nu poate ocupa postul din cauza unei condamnări, în 2016, cu privire la o fraudă electorală, comentează AP.

Totodată preşedinte al Camerei Deputaţilor, Dragnea a fost găsit vinovat că a incitat la abuz de putere, ţinând pe ştatul de plată al unei agenţii de stat două femei care erau angajate PSD, pe când era preşedinte de consiliu judeţean, în perioada , din 2006 în 2013, scrie REUTERS:

Aceasta este ”o nouă condamnare penală” a lui Dragnea, care nu a ajuns premier din cauza unei condamnări anterioare, şi ar putea să-i slăbească acapararea asupra celui mai mare partid din ţară şi asupra Guvernului de la Bucureşti, aflat la putere de cinci luni, comentează agenţia.

mai mult: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Kovesi cam cate sute de ani de bulau ar merita pentru sutele de abuzuri patronate de ea? Iohannis cam ce ar merita pentru ca incalca Contitutia asa cum ar fi facut Erdogan, Bashar Al Assad si alti indivizi de aceeasi teapa? In regula,Dragnea sa fie inlocuit,dar cele mai toxice fapturi de ce sa nu fie si ele inlaturate?
0
2
am auzit ca i-a dat ma-tii la muie si nu i-a platit , pt asta l-a condamnat ......dar se impaca cu victima si muia o iei tu !
0
2
oare va face si puscarie???doar e omul ce s-a jucat cu intraga populatie cu legile si tot ce s-ar mai putea spune,felicitari acelor judecatori si continuati de a aplica legea asa cum se cuvine,chiar daca e un om politic sa plateasca pentru ce fapte a facut avand in mana sa puterea deci dragi mei continuati sa rupeti de la radacina tot cei face rau acestei frumoase tari ,,tara noastra ROMANIA,,au furat si au facut destule rele poporului ce inca tace si sufera
2
1
In apel , limbricul va lua sase ani si opt luni ! Pariem ? Incadrarea este esentiala : sunt probe cacalau , complicii si-au recunoscut vinovatia , limbricul nu si nu ... Mai mult , in permanenta , peroreaza paranoic si stupid impotriva justitiei ! Bai , in plm , si judecatorii astia au o limita a rabdarii ...
3
1
gresita catalogarea a celui mai puternic polityician de stanga- corect era cel mai penal si hot politician de stanga- reactia din tara spune tot. Felicitari justitiei din Romania, amenintarea penalului la adresa procurorilor care vor imndrazni sa se atinga de analfabeta viorica-- nu si-a atins tinta, nu toti sunt asistati sociali, coloana vertebrala, cinstea si corectitudinea, si-au spus cuvantul
4
0
De ce nu spune ce nota a luat la bac fata lui SEXY BRAILIANCA.
3
1
o limba in cap ?.Suuccesuri !.
1
3
In Romania totul este posibil ! Cate ca cele doua femei mai sunt angajate si nu depisteaza nimeni ?
7
1
V-a scapa la recurs ca e nevinovat
6
8
Lasa ca s-a pus Nicu Rosu capra pt eo.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614