REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Preşedintele Iohannis participă, joi, la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic

Preşedintele Iohannis participă, joi, la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 988

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi, la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic, desfăşurată în format videoconferinţă, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, scrie Agerpres.

Klaus Iohannis

Reuniunea va fi prezidată de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care va reprezenta Uniunea Europeană alături de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell.

La reuniune vor participa şefi de stat şi de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi din cele şase state partenere din regiune - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

În cadrul dezbaterilor reuniunii urmează a fi abordate trei teme principale - cooperarea şi solidaritatea în contextul pandemiei de COVID-19, reafirmarea importanţei strategice a Parteneriatului Estic şi a valorilor sale fundamentale, respectiv realizările şi obiectivele pe termen lung post-2020 ale acestei iniţiative.

"Preşedintele României va pleda pentru o politică fermă continuă de angajament a Uniunii Europene în Vecinătatea sa Estică, care poate deveni, prin progrese ale statelor partenere în domeniul reformelor asumate, un spaţiu stabil, predictibil şi prosper, compatibil cu valorile şi principiile europene. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia sprijinul consistent acordat de către România pentru Republica Moldova şi Ucraina în vederea combaterii efectelor pandemiei COVID-19, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, respectiv de aproximativ 1,75 milioane de euro, precum şi trimiterea de personal medical", arată Administraţia Prezidenţială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Important este ca individul sa nu-si uite caietelul de notite si pixul,sau macar slugile lui,asa zisii consilieri,sa noteze tot ce se dicteaza. Cine mai crede ca Iohannis are ceva comun cu interesul Romaniei si al romanilor? Pe bune,exista dovezi ca Iohannis si ai lui ar fi facut ceva bun pentru Romania? Daca sunt,de ce sunt chestiile tinute la secret si nu am aflat de ele? Inca nu am avut un presedinte cu care sa ne mandrim,poate o fi Iohannis si nu stim?!
0
0
MUIE IOHANIS!
1
0
De spatiu vital.
0
0
Cel mai prost presedinte pe care l-a avut Romania. Basescu era mafiot, dar macar era profi, asta e mare si prost. Asa tara, asa presedinte. Muie Romania.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272