REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Președintele Ucrainiei, către Putin: ”Să începem negocierile, să nu mai moară și alți oameni”

Președintele Ucrainiei, către Putin: ”Să începem negocierile, să nu mai moară și alți oameni”

Replica API 26 februarie 2022 | 00:11 1225

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat președintelui rus Vladimir Putin cu o propunere de a se așeza la masa negocierilor pentru a pune capăt ostilităților din Ucraina.

”Invazia Ucrainei de către Rusia nu este doar o invazie, este începutul unui război împotriva Europei. Împotriva unității Europei. Împotriva drepturilor fundamentale ale omului în Europa.

Împotriva tuturor regulilor de conviețuire pe continent. Împotriva faptului că statele europene refuză să împartă granițele cu forța.

Două zile la rând, orașele noastre sunt supuse bombardamentelor. Coloanele de tancuri și atacurile aeriene sunt similare cu ceea ce a trăit deja Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Vreau să transmit un mesaj președintelui rus, luptele sunt în desfășurare în toată țara, să începem negocierile, ca să nu mai moară și alți oameni”.

Rusia e pregătită să accepte negocieri cu Ucraina

Vineri, la Moscova, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că Rusia este pregătită să accepte negocieri cu Ucraina, dacă armata ucraineană încetează să opună rezistenţă.

"Noi suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, prin condiţia ca forţele armate ucrainene să asculte apelul nostru şi să depună armele", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Serghei Lavrov, citat de cotidianul Le Monde.

Serghei Lavrov susţine că armata rusă nu intenţionează să ocupe Ucraina, ci doar să asigure "demilitarizarea" ţării, informează Mediafax.

"Nu vrem ca Ucraina să mai fie controlată din exterior", a susţinut Serghei Lavrov, potrivit agenţiei RIA Novosti.

UPDATE:

Președintele Chinei l-a convins pe Putin: Rusia ar urma să inițieze negocieri cu Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis omologului său din China, Xi Jinping, într-o conversaţie prin telefon care a avut loc vineri, că este dispus să iniţieze negocieri cu Ucraina, anunţă Kremlinul şi Ministerul chinez de Externe.

Vladimir Putin i-a spus lui Xi Jinping că, ţinând cont de semnalele de la Kiev, este dispus să trimită o delegaţie la Minsk, în Belarus, pentru o întâlnire cu reprezentanţii Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia RIA Novosti şi de cotidianul Le Monde. Ministerul rus de Externe a exprimat regret privind decizia unilaterală a Ucrainei de a întrerupe relaţiile diplomatice cu Rusia, transmite Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Până în prezent, Moscova refuzase în mod repetat solicitările preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru negocieri.

Vladimir Putin, Xi Jinping

Beijingul a confirmat că Vladimir Putin a manifestat disponibilitatea iniţierii negocierilor cu Ucraina. "Rusia este pregătită să iniţieze negocieri la nivel înalt cu Ucraina", a comunicat Ministerul chinez de Externe, citat de publicaţia Der Spiegel.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a cerut vineri omologului său din Rusia, Vladimir Putin, într-o conversaţie telefonică, o soluţie negociată la războiul din Ucraina, exprimând preocupări privind amplificarea confruntărilor militare şi avertizând că Beijingul susţine suveranitatea naţiunilor. "Xi Jinping i-a transmis lui Vladimir Putin că susţine Rusia în soluţionarea acestui conflict prin intermediul negocierilor cu Ucraina. Xi Jinping a făcut referire la confruntările militare din estul Ucrainei, care generează preocupări pentru comunitatea internaţională. Poziţia fundamentală a Chinei este în favoarea respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor. În acelaşi timp, Beijingul susţine şi preocupările rezonabile în materie de securitate ale Rusiei", a anunţat Preşedinţia Chinei. La rândul său, Ministerul chinez de Externe a subliniat că Beijingul a îndemnat încă de la începutul crizei ambele părţi să rezolve disputele prin negocieri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cinste lui
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212