REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prichindeii de la Liceul „Lucian Blaga”, în călătorie în lumea banilor

Prichindeii de la Liceul „Lucian Blaga”, în călătorie în lumea banilor

Replica API 5 decembrie 2018 | 00:00 244

Marți, 4 decembrie a.c., în sala de festivități, elevii claselor I-IV de la Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța au participat la o provocatoare ,,Călătorie în lumea banilor”, alături de reprezentantele BCR, Anca Georgiana Sârbu și Iuliana Cristina Mavlea. De asemenea, elevii clasei pregătitoare A au fost îndrumați în aceeași călătorie de reprezentantul BCR, Amalia Daniela Marcu.

Activitatea de educație financiară, care are loc în săptămâna Școala Altfel pentru clasele primare, a fost una interactivă și pe înțelesul prichindeilor. Pornind de la întrebarea dacă banii au existat dintotdeauna, copilașii au aflat că banii nu existau la începuturi și oamenii foloseau trocul, adică schimbul de produse. De aici a apărut provocarea creativă pentru cei mici de a face un troc iar regula trocului să fie ca acest schimb să fie echitabil pentru ambele părți implicate. Mai departe, elevilor li s-au prezentat monedele și bancnotele naționale dar și ale altor țări. Următorul popas a fost la răspunsurile la întrebările ,,ce cumpărăm cu banii?, ,,ce tipuri de bunuri și servicii avem?, ,,suntem chibzuiți cu banii?”,,cum ne îndeplinim visurile?”, ,,ce venituri și cheltuieli poate avea familia mea?”, ,,ce obiective financiare putem avea?”.

„În urma dialogului constructiv și interactiv a rezultat o concluzie din partea micilor călători în lumea banilor: dacă sunt chibzuiți cu banii, trebuie să pună bani deoparte pentru a își putea îndeplini visurile”, a afirmat prof. Elisabeta Ana Iuliana Linea.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ,,Publicitate directa":Indemnati-i atunci sa cheltuiasca cu nemiluita, cumparati-le masina la majorat cu care sa nimereasca in primul stalp, telefoane de ultima generatie etc. E mult mai bine asa. ,,Succesuri "!
0
0
Educatia financiara este facuta de vulpile de la banca. Indemnand copii sa economiseasca, bancile isi vand produsele.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218