REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Prima instituție de stat care boicotează companiile austriece!

Prima instituție de stat care boicotează companiile austriece!

Mirela PASCAL 13 decembrie 2022 | 10:11 3812

România ia primele măsuri după ce Austria a respins aderarea țării noastre la Schengen. Compania Națională de Drumuri (CNAIR) a decis să-și mute banii din conturile Băncii Comerciale Române (BCR), deținută de grupul austriac Erste.CNAIR a hotărât să migreze către CEC, instituție financiară cu capital românesc, a dezvăluit pentru RomâniaTV.net Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al instituției de stat.

 

Prin banca austriacă, cei de la CNAIR rulau cel puțin 12 miliarde de lei, anual. ”Am încercat să găsim o variantă mai bună pentru CNAIR. Este o decizie administrativă a noastră”, a declarat Cristian Pistol, șeful CNAIR, care a înlocuit-o în funcție pe Mariana Ioniță.În decembrie 2021, CEC Bank era a șasea bancă din sistem cu o cotă de piață de 7,9%, active de 50,6 miliarde de lei. De asemenea, avea cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale. Ministerul de Finanțe este acționar majoritar la CEC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
chiar daca ai dreptate esti un las! Cand Bombonel si Razgandeanu au vandut resursele tarii de ce nu te-ai revoltat?
1
2
este ca si cand un soricel il trage de urechi pe elefant!
1
3
Puterea e la voi,conturile voastre banii vostri,masina voastra si DACA NU CUMPARATI de la Ei se pierd banii,nu va luati dupa tampiti ca depinde de voi SI NUMAI DE VOI unde vreti sa va cheltuiti banii.
3
2
Voi nu sunteti instare sa produceti nimic si vreti sa-i boicotati pe austrieci! Se vor pisha aia pe voi grupa mare!
3
17
OMV a cerut prelungirea INCEPERII EXPLOATARII GAZELOR IN PERIMETRUL NEPTUN DEEP. OMV A CERUT SA NU SE MAREASCA REDEVENTA. OMV A CERUT CA TOATA PRODUCTIA DE GAZE SA FIE VANDUTA PRIN BURSA LOR OMV DE LA BAUMGARTEN. ROMANIA A REFUZAT TOATE CELE 3 PUNCTE. aTUNCI AUSTRIA A ANUNTAT CA VA VOTA CONTRA . PANA IN ULTIMA CLIPA AUSTRIA A SANTAJAT GUVERNUL PENTRU A ACCEPTA CERERILE OMV. ROMANIA NU ESTE IN SCHENGHEN PENTRU CA ASA A VRUT OMV CARE A ORDONAT GUVERNULUI AUSTRIAC SA VOTEZE IMPOTRIVA. V ATI LAMURIT ACUM ??????? NE AU CREZUT COLONIA LOR.
21
1
Bineee ! Poate cu ocazia nuului ăsta , ne trezim si nu mai permitem nimănui sa nu ia " în balon". Să facem ca Israelienii care profită ca sunt pe felie cu americanii si englezii , s-au dezvoltat si acum se pisa pe arabițoi. Si noi putem face la fel, prieteni cu 4-5 ăi mai tari si gata tată, ne doare la bască.
15
0
Sunteți români adevărați cine nu boicotează Austria sunt c***e
17
1
F bine , așa trebuie să facă statul cu toți banii, să-i mute acolo unde este majoritar și deține controlul. Nu este nicio pierdere , CEC va plati ce trebuie catre buget , plus ca nu se mai evapora pe' afara miliarde de eu. Si pt Petrom, statul are drept de preemțiune , să discute cu americanii și să răscumpere PETROMul . Americanii măcar ne apară ! Sau cu nemtii , englezii , chiar japonezii ! Sunt atatea națiuni bogate care ne sprijină fara sa se cace pe ei, ai de unde alege. Austriecii , ca si rahații de bozgori, inca îi consideră pe romani iobagii lor. Vai de apula lor , au furat de peste tot de-au rupt și acum se cred șmekeri. Sigur si bozgorii și-au băgat coada in treaba cu Senghenul dar tac malc, le e teama ca o vor lua in bot. Si Austria si Ungaria sunt două state perverse , parșive care pupa'n c*r RUSIA. F bine , fiecare cu intersul lui, dar cand Putin omoara atația oameni nevinovati, in buricul Europei, stai naibii linistit si macar nu mai manca cacat. Si vorba lui Emil Boc, ordin de la PM , gata cu exportul de busteni si să se replanteze toți munții defrișați de golanii de austrieci. Iar dacă nu le convine sau mărăie , dosare penale ...mascații sau flit, să plece naibii de la noi.
14
0
Sa o s**i împreună cu toată austria
13
1
ce oameni p****i
2
14
Guvernu nu va face asta in mod deschis ... dar daca a dat voie unuia (cnair) s-a creat un precedent. Mai mult trebuie sa sprijine sistemul bancar romanesc , ca sa poate face fata unui eventual exod de clienti catre ... Nu e nimic greu de facut doar ca trebuie sa dispara "leprele" care sunt in stare sa vanda tara pentru un pum de arginti. Daca se facea asta din 90..
9
2
bun dar este prea putin; guvernul ce face doarme ? guvernul si parlamentul ar trebui sa ceara tuturor firmelor cu capital de stat sa faca la fel si sa verifice la sange, sanctioneze si supraimpoziteze toate celelalte companii austriece; unele contracte s-ar putea rezilia, etc dar este clar ca mafia noastra politica nu vrea asta asa ca nu vor fi decat cateva cazuri izolate ca asta; eu nu imi fac nici un fel de iluzii in privinta asta
5
0
BRAVO ! Multi nu inteleg chiar daca nu au bani multi la Bcr , Raifaisen bancile au un rating si dupa numarul de clienti , multi putin comisioanele vin .
9
0
Bravo, este un prim pas , trebuie sa urmeze exemplul si altii . Este un moment bun pentru a ne intoarce cu fata catre tara , catre noi , catre romani. Chiar prin aceaste simple actiuni . Conturi bancare la banci romanesti . Benzina de la benzinarii romanesti ... mancare d la producatori / magazine romanesti . Sa dea domnul sa poata respectivele entitati sa duca ....
7
0
Deoarece Austria a blocat aderarea la Schengen.. Tu inca nu ai aflat..
6
0
Daca Romania se mobilizeaza in maxim 6 luni austria este economic pe butuci. Suntem peste ei din toate punctele de vedere. ALUPIGUS austria!
9
5
De ce acum au luat hotararea asta de a muta bani la CEC ? Ia lovit patriotismul dintr-o data ?
2
11
Majoritatea bugetarilor primesc salariul prin reiffesen....Deci ar trebui stimulat statul sa boicoteze in sensul asta....
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272