REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PRIMĂRIA Cernavodă reabilitează termic 5 blocuri de locuințe

PRIMĂRIA Cernavodă reabilitează termic 5 blocuri de locuințe

Replica API 11 octombrie 2021 | 00:00 1141

Administrația Publică Locală continuă proiectele prin care iși propune ca orașul Cernavoda să devină un oraş modern cu infrastructură dezvoltată, cu un sistem social calitativ şi echitabil, cu o economie bine calculată şi un mediu curat. Cernavoda a devenit, în ultimii ani, una dintre localitățile care urmărește să sporească nivelul de confort al cetățenilor în ceea ce privește reabilitarea termică fiind una dintre prioritățile conducerii orașului.

Astfel, obiectivul de investiție ”Reabilitarea termică a 5 blocuri de locuințe” este în plină desfașurare.

Lucrările la blocurile 1,3,8 si 10 situate în strada Plantației, precum și la blocul B de pe strada Pinilor se execută conform graficelor, în termenele stabilite prin contract.

Reabilitarea constă în izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe, închiderea balcoanelor/logiilor cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/ planşeului peste ultimul nivel precum si izolarea termică a planşeului peste subsol.

Reabilitarea termică prezintă multiple avantaje, ea conducând la reducerea substanțială a costurilor de întreținere pentru locuitori (cu până la 30 - 40%). Economiile la energia termică nu sunt deloc neglijabile.

Finanțarea executării lucrărilor de reabilitare termică este de 60% din alocații de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și 40% din fonduri aprobate anual cu această destinație din bugetul local.

Până în prezent, în orașul Cernavoda, pe langă cele 5 în curs de reabilitare, au fost finalizate prin același program privind creșterea energetică, încă 10 blocuri . De asemenea, Administrația Publică Locală mai are semnate contracte de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru încă 4 blocuri ce se află momentan la stadiul de autorizare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468