rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Primăria Constanța a început procedura de RECUPERARE a terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR lui Mazăre

sursa: Depositphotos

Primăria Municipiului Constanțaintenționează să încheie un acord cadru pe 4 (patru) ani și contracte subsecvente, având ca obiect servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică necesare municipiului Constanta în vederea punerii in aplicare a Deciziei nr. 32/07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțată în Dosarul nr. 6536/2/2018. În acest sens, aconsultă piața cu privire la determinarea valorii estimate pentru Achiziția serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare juridică pentru punerea în executare a hotărârii pronunțată de înalta Curte de Casație și Justiție , în dosarul penal nr. 6536/2/2008.

Prin aceasta hotărâre, instanța a dispus desființarea totală sau parțială a mai multor dispoziții emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum și a altor înscrisuri. Totodată, s-a dispus restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor cercetate în cadrul respectivului dosar, în sensul revenirii unor terenuri (aproximativ 300, unele libere de sarcini, iar altele cu sarcini, inclusiv construcții, cu unul sau mai multi proprietari) în domeniul public ori privat al Unitatii Administrativ Teritoriale municipiul Constanta. Astfel, contractantul trebuie să îndeplinească următoarele sarcini: identificarea categoriilor de servicii/activități care rezultă din obiectul acordului cadru ce urmează a fi încheiat, puncte de vedere/opinii legale, adrese, notificări, somații, etc pentru punerea în aplicare a Deciziei ICCJ nr. 32 /07.02.2019, dar fara a se limita la acestea; promovarea de noi acțiuni si/sau demersuri în fața instanțelor de judecată și/sau altor autorități sau instituții publice,organe judiciare,respectiv întâmpinări promovare căi de atac, în toate fazele procesuale , note/concluzii scrise,etc., urmare a identificării demersurilor ce trebuie întreprinse de municipiu Constanta pentru punerea in aplicare a deciziei; servicii de asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor de judecată și în fata oricăror autorități sau instituții publice pentru punerea in aplicare a deciziei.

Condamnări pe bandă rulantă!

Radu Mazăre, care în prezent se află în Madagascar, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de plaje. De asemenea, Nicușor Constantinescu a primit, în același dosar, 5 ani cu executare. La fel, și fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu - 5 ani și 6 luni. Și Cristi Borcea primește o lovitură grea în acest dosar: 5 ani cu executare! El doar ce fusese eliberat condiționat în urmă cu câteva luni, într-un alt dosar. În prima instanță, fostul primar primise 4 ani de închisoare cu suspendare.

Amintim că, potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, prin hotărârea de condamnare a lui Radu Mazăre (9 ani de închisoare) și a altor foști angajați din primărie, ca Statul Român să recupereze terenurile retrocedate ilegal. Alături de terenul pe care a fost construită vila lui Radu Mazăre, se adaugă alte zeci din stațiunea Mamaia. S-a reținut că aceste terenuri sunt situate în stațiunea Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol, pe faleză ori pe plaja litoralului. Altele sunt situate în diferite zone ale municipiului. S-a constatat că aceste terenuri sunt deținute de membrii marcanți ai grupării infracționale, persoane cercetate în această cauză. Procurorii au constat atribuirea de terenuri în suprafețe de până la de 3 ori mai mari decât suprafața revendicată, prin falsificarea, prin majorare, a întinderii obiectului cererii (notificării) de restituire, încheierea unor promisiuni de vânzare-cumpărare, mai înainte de soluționarea notificării, și subevaluarea unora dintre terenurile atribuite ca măsuri reparatorii în compensare, pentru a-și asigura dobândirea proprietății asupra avantajelor patrimoniale urmărite a fi obținute de către învinuiți, pentru sine și pentru alții.

Care sunt terenurile în cauză

Instanța a constatat că terenurile cu privire la care s-a intabulat dreptul de proprietate, prin încheierile nr. 21282 din 07 iunie 2006 şi nr. 20992 din 07 iunie 2006 ale Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, în favoarea Municipiului Constanţa, aparţin domeniului public al Statului Român, urmând ca Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de reprezentant, să facă demersurile necesare pentru a intra în posesia acestor bunuri imobile. Judecătorii au dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul revenirii următoarelor terenuri în domeniul public al statului sau, după caz, în domeniul public ori privat al Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Constanţa: terenul intravilan, în suprafaţă de 2000 mp, intabulat în CF nr. 41502, cu nr. cadastral 15316, situat în Constanţa, Restaurant Dorna; terenul intravilan, în suprafaţă de 2426 mp, intabulat în CF nr. 42127, cu nr. cadastral 15314, situat în Constanţa, zona Hotel Olt - S1; - terenul intravilan, în suprafaţă de 955 mp, intabulat în CF nr. 41529, cu nr. cadastral 15313, situat în Constanţa, zona Hotel Olt-S2; - terenul intravilan, în suprafaţă de 250 mp, intabulat în CF nr. 41593, cu nr. cadastral 15305, situat în Constanţa, zona Ovidiu - Victoria - Flora lot 3; - terenul intravilan, în suprafaţă de 250 mp, intabulat în CF nr. 41503, cu nr. cadastral 15303, situat în Constanţa, zona Ovidiu - Victoria - Flora lot 5; - terenul intravilan, în suprafaţă de 490,52 mp, intabulat în CF nr. 41592, cu nr. cadastral 15311, situat în Constanţa, zona Hotel Mercur - Minerva, lot 1; - terenul intravilan, în suprafaţă de 2219,13 mp, intabulat în CF nr. 41530, cu nr. cadastral 15315, situat în Constanţa, zona Hotel Mercur - Minerva, lot 2; - terenul intravilan, în suprafaţă de 200 mp, intabulat în CF nr. 41501, cu nr. cadastral 15310, situat în Constanţa, zona Hotel Tomis; terenul intravilan, în suprafaţă de 1703,90 mp, intabulat în CF nr. 42126, cu nr. cadastral 20380, situat în Constanţa, Staţiunea Mamaia, zona terenuri de tenis – parcare, terenul intravilan, în suprafaţă de 28.489,72 mp, intabulat în CF nr.51968, cu nr. cadastral 14986/1, lot 1 (din dezmembrarea suprafeţei de 72.682,53 mp, cu nr. CF iniţial 40665), situat în Mamaia Nord; teren intravilan, în suprafaţă de 3566 mp, situat Constanţa, Staţiunea Mamaia, zona Hotel Rex, intabulat în CF nr. 43805, cu nr. cadastral 17091; - teren intravilan, în suprafaţă de 4.211,45 mp, situat în Constanţa, Staţiunea Mamaia, Staţie taxare, sat vacanţa, intabulat în CF nr.51826, cu nr. cadastral 19312;

Ilegalități cu terenurile pe care s-a construit Agua Magic

De exemplu, parcul Aqua Magic se află amplasat pe două terenuri atribuite în compensare lui Dumitru Ioan Cocăneanu, ajuns apoi în proprietatea Paraschivei Barbu, deținătoarea complexului Grand. După un lung traseu, aceste terenuri au fost trecute în proprietate deplină firmei Aqualand SA, pentru suma de 498.144 euro, în condiţiile în care subevaluarea acestui teren ar fi de peste 4 milioane dolari. Și portul Tomsi a fost concesionat. Terenuri care trebuie să ajungă, din nou, potrivit ICCJ, în proprietatea statului. SC Holland Development SA Bucureşti, de exemplu, reprezentată de Gheorghe Valentin Ionașcu, inculpat, a obţinut de la municipalitate concesionarea Portului Tomis în vederea amenajării unei zone de agrement turistic. Ionașcu a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Retrocedarea ce a avut ca obiect Cazino Mamaia

Un capitol special al anchetei procurorilor îl constituie deposedarea statului de plaja de la Casino Mamaia. Construcțiile ce compun Cazinou Mamaia Nord și Sud, au fost vandute prin negociere directă, în baza Hotărârii AGA nr.14/12.11.2004, la data de 08.12.2004 , societăților comerciale „Best Hotels & Tours” SRL și „Mehmetoglu” SRL. La 30.11.2004, Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanța și-a dat acordul pentru vânzarea imobilului, constructie, Cazino Nord Mamaia, specificand ca terenul aferent activului Cazino Nord constituie „Domeniu Privat al Municipiului Constanța. Și-a dat acordul și pentru vânzarea imobilului, constructie, Cazino Sud Mamaia, sub același motiv. Ambele adrese au fost semnate de către inculpata Ramona Dospinescu- în calitate de director al Directiei Patrimoniu, dar și de șeful de Serviciu Patrimoniu, și consilierul juridic de la acea vreme. Dospinescu a primit în dosar 7 ani și 6 luni de închisoare. „Best Hotels & Tours” SRL, reprezentată de Bivona Gilberto, administrator, a cumpărat clădirile Cazinou Nord -contractul de vanzare nr 2079/08.12.2004 , autentificat sub nr. 1355/8.12.2004, iar SC Mehmetoglu SRL, de Hortolomei Moscu Sorina Gina, asociat și administrator, a cumpărat cunstrucțiile Cazinou Sud -contractul de vanzare nr 2078/08.12.2004, autentificat nr. nr.1358/8.12.2004. Intabularea dreptului de folosinţă asupra terenului în favoarea cumpărătoarelor s-ar fi făcut ilegal. De altfel, şi dreptul de proprietate asupra terenului în favoarea Municipiului Constanţa s-ar fi realizat în fals, cu nesocotirea prevederilor Legii Cadastrului şi publicităţii imobiliare. Atât folosinţa, cât şi proprietatea asupra terenurilor au fost intabulate nelegal, în absenţa oricărui act constitutiv de drepturi sau translativ de proprietate pentru operaţiunile obiect al înscrierilor, nefiind dovedit dreptul în folosul căruia s-a făcut înscrierea.

Borcea-5 ani, asociații lui au ”bifat” 5 ani și 6 luni

Cât despre Borcea, pe care instanța l-a trimis pentru 5 ani după gratii, anchetatorii au stabilit că s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, ambii condamnați la 5 ani și 6 luni, în societatea comercială “Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau numiteiIvonne Aline Buzescu-Movilă, care moştenise proprietăţi impresionante în Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001. Inculpații au acţionat ca mandatari în numele acesteia şi au solicitat Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren ce însumau 12.500.000 de metri pătraţi. Mai mult, ei au vândut succesiv drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici. Potrivit DNA, Cristian Borcea a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice, o cotă de 12,25% din drepturile succesorale, reprezentând 1.531.250 de metri pătraţi. Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa a luat act de “vânzările” şi “revânzările” de drepturi succesorale de care a fost deposedată Buzescu-Movilă, pe baza unor referate aprobate de primarul Mazăre. Procurorii mai arată că membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001 şi Radu Mazăre au emis înscrisuri în baza cărora s-au constituit nelegal drepturi de proprietate privată pentru 96 de terenuri intravilane din patrimoniul municipiului Constanţa şi din domeniul public al statului, ale căror preţuri au fost mult subevaluate. Potrivit unor surse, Săvulescu ar fi plecat din țară.

Precizăm că instanța a dispus ridicarea sechestrul în cazul mai multor terenuri din Mamaia, printre acestea este și terenul deținut de societatea Rosemberg Imobiliare SRL, asociată a Fin.Co.Ge.Ro, situat în zona Cazino, exact lângă pasarelă. Aici, dezvoltatorul a ridicat un bloc exact pe locul fostei parcări de la Cazino. Se pare că tranzacția dintr Primărie și firma de mai sus a fost efectuată conform legii. De altfel, la momentul în care a fost construită pasarelă, reprezentanții firmei se plângeau că le intră în ”sufragerie”, în contextul în care aceasta a fost construită foarte apropiată de blocul ridicat de Rosemberg.

Precizăm că, potrivit raportului de constatare tehnico-științifică, prin atribuirile nelegale de terenuri, s-a cauzat un prejudiciu în valoare totală de 61.086.947 dolari și 61.383.874 euro, din care, în valoare de 28.690.275 dolari și 11.313.347 euro, în paguba Municipiului Constanța, în valoare de 432.000 euro, în paguba orașului Năvodari, iar în valoare de 32.396.672 dolari și 49.638.527 euro în paguba Statului Român.

Mirela PASCAL

luni, 1 aprilie 20197142
Comentarii

00Escu(27 oct 10:11)
Ma excrocilor dupa ce voi ati executat ordinele lui Mazare acum aveti nevoie de alta firma de consultanta juridica,adica trebuie sa va intete alti cum sa descurcati ilegalitatile facute de voi.Daca nu mai gasiti nici un functionar de pe vremea lui Mazare in primarie atunci vorbiti cu FAGADAU pentru ca ala stie cum s-a lucrat pe vremea lui Mazare,nu mai inventati tot felul de metode avand ca scop furtul legal al banilor publici.
05Patriotul(1 apr 22:17)
Stie cineva ce a fost Fagadau inainte de a fi primar ? Cati oameni a condus, a manageriat ? Ce pregatire are si ce acte si fapte a facut pt aceasta urbe ? E un nimeni...Asta e...
011sorin s.(1 apr 18:50)
pai de ce draqu mai aveti departament juridic daca cheltuiti banii pe firme private de avocatura???!!!
011Bob(1 apr 17:12)
...ce face acum Primarul...se numeste CAMPANIE ELECTORALA...la vot se taxeaza cel mai simplu...elegant si fara tiganie...
012Popescu(1 apr 17:06)
Inca doua planete daca mai aveam,gaseau astia cui sa le retrocedeze!
015Palaz(1 apr 16:21)
O gramada de terenuri a luat si tractoristul cu freza de ginere mort fatalau pe care le-a vandut la preturi astronomice... Numai prostii orasului care l-au votat de patru ori pe mascarici il cred pe acest tzaranoi din Beidaud
015Petre(1 apr 15:47)
Ce bogata este Hortolomei Moscu Sorina Gina! Sa se confiste ce nu-i apartine atat ei, cat si celorlalti.
220Ion(1 apr 15:28)
Primaria are serviciu juridic. De ce e necesar sa angajezi p firma pt a presta aceste servicii ,????
014Belitu(1 apr 13:39)
Care v-ati luat apartamente pe zonele vizate, ati belit-o. Astept cu interes daca pe soacra lui Bursucu o va paste vreo condamnare.
016Constantean(1 apr 13:31)
Da,incepeti odata,ce mai asteptati.
013fasole(1 apr 11:51)
azi e intai aprilie normal ca primaria va face si va drege voi chiar credeti ca se va misca ceva in serparie
020Teatru(1 apr 09:50)
Teatru.Veti vedea ca nu recupereaza nimic.Vorbe.Ca doar avem primar pesedist la putere.Astia au vorbele la ei.
215Tanti Aglaia(1 apr 09:11)
Da pe hotii de la Picadily cind vor fi scuturati, ca au pus labele pe mult teren pe malu ghiolului. Si la angajati ne da salariu min si ne munceste cate 14 ore zilnic !
026ion(1 apr 09:10)
mazare cu urmasul lui sluga fagadau n-o sa faca nimic,fagadau executa si acum ordinele lui mazare.huo..
010mari(1 apr 09:05)
Le vinde celor care au constructie pe terenul respectiv !--de ce nu le popularizeaza poate vrea sa cumpere si vreun amarit ?
17constantean(1 apr 09:01)
..cum ramane cu retrocedarile cu destinatie intravilana,alipirea altora si parcelarea celor mai mari ,fiind exclusa schimbarea destinatiei?..cum ramane cu categoria de folosinta ,care este o legatura cu destinatia de teren intravilan si NU corespunde itulizarilor convietuirii sociale cu factor major asupra sanatatii si mediului?proces-verbale de vecinatate tuturor improprietaririlor,concesionarilor si inchirierilor facute de Comisia nr.5 !trecerea unui bun din domeniul public al statului in domeniul publical unei unitati administrative teritoriale!cartile tehnice,normele tehnice de inventar !
18Aurelian(1 apr 07:34)
Aiurea, asta este ca ei sa le mai vanda iar si iar si iar si iar, ca cei ce urmeaza sa aibe si ei de unde manca
017xxx(1 apr 07:10)
Sa vezi ciordeala care s-a petrecut in Eforie....cred ca sunt sute de asazisi propietari inventati cu acte masluite.Dar nu se vrea ...
124Lizeta(1 apr 06:40)
Hai sa vedem cum ii luati casa lu George Despina
014Nicu(1 apr 05:27)
Ok , cand la De silva ? Hotii aia jegosi , ai mei au pamant acolo manevrat de ei si borcea . Demolam tot !
032Multimim Mazare(1 apr 04:53)
Cum cere Primaria Constanta cetatenilor sa respecte legea? Aceasta institutie condusa de mafioti si a pierdut orice credibilitate. Primaria ne a demonstrat cu acte ca legea este doar pentru prosti.
143Deko(1 apr 03:09)
Dar pe scursurile astea umane din Primaria Mun Constanta nu ii ia nimeni la intrebari de ce dau autorizatii abuzive pe banda rulanta? Nu se mai vede lacul Siutghiol in Statiunea Mamaia de blocuri si alte constructii. E un pas in fata, sper sa confiste aceste terenuri dar nu uitati ce primar avem, primar care cumpara cu 60.000 euro in plus per autobuz, care umple orasul de borduri si care cumpara wc-uri publice de 50.000 euro.
041luk(1 apr 01:25)
Asa si in ce consta repunerea terenurilor ? Daramati cumva cocioabele ?
mai mult...Replica
4 apr 00:00ReplicaFetiţe de 8 şi 9 ani, AGRESATE SEXUAL de concubinul mamei

Caz cutremurător în Constanţa, unde un bărbat a violat şi a agresat sexual fiicele concubinei, minore, luni de...326

4 apr 23:47ReplicaUn medic de familie din Băneasa, diagnosticat cu COVID 19285
4 apr 23:38ReplicaTeodosie CERE ca bisericile să fie DESCHISE de Paşte235
4 apr 00:03ReplicaManagerul spitalului din Hârşova: Nu putem dezerta când toată responsabilitatea apasă pe umerii noștri

Personalul medical al unui spital din judeţul Constanţa a trecut prin situații incredibile în ultimele zile. Cadrele...113

4 apr 23:41ReplicaO gaşcă de pirande a CAMPAT vizavi de Cora290
4 apr 00:04ReplicaToţi elevii şi profesorii din Peştera vor avea tablete101
4 apr 00:00ReplicaAgențiile de turism, val de solicitări pentru restituirea banilor plătiţi pentru vacanţe

Întreg sezonul estival stă sub semnul întrebării și, pe cât înaintăm spre vară, cu atât pare că pandemia va...151

4 apr 00:00ReplicaMedicii constănţeni nu pot fi cazați la hotelurile de pe litoral231
4 apr 00:00ReplicaO firmă de avocatură face lumină: Ce se întâmplă cu angajatele gravide, în timpul pandemiei de coronavirus135
4 apr 00:00ReplicaDe la instituirea Stării de Urgență, numărul accidentelor rutiere a SCĂZUT semnificativ

O statistică realizată de Serviciul Poliției Rutiere Constanța, şi pusă la dispoziţia ziarului Replica, prezintă...122

4 apr 00:00ReplicaBEAT la VOLAN cu REPETIŢIE: Spaima şoferilor a ajuns după gratii!145
4 apr 00:00ReplicaFermierii constănțeni își mută produsele pe online. Piața de legume și fructe, la un click distanță126
Vremea
3.7°3.7° - 5.7° sâmbătă, 4 aprilie 2020
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 3.31 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 apr 00:00SportAtacantul echipei Paris Saint-Germain, Neymar, a donat UNICEF suma de 800.000 de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Neymar, a donat UNICEF suma de 800.000 de euro pentru lupta împotriva...74

4 apr 00:00SportEmoții pentru cel mai bun fotbalist al planetei: Avionul lui Lionel Messi a aterizat de urgenţă

Avionul privat folosit de Lionel Messi a aterizat de urgenţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, după ce pilotul a...89

4 apr 00:00SportAntrenorul Hansi Flick va rămâne la Bayern Munchen până în 2023, a anunţat, vineri, clubul german

...75

4 apr 00:00SportLiga internaţională vrea să ajute financiar sportivii

Liga internaţională de înot (ISL) va ajuta financiar înotătorii săi şi va propune un format de competiţie inedit...75

Local
4 apr 00:00LocalVerificări ale polițiștilor privind măsurile de izolare, carantină și restricționarea circulației

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat peste 9.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.090.347...65

4 apr 00:00LocalDosare penale după ce s-au urcat băuţi la volan

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un...71

4 apr 00:00LocalDat pe mâna poliţiei după ce şi-a agresat fizic soţia

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Crucea, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 16.40, au fost sesizați,...70

4 apr 00:00LocalA comis infracțiuni la regimul circulației rutiere și a ajuns la închisoare

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de...67

4 apr 00:00LocalUn șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs un accident rutier

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 22.20, au identificat un...69

4 apr 00:00LocalPrins băut la volan și cu chef de SCANDAL: a refuzat să sufle în etilotest!

Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, au...68

4 apr 00:00LocalPrimăria Mangalia oferă măști și mănuși vârstnicilor orașului

Primăria Mangalia a demarat un program de sprijinire a tuturor vârstnicilor orașului, persoanelor singure sau cu...77

4 apr 00:00LocalSe extinde locul de joacă din Portul Tomis

Echipele contractate de Primăria Municipiului Constanța lucrează de zor pentru ca locuitorii să aibă parte de...74

4 apr 00:00LocalUn polițist local a fost amendat!

Un polițist local a fost sancționat de către un polițist din cadrul Serviciului Rutier Constanța, în noaptea de 30...83

4 apr 00:00LocalProcedura de înregistrare a căsătoriilor modificată, la Constanța

În contextul instituirii stării de urgență în țara noastră, în conformitate cu prevederile Decretului 195/2020...75

Politică
4 apr 00:00PoliticăOrban, despre prelungirea stării de urgenţă: În funcţie de evoluţia epidemiei vom lua cele mai potrivite decizii

Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri că o decizie în ceea ce priveşte prelungirea stării de urgenţă pe...66

4 apr 00:00PoliticăOrban: Localele - posibil în septembrie; suntem pregătiţi să adoptăm o OUG pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că este posibil ca alegerile locale să fie organizate în septembrie,...72

4 apr 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis încurajează o cooperare strânsă cu Germania pentru combaterea efectelor negative asupra lucrătorilor români

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat vineri la telefon cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, context în care...70

4 apr 00:00PoliticăIohannis către românii din străinătate: Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători

...67

4 apr 00:00PoliticăTăriceanu: Preşedintele ar trebui să prezideze toate şedinţele de Guvern

Preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, ar trebui, pe...76

4 apr 00:00PoliticăLegea privind majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din...88

4 apr 00:00PoliticăNegrescu solicită Comisiei Europene sprijin urgent pentru asigurarea accesului la educaţie online

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a solicitat vineri Comisiei Europene sprijin urgent pentru asigurarea accesului egal...73

4 apr 00:00PoliticăPSD: Facem un apel către Guvernul PNL să nu ignore avertismentul asupra riscului unei penurii alimentare

PSD face apel către Guvernul PNL ''să nu ignore'' avertismentul ONU şi al organizaţiilor mondiale ale Sănătăţii...74

4 apr 00:00PoliticăOrban, medicilor: Să-şi facă datoria; în toate ţările afectate de coronavirus au fost goluri de aprovizionare

Premierul Ludovic Orban le-a transmis, joi seara, medicilor "să-şi facă datoria" şi să trateze toţi pacienţii,...77

4 apr 00:00PoliticăOrban: Nu sunt adeptul unor măsuri de austeritate; nici de plafonare a preţurilor

Premierul Ludovic Orban a declarat că peste 30% din economie este afectată de epidemia de noul coronavirus,...77

Monden
4 apr 00:00MondenAndreea Antonescu și-a înnebunit fanii cu picioarele sexy

Andreea Antonescu are un trup de invidiat, la cei 37 de ani ai săi, iar în această perioadă delicată conturile ei...80

4 apr 00:00MondenDana Rogoz ajută bătrânii la cumpărături: „Mi s-au inundat și mie ochii!“

Dana Rogoz se implică în tot ce înseamnă lupta cu epidemia de Coronavirus. Sensibilizată și de faptul că este...68

4 apr 00:00MondenOana Roman și Raluca Bădulescu și-au uimit prietenii cu un look fără machiaj

Vedetele izolate la domiciliu se întrec, pe timpul pandemiei de coronavirus, în fotografii pe diverse teme. Bombele...74

4 apr 00:00MondenCum a trecut Mihai Petre de la arte marțiale la dans: „Așa puteam să cunosc fete”

Îl cunoaștem cu toții ca fiind un expert al dansului, însă puțini știu că marea pasiune a lui Mihai Petre, în...69

4 apr 00:00MondenCelebrul bucătar Adi Hădean gătește pentru medici și bătrâni singuri

În aceste vremuri de criză toată lumea ajută cum poate. Iar celebrul bucătar Adi Hădean face ce se pricepe cel mai...76

4 apr 00:00MondenTactica pe care a abordat-o Angelina Jolie pentru a-l cuceri pe Brad Pitt

Angelina Jolie şi Brad Pitt nu mai sunt împreună, dar povestea lor de dragoste continuă să fascineze, iar oamenii...77

4 apr 00:00MondenO trupă din Rusia propune o alternativă la concursul Eurovision: Quarantine Vision

Pasionaţii concursului Eurovision, a cărui ediţie de anul acesta a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, pot...66

4 apr 00:00MondenCoronavirus: Data de lansare a "Top Gun: Maverick", amânată pentru luna decembrie

"Top Gun: Maverick" este ultimul film hollywoodian a cărui lansare a fost întârziată din cauza pandemiei de...73

4 apr 00:00MondenOprah Winfrey donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus

Oprah Winfrey a declarat joi că donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus, inclusiv...72

4 apr 00:00MondenElton John şi Paul McCartney, printre vedetele care au mulţumit personalului sanitar din NHS

Elton John, Paul McCartney şi David Beckham s-au numărat printre vedetele care au adus un omagiu personalului...70

Mapamond
4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Abordarea suedeză, contestată pe măsură ce creşte numărul victimelor

Creşterea semnificativă a numărului infectărilor cu noul coronavirus în Suedia şi a celui al deceselor ridică...76

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Regina Elisabeta a II-a se va adresa duminică naţiunii; bilanţul deceselor în Marea Britanie a crescut cu 684

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se va adresa duminică naţiunii în legătură cu epidemia de COVID-19, a...71

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Italia raportează un număr de 766 de noi decese, aproximativ egal cu cel de joi

Bilanţul deceselor provocate de epidemia de COVID-19 a crescut vineri în Italia cu 766 de cazuri, faţă de 760...64

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: 200.000 de măşti de protecţie destinate Germaniei, „confiscate“ la Bangkok

O comandă de 200.000 de măşti de protecţie împotriva coronavirusului destinate poliţiei din Berlin a fost...75

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Wuhan revine treptat la viaţă, dar rămâne în alertă în faţa pericolului virusului

În Wuhan, autovehiculele circulă din nou pe străzi, iar pasionaţii de cumpărături redescoperă marile centre...66

4 apr 00:00MapamondPrefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze după ce a sugerat că pacienţii internaţi cu COVID-19 nu au respectat izolarea

Prefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze publice vineri, după ce a sugerat că pacienţii cu COVID-19 internaţi...69

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Elveţia raportează un total de peste 19.300 de cazuri şi 484 de decese

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 484 în Elveţia, au anunţat vineri autorităţile sanitare, care...73

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Nerespectarea distanţării sociale, pasibilă la Berlin de o amendă de până la 500 de euro

Nerespectarea distanţării sociale minime de 1,5 metri pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus va fi...66

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Iran a ajuns la 3.294

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în Iran a crescut vineri la 3.294, după recenzarea a 134 de morţi...72

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Carantina din Italia va fi probabil prelungită până după 1 mai, anunţă şeful Protecţiei Civile

Carantina naţională din Italia pentru încetinirea propagării noului tip de coronavirus va fi probabil prelungită...68

Sănătate
4 apr 00:00SănătateTătaru: Algoritmul de testare a rămas deocamdată acelaşi în această fază epidemică

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat vineri că algoritmul de testare la infecţia cu COVID-19 a rămas...66

4 apr 00:00SănătatePreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: Vom avea o creştere mare a îmbolnăvirilor cu coronavirus de Paşti

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, prof. Dr. Doina Azoicăi, a declarat vineri, că un vârf al...67

4 apr 00:00SănătateNelu Tătaru: Avem în continuare achiziţii de ventilatoare, precum şi o producţie internă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că vor fi în continuare realizate achiziţii de ventilatoare,...68

4 apr 00:00SănătateINSP: 41 de noi cazuri de rujeolă - confirmate în România în ultima săptămână

Încă 41 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în România în ultima săptămână, informează vineri Centrul...68

4 apr 00:00SănătateMinistrul Sănătăţii: Perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, prelungită până la 31 octombrie

Perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, care nu pot susţine în acest moment examenul de specialist, a...68

3 apr 00:00SănătateCoronavirus - INSP: 12 ţări pe lista „zonelor roşii“

Lista cu ''zonele roşii'', pentru care este necesară carantina instituţionalizată timp de 14 zile, a fost...355

3 apr 00:00SănătateCNAS: Medicul curant va transmite pacientului scrisoare medicală prin mijloace electronice

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor beneficia în perioada stării de urgenţă de medicamentele specifice care se...315

3 apr 00:00SănătateCoronavirus: Aproape 50.000 de decese în lume

Pandemia provocată de noul coronavirus a făcut cel puţin 47.993 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie...274

3 apr 00:00SănătatePreşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Trebuie asigurate echipamente cu cel mai înalt grad de protecţie

Autorităţile trebuie să asigure "obligatoriu" personalului medical echipamente cu "cel mai înalt grad de protecţie"...280

3 apr 00:00SănătatePRIMER roagă populaţia să nu îşi facă stocuri de Paracetamol sau alte medicamente

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a rugat joi populaţia să dea dovadă de...304