REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Primăria Constanţa A LUAT ŢEAPĂ de la firma care trebuia să repare pasarela maritimă din Mamaia

Primăria Constanţa A LUAT ŢEAPĂ de la firma care trebuia să repare pasarela maritimă din Mamaia

Replica API 13 aprilie 2019 | 00:00 835

Se reia licitaţia

Se reia licitaţia

Primăria Constanţa a atribuit, pe 11 februarie 2019, un contract pentru reparaţii la pasarela maritimă din Mamaia, din dreptul Hotelului Victoria. Potrivit autorităţii contractante, lucrările presupun „reparații curente la pasarela maritimă (estacadă) și la elementele navale amplasate în municipiul Constanța. Câştigătoare a fost desemnată CIMI Company SRL din Cumpăna, după o procedură simplificată de achiziţie care a durat extrem de mult şi s-a constituit mai degrabă într-un eşec pentru Primăria Constanţa. Numai că, odată semnat contractul, societatea nu s-a prezentat pentru lucrări. Fapt pentru care, actul a fost reziliat. Acum, municipalitatea s-a văzut nevoită să demareze procedurile pentru o altă licitaţie.

Pasarela din Stațiunea Mamaia este amplasat[ la sud de Hotel Victoria, în dreptul digului de protecție contra acțiunii valurilor. Pentru asigurarea durabilității și menținerea stării tehnice și a aspectului este necesară efectuarea unor lucrări urgente de reparații curente prin care se vor remedia deficiențele constatate în luna februarie 2019. Iniţial, procedura de achiziţie a lucrărilor de reparaţii a fost iniţiată pe 20 iunie 2018, iar după şapte luni s-a reuşit atribuirea contractului către firma CIMI Company SRL din Cumpăna. Potrivit unor surse din cadrul primăriei, după semnarea contractului, societatea nu şi-a respectat angajamentul luat, fapt pentru care administraţia locală a reziliat contractul. Pe 10 aprilie, muncipalitatea a demarat, din nou, procedura de achiziţie a contractului cu valoare de 59 021,17 lei, fără TVA.

În ce constau lucrările

Lucrările de reparații trebuie realizate într-un termen cât mai scurt, deoarece în cele mai multe cazuri, degradările sunt evolutive, iar pasarela trebuie pusă în funcțiune până la deschiderea sezonul estival. Lucrările de reparații constau în: repoziționarea tronsoanelor desprinse și aducerea acestora la forma inițială; balustrada de protecțiede la debarcader, cât și cele 8 porți(inclusiv încuietori/accesorii) care permit accesul către doc se vor înlocui, din cauza faotului că acestea sunt ruginite, deteriorate șiprezintă un real pericol pentru cei care urcă –coboară din navele care acostează. În cazul în care este necesar se va interveni și la elementele de prindere a balustradei prin ranforsare. Acestea se vor vopsi cu vopsea albă, rezistentă la mediu salin, conform normativelor în vigoare; se vor înlocui elemente din lemn de stejar tratat la podina fixă, conform normativelor în vigoare cu dimensiunea -GR =6 CM, l= 15 CM, L=2M. Podina este prinsă de platbande cu buloane metalice galvanizate. Prinderea se va realiza de către executant cu buloane metalice galvanizate (câte 4 buc / element podină fixă); se vor înlocui seturi colac de salvare, cu lumină, saulă cu cutie șigeam. Cutia va avea culoarea roșie; se va înlocui parâmadeteriorată; se vor înlocui amortizori de cauciuc pentru acostarea în siguranțăa navelor. Porțile de acces pe pasarelă, balustrada de protecțiea pasarelei, balustrada de protecție de la debarcader (inclusiv balustrada de la scările de acces cătredocul din larg) se vor curăța.

CIMI Company SRL, firma care a dat ţeapă primăriei, este deţinută de Iuliana şi Constantin Slăniceanu. Constantin Slăniceanu a candidat fără succes în 2008 la alegerile pentru Senat, în Colegiul 4 Constanţa, din partea PRM. Patronul CIMI Company SRL i-a avut atunci ca adversari pe Carmen Răducu (PNL), Mircea Banias (PDL)- cel care a şi câştigat, Emilian Mircea Pătruţ (PSD), Anton Mangiurea (PNG- CD) şi Stelian Pantazescu (PPPS).

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e prost Fagadau ci smecher.A gasit omu o posibilitate sa fure legal din bani primariei se da prost si ramane cu bani.A furat ceva?nu domne a fost prost si pentru prostie nu se face dosar penal nici nu se aduc bani inapoi.
8
0
Ce poti sa te astepti de la primar?Probabil ca i l-a dat Caju ca este contaranul ei.Si PSD-isti!
10
1
FAGADAU. Ce poti sa-i ceri? E praf. Atat poate.
15
0
Prostii astia se cacaie de 1 an sa repare ce pot face 2 dulgheri cu o caruta de scanduri si o punga de suruburi intr-o singura saptamina...
16
0
Cimi firma de cacat
12
0
de fapt noi am luat teapa cu marioneta de primar
17
0
citeam PSD dezmembrat...Ma' bad!
15
0
Pasarela Cazino de reparat
9
1
AM VOTAT CLAPA MI AM LUAT!
20
0
hahahah......CIMI lucreaza la oil terminal in curte pe bani grei......nu au timp de maruntisuri
25
0
Si DNA-ul ce zicea?Ca parca ar fi trecut in subordinea Primariei la ce lucruri se petrec!
22
2
Ati vazut afaceri inteligente facute de Mazare si urmasul lui ? Pasarela asta a fost o improvizatie de la bun inceput facuta dupa chipul si asemanarea ei cu moaca lui Mazare.Pasarela asta cerea bani inca din prima zi de la inaugurare si a fost gandita sa ceara bani.Golaneala tipic pesedista.
43
1
Sa repari ditamai pasarela cu 60.000 lei sunteti nebuni? Daca face cineva lucrarile pe banii astia in caz de ceva doamne fereste! Il mananca puscaria.
29
2
Se pot executa reparatiile mentionate cu suma de 12500 de euro? Sunteti siguri ca asta este valoarea contractului? Eu nu cred. Oricum, in loc sa reparam pasarela de beton de la Cazino, mai bine construim inca o pasarela din teava si lemn care o sa dureze fix vreo doua veri. Lucrari de cacat din banii nostri care tin cat mandatul primarului.. Constanta a ajuns o mizerie de oras. Nu mai zic de Cazino ca ma ia durerea de cap...
40
1
ce pod ? ce pasarela ? turistii pot face o plimbare de relaxare pe esplanada din Cumpana...
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272