REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Primăria Constanța a pus POPRIRE pe CONTURILE lui ECONOMU, de 1.100.000 de EURO!

Primăria Constanța a pus POPRIRE pe CONTURILE lui ECONOMU, de 1.100.000 de EURO!

Replica API 25 ianuarie 2021 | 23:38 7354

Tudorel Economu este executat din toate părțile! După ce un partener de afaceri l-a evacuat din locația în care funcționat restaurantul Fattoria, în Parcul Herăstrău, Economu este încolțit și de Primăria Constanța. Miza: peste un milion de euro, bani pe care afaceristul trebuie să-i achite după ce nu și-a mai plătit ratele la un teren achiziționat de la administrația locală. Este vorba despre terenul de vizavi de hotel Condor din Mamaia, pe care și-a construit o unitate de alimentație publică. Primăria Constanța a demarat procedurile pentru executarea silită împotriva soților Economu, în vederea executării sumei de 1.111.517 euro, reprezentând rest rate contractuale în valoare de 569.761,27 euro, dobânda și TVA-ul aferent în valoare de 247.941 euro, precum și majorări de întârziere în valoare de 293.815 euro, la care se adaugă cheltuieli de executare. Recent, administrația locală a pus poprire pe conturile lui Economu până la recuperarea debitului.

Terenul din stațiunea Mamaia, situat vizavi de hotelul Condor, a fost dobândit de soții Economu de la primărie, convenindu-se plata prețului în rate. Aceștia s-au obligat, conform procesului-verbal de renegociere, să achite suma de 843.139 euro, într-un termen de maxim trei ani, eșalonat în patru rate trimestriale. La prețul renegociat se aplică o dobânda de 5%/an, iar pentru neachitarea la termenul scadent, a ratelor contractuale se vor percepe majorări de întârziere conform OG nr.93/2002.

Tudorel Economu și soția sa au întâmpinat probleme în plata ratelor. Începând cu 2015, primăria a demarat procedurile de executare silită în vederea recuperării sumelor restante, dar și a întregii diferențe de preț care a mai rămas. În 2017, au reușit să obțină anularea titlului executoriu Primăria a efectuat recurs, însă a fost respins, în 2018. Cu toate acestea, în 2019 a fost deschis un nou dosar de executare silită, iar prin somația din 03.06.2019, soții Economu au fost înștiințați cu privire la declanșarea executării silite în baza titlului executoriu constând în Convenție autentificată sub nr. 1657 / 28.11.2008, pentru recuperarea sumei de 1.111.517 euro, reprezentând debit și 69.863,77 lei, reprezentând cheltuieli de executare.

Soții Economu au pierdut lupta

Mai nou, Primăria Constanța a cerut, la Judecătoria Sectorului 1 București, instituirea popriri asupra conturilor familiei Economu. Decizia nu este definitivă. ”Admite cererea. Validează poprirea înfiinţată prin adresa din data de 29.07.2020 în dosarul de executare nr. 52/2019 al Biroului Executorului Judecătoresc Ivanciu George Adrian pentru suma de 1.111.517 euro + 70.024,41 lei. Obligă terţul poprit să plătească petentului suma de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată- taxă judiciară de timbru. Respinge, ca neîntemeiată, cererea creditorului privind cheltuielile de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, se arată în minuta instanței.

Fratele fostului patron al lanțului de cafenele Filicori, Dumi Economu, este implicat în mai multe afaceri, atât în Constanța, cât și în București ori Tulcea. Tudorel Economu este asociat în societatea Fattoria Ristorante SRL, prin intermediul căreia a realizat mai multe investiții imobiliare în Mamaia și București, dar și în SC Cher One SRL, Deco Food SRL, Deco Mall Expert Srl, Vitraliu SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un alt banal machedon imputit, articol de doi bani.
12
1
probabil nici blonda.
5
1
Vino cu date mai exacte despre tipa blonda , in 2004 nu exista X6
5
1
Traieste dupa regulile lui...se simte fericit chiar si cu datorii..nu are el treaba cu demnitate sau alte chestii de genul asta...se plimba...se imbraca monden...isi face poftele...si ce daca lasa datorii in urma lui..are cine sa plateasca...mostenitorii. el e genul ce-i pe mine si-n valiza. are cunostinte generale la facut bani ca doar se trage din familie de intelectuali. doar a terminat facultatea de comert exterior la bucuresti. bravo lui. e jupan. cati pot fi ca el? sa fii sanatos tudorica. lasa-i pe cei care macane de invidie. tu vezi-ti de ale tale in continuare.
19
6
abonament la funie
17
1
Cam ce poti cere unor persoane care maine-poimaine se fac socri,dar se duc in america ca sa puna ser in buze la sotie?!Cata minte sa ai stiind ca poti fi in postura de socru sau soacra.Dupa va mirati ca inseala o gramada de lume.Asa traiesc ei,asa isi duc traiul.Ca sa poti face astfel de lucruri la varste de peste 40 de ani,chiar 50 de ani, ori nu gandesti datorita lipsei de buna educatie, ori esti o pramatie,dar tot lipsa de educatie se numeste.
5
17
baronu si economu. iar ele niste pitipoance
17
6
Cam prin 2004,pe vremea cand in locul la Osterya functiona Fattoria,escrocului ii curgeau balele langa o tipa blonda,cu un BMW X6 negru, din Constanta.Escrocul ii spune blondei sa se retraga la cladirea de vizavi,Caelia Residence, ca il vad machedonii si nu vrea sa fie subiect de barfa.Odata ajuns in barul receptiei,isi scoate verigheta spunand ca se pisa pe ea ca ptr el nu conteaza verigheta si ca a facut nunta ca sa intre in randul lumii.Tipa,cu o situatie materiala excelenta de la parinti,actual medic in Bucuresti,il lasa sa-si arate figurile si dupa ii spune sa-si vada de treaba.Un labagiu
21
6
de ceva vreme nu mai misca nimic la constructie la economu.a bagat 6 neoane ca sa lumineze la misto si niste placi de faianta pe fatada dinspre bulevard ca sa scoata ochii la dobitoci si stagneaza de cel putin 1 an de zile.tocmai el care la constructia anterioara misunau muncitorii zi de zi.ceva e necurat cu constructia neterminata.daca avea siguranta pe el nu statea economu sa nu finalizeze constructia.adevaru e ca si constructorii si materialele trebuiesc platite.dar mai scoate o masina la vanzare,mai vinde o proprietate si asa o scalda. mare afacerist acest economu. intoarce banii cu lopata
4
21
Toata viata lor este un sir de infractiuni.
30
4
Economu inca nu a inteles ca una e sa bei pe datorie si alta e sa fii milionar pe datorie.
31
0
Comunica doar in 2 limbi de circulatie internationala,aromana si limbajul mainilor. Citit-scris gramatical.Mai stie si putina limba pisidiana,dar pe google translate.
31
1
un taranus din camena si o tarancuta din tistimelu.atat pot ei.
34
0
asta da performanta la publicitate fara bani.si nu au trecut decat 11 ore de la publicarea articolului. pana diseara se vor tripla vizualizarile.
4
26
Astia ai lui Economu sunt bagati in toate escrocheriile posibile. Unde e rost de coruptie, escrocherie, teapa si toate relele apare instantaneu si Economu. Sa nu va mirati daca vreodata se vor "lipi" de un mandat de retinere pentru 24 de ore. Cum naiba au ajuns si in lumea asta de avocati, procurori, judecatori?! Inseamna ca cineva le da ponturi unde sa se orienteze si care are acces la astfel de chestii. Sunt incredibili cei doi.Astia ar fi in stare sa-si mituiasca si parintii ca sa le iasa vreo manevra.
30
1
nenea teo arata vericlu tudorel cat hii tini di gione
29
1
Cata spaga ai bagat in buzunarul lui Mazare ca sa iei terenul?Pana sa fie arestat Mazare ai belferit ca nu te deranja nimeni.De fapt asta si a fost intentia ta. Sa nu platesti, sa se prescrie si sa ramai cu terenul,numai ca primaria ti-a luat-o inainte si ti-a deschis proces de executare silita.Ai incercat tu diferite chichite avocatesti,dar lasa ca tot Hira este scaparea ta.Inclusiv Ovanesian.De obicei,Hira are grija de rudele lui.Vei iesi triumfator si din problema asta daca iti pui in aplicare escrocheriile tale frecvente.
36
0
...cu cei doi.Sunt pusi numai pe infractiuni..Odata si odata vor raspunde in fata legii.Prea isi fac de cap si nimeni nu-i cerceteaza.Au fraierit multa lume.Daca nu ajung cei doi ca aia de la Vectra Construct mare lucru.Sunt bagati in toate mizeriile penale dar cineva ii protejeaza.
35
1
de cwrve si secaturi...
34
0
Feliciule..ce faci nene?...nu.i asta musteriul tau?...il lasi de izbeliste??...sau nu e asta finalul...
37
0
Marica a lui Tudorica e o tipa super sexy, abordeaza toate genurile, e open mind, mai pe scurt e meserie. O recomand suta la suta.
44
3
te-ai vrut dezvoltator imobiliar cand tu nu aveai vreun sfant in buzunar. ai vrut sa copiezi vrajeala cu ridicatul cladirii din banii cumparatorilor, dar ai dat chix. pe cei care ti-au dat bani ii prostesti de pe o zi pe alta ca le vei face acte dupa data de 1, dar nu le precizezi anul si luna. daca procesele vor continua in favoarea primariei sa vedem cum iti vei intabula terenul ca sa poti face acte de vanzare-cumparare. dar asta nu constitutie vreo problema ca te vei face partener cu primaria si il vei fute in gura si pe CHITAC ca doar ai vrajeala in tine. iti plac tie escrocheriile asstea.
45
2
economu, mazare, hira, ovanesian
47
7
asta zici ca e nascut pentru a escroca.
48
2
TIMPUL REZOLVA TOT, DAR ABSOLUT TOT. Iaca-ta ca, caracterul celor doi iese la iveala. Tipologia caracterului celor doi este tipica teparilor. Cum e viata asta!!! Ce au aratat lumii si ce erau de fapt cei doi. Deunazi scriau pe comentarii ca, Chicheanu si-a luat teapa ca nu i-a evacuat. Iaca-ta ca i-a alergat cu pietre ca in evul mediu. Viata nu i-a iertat ca asa-s ei, niste tepari. Si inca mai au de platit multe "datorii" fata de natura, chiar foarte multe pentru bataia de joc fata de cei din jur. Usor-usor multi constientizeaza ce fel de oameni sunt cei doi. Si asta nu e decat inceputul.
62
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212