REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Primăria CONSTANȚA a ridicat MAȘINILE parcate pe locurile destinate persoanelor cu DIZABILITĂȚI

Primăria CONSTANȚA a ridicat MAȘINILE parcate pe locurile destinate persoanelor cu DIZABILITĂȚI

Replica API 22 decembrie 2020 | 21:49 2274

Polițiștii locali constănțeni au efectuat săptămâna trecută mai multe acțiuni prin care au verificat dacă proprietarii autovehiculelor care ocupau locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități erau îndreptățiți să le ocupe.

Acțiunile reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța s-au desfășurat în parcări publice amenajate și marcate corespunzător.

Menționăm că pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

În cadrul acțiunilor a fost verificată respectarea legii nr 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care la art. 100, lit. g prevede că ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 10.000 lei și măsura de ridicare a mașinii pentru eliberarea locului de parcare ocupat fără drept. Cu această ocazie, polițiștii locali au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale și au ridicat 13 autovehicule de pe locurile special amenajate.

Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi - 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

,,Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații care le revin.

Polițiștii locali vor organiza permanent astfel de acțiuni prin care vor sancționa nerespectarea prevederilor legale.”, transmit reprezentanții primăriei.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuie dati in judecata, unde sta politia locala?a terminat toata treaba?dar masinile care opresc in mijlocul strazii?politia locala nu are voie sa dea amenzi, doar politia circulatiei
1
0
Daca ma-ta asculta si imi dadeam drumul in gura ei, tu erai doar amintirea unei flegme, sinistrule.
0
0
pe cind si cele abandonate
1
0
In sfarsit! Sunt foarte multe puncte de rezolvat legat de educatia rutiara...
2
0
Veniti si pe Pescarilor e o handicapata cu curu cat casa si BMW CT 13 CTP.Are un curs cat tot blocul.
2
0
Parcarille pentru cei cu handicap sunt rezervate salvarilor....HAHAHA sau ocupate abuziv, nimeni nu vede.
2
1
astia cu haudi sint deja tarani handicapati mental,ar trebui sa aiba liber numai pe cimp,la tara,de unde provin,nu pe sosele.Sint prea prsti!
5
1
C-ta este in carantina.Handicapatii sunt sensibili la virus deci nu au ce cauta in parcari care stau goale degeaba.Noul guvern sa reia la puricat toate dosarele handicapatilor,insotitorilor caci multe sunt obtinute cu date in falsh si sifoneaza bugetul!
1
5
Lipsa de civilizatie.E un drept al cuiva, pe care unul fara cap il incalca si se cheama infractiune. Ca atare infractorul sa suporte consecintele. O actiune simultana in mai multe zone din oras ar trebui, astfel incat unora sa le scuture buzunarele sau conturile.
10
1
Bravo!!!!!
10
2
mirlanul nu asculta decit de bat!ridicati.i tigaia prostanului si asa o sa invete.Explica.i cu vorba buna si nu pricepe nimic.
13
3
Foarte bine!!!!! Asa da!
17
3
politia locala ar tebui sa stea in parcarea din fata Spitalului jud ambulatoriu de specialitate, si poate ridica zilnic aproximativ 20-30 de masini care sfideaza aceste locuri pt persoane cu dizabilitati si parcheaza masina fara niciun pic de retinere.
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272