REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.7° Constanța Lun., 2 Dec. 2024
Anul XX Nr. 6931
5.7° Constanța Luni, 2 Decembrie 2024 Anul XX Nr. 6931
 

Primăria Constanța instalează sisteme de producție a energiei electrice din surse solare. Vezi zonele și câți bani bagă în proiect!

Primăria Constanța instalează sisteme de producție a energiei electrice din surse solare. Vezi zonele și câți bani bagă în proiect!

Andreea VLAICU 9 noiembrie 2024 | 00:00 1464

În anul 2023, eolienele și panourile fotovoltaice au furnizat împreună mai multă energie decât oricare altă sursă de electricitate. Iată că și Constanța face noi demersuri pentru extinderea capacității de producție a energiei electrice din surse regenerabile. Primăria Constanța a emis joi, 7 noiembrie, trei certificate de urbanism în vederea obținerii autorizației de construire pentru instalarea unor noi capacități de producere a energiei solare. Proiectul vizează trei zone importante ale municipiului: Sere Viile Noi, Oierie Palas și Platforma Palas. Valoarea totală a investiției este de 30.374.817,00 lei. Energia electrică va fi injectată în rețea și va compensa în parte energia electrică consumată de UAT Constanța pentru iluminatul public. Scopul proiectului este de a asigura independența alimentării cu energie electrică al localității Constanța.

Primaria Constanta instaleaza sisteme de productie a energiei electrice din surse solare. Vezi zonele si cati bani baga in proiect!Zona Sere Viile Noi

Primăria Constanța a emis joi, 7 noiembrie, trei certificate de urbanism pentru proiecte de infrastructură solară menite să crească producția de energie verde în oraș. Noile capacități de generare a energiei electrice din surse solare vor fi amplasate în trei zone distincte: Sere Viile Noi, Oierie Palas și Platforma Palas, toate selectate strategic pentru a sprijini eficientizarea consumului energetic local și a susține tranziția către surse regenerabile.

Primaria Constanta instaleaza sisteme de productie a energiei electrice din surse solare. Vezi zonele si cati bani baga in proiect!certificatele de urbanism emise

Proiectul, în valoare de 30.374.817,00 lei (fără TVA), este susținut de Fondul pentru Modernizare, iar cererea de finanțare a fost depusă de Primărie la 7 decembrie 2023. Inițiativa este parte din Programul-cheie 1 al Fondului pentru Modernizare, destinat promovării surselor regenerabile de energie și dezvoltării capacităților de stocare a energiei. Scopul principal este acela de a sprijini România în atingerea țintelor de producție din surse regenerabile și de a stimula independența energetică la nivel local.

Primaria Constanta instaleaza sisteme de productie a energiei electrice din surse solare. Vezi zonele si cati bani baga in proiect!proiect finanțat cu fonduri europene

Burduja: Proiectul va genera locuri de muncă mai bine plătite și prețuri mai mici la facturi

Proiectul din Constanța face parte dintr-o investiție de peste 2 miliarde de euro. Bugetul total estimat este echivalentul sumei de 415.000.000 euro și reprezintă sume nerambursabile din Fondul pentru modernizare. Valoarea totală a investițiilor va depăși 2 miliarde de euro, ceea ce va genera dezvoltare locală, locuri de muncă mai bine plătite și prețuri mai mici la facturi pentru români și companii. Anticipăm că vom finanța 1700-2000MW în capacități noi de producție, plus încă pe atât pentru autoconsum, minim 70% energie pentru consum local. Sunt proiecte care se vor finaliza în următorii doi ani. Prin aceste apeluri, Ministerul Energiei continuă efortul de atingere a obiectivelor de tranziție către energia verde și își reafirmă susținerea pentru dezvoltarea de noi capacități de producție din surse regenerabile și ne menținem deviza: investiții, investiții, investiții”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în aprilie, atunci când a fost anunțată investiția.

Primaria Constanta instaleaza sisteme de productie a energiei electrice din surse solare. Vezi zonele si cati bani baga in proiect!Oierie Palas

Proiectul din Constanța reprezintă un pas important către un viitor sustenabil și ar putea deveni un model pentru alte municipii din România care doresc să-și îmbunătățească infrastructura energetică prin resurse regenerabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
362716462332
5/49
14328401239
joker
1636354139