REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Primăria Constanţa invită cetăţenii care s-au trezit cu maşinile DISTRUSE de copaci să se adreseze instanţei de judecată!

Primăria Constanţa invită cetăţenii care s-au trezit cu maşinile DISTRUSE de copaci să se adreseze instanţei de judecată!

Replica API 5 august 2019 | 00:32 843

Cum explică administraţia locală LIPSA intervenţiilor la solicitările cetăţenilor

Cum explică administraţia locală LIPSA intervenţiilor la solicitările cetăţenilor

Click pe imagini!

Situaţii dramatice la Constanţa, după furtuna de sâmbătă, 3 august, care a pus la pământ copaci şi a smuls acoperişuri de pe case. În cazul arborilor prăbuşiţi peste autoturisme, mai mulţi constănţeni au reclamat că, deşi sesizaseră Primăria Constanţa să intervină, pentru că era evidentă starea de degradare a copacilor, nu s-a acţionat în vederea toaletării!

Administratora blocului de pe strada Suceava, acolo unde mai multe maşini au fost distruse de copacii smulşi de vânt, ne-a declarat: "Am făcut mai multe sesizări la primărie, pentru mai mulţi copaci, care sunt în linie. Anul trecut, unul dintre ei s-a prăbuşit în timpul unei furtuni. Norocul a fost atunci că a căzut pe spaţiul verde din faţa blocului, nu peste trotuar unde ar fi putut avaria maşini şi nu era nimeni afară, decdi nimeni nu a fost rănit. Am stat două săptămâni cu copacul căzut pe alee, obtura şi intrarea în bloc. Abia după două săptămâni au venit să degajeze". "Am tot făcut sesizări, la ultima sesizare ne-au răspuns că vin în martie să toaleteze. A trecut martie şi nu s-a întâmplat nimic. Aţi văzut ce dezastru e...", a mai spus femeia, iar detaliile le puteţi consulta AICI.

Contactaţi de Replica de Constanţa, pentru un punct de vedere oficial faţă de cele reclamate de cetăţeni, reprezentanţii primăriei au declarat: "Furtuna deosebit de violentă de aseară a doborât o mulțime de copaci, unii în putere, unii uscați, dar și foarte mulți tineri, atât pe domeniul public cât și de pe proprietăți private care s-au răsturnat apoi tot pe domeniul public. Au căzut stâlpi, cabluri, acoperișuri. La nivelul Primăriei Constanța se face o centralizare pentru a analiza fiecare caz în parte. Echipele noastre, Protecția Civilă, Poliția Locală, țapinarii, alături de Raja, ISU, companiile de cablu sau electricitate, sunt pe teren non-stop. Suntem alături de cei care au suferit pagube materiale și care se pot adresa instanței astfel încât, dacă sunt îndreptățiți, să primească despăgubiri printr-o decizie definitivă".

Referitor la faptul că, în ciuda sesizărilor oamenilor, NU S-A INTERVENIT, Primăria Constanţa precizezază că a avut contracte de toaletare până în luna septembrie 2018. "În luna decembrie s-a încheiat un contract pe două luni doar pentru situaţiile de forţă majoră. În luna martie 2019 s-a încheiat licitaţia pentru toaletarea copacilor pentru Lot 1 (zona 1 - zona centrală) şi Lot 2 (zona 2 - cartierele periferice ale oraşului). Pentru Lotul 1 s-a semnat contractul şi este în desfăşurare dar pentru Lotul 2 au existat contestații și ne aflăm încă de atunci în instanţă", au spus reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Aceştia au mai transmis următoarele: "Facem din nou apel către constănțeni, agenți economici și asociații de proprietari să semnaleze permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055; Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142; Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă - 0737552271".

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mergeti la tribunal, ca tot noi castigam, nu vedeti cva e sfidare?
2
0
Din puscarie,Dragnea nu inceteaza sa faca dezastru in Romania.El a dat telefoane,a influentat vremea si a fragezit copacii,acoperisurile caselor. Muie PSD si sa se aleaga praful si pulberea de PSD,asa cum bine a grait Ludovicul Orbanul.Guvernul PSD a schimbat clima,Iohannis cel Batran sigur stie asta si de asta lupta sa castige din nou mandate,in care nici un pom nu va rodi decat la ordin,nici un copac nu va mai distruge masini,gripa porcina va fi amintire si salariile in sfarsit taiate ca sa reducem inflatia. Muie PSD ! Autostrazile vor fi ca in China,vremea va tine cu noi.
1
0
Imputzitul si cretinul incapabil de tzaranoi din Beidaud stie ca daunele in procesele pierdute de catre primarie vor fi platite tot din bugetul orasului si-l doare in anus de prostii care l-au votat...
5
0
Ce nesimtiti. Am o hartie facuta catre primarie pentru toaletarea a doi copaci. Am depus-o in martie. Mi-au raspuns ca nu pot umbla la copaci ca sunt in vegetatie si or sa vina la toamna. In toamna nu mai au contract.
5
0
Nu este 70 de euro, cam 110 lei cu tot cu montaj vorbesti ca prostu
2
2
Nu vedeti cum rasar peste noapte cate 100 de pitici plantati de firma lui bABU?Stiti cat costa un stalpisor dintr ala?70 de euro.Despre ce vorbim aici?
4
1
Eu propun sa iesim in fata primariei si sa ii cerem idiotului,DEMISIA. Nu se mai poate asa ! Este bataie de joc!
18
3
nu primaria , angajatii pe fiecare in parte sa raspunda , ca daca dati primaria tot din bani publici despagubeste , curvele alea de la tehnic administrativ stau doar pe pe net toata ziua si se fut in loc sa iasa pe teren sa isi faca datoria! primesc spagi de la prestatori sa le semneze caietele de sarcini fara sa iasa pe teren sa vada situatia reala!
15
1
dati in judecata masiv primaria, merita..
21
1
primaria hotului fagadau se pisa pe capul cetatenilor si-i trimite la tribunal. Vorba-ceea : dai in pizda ma-sii ca le dau banii, daca le dau, urmatorii primari !!! Deci : multa muie cu cacat fagadau, tutuianu, porcul stroe si ceilalti !!! Se stiu ei si noi !!!
29
1
Fara licitatie intre ei ,ca doar nu o sa castige o firma care nu e cu ei.Tre sa fi mason sau la partid ceva cu cineva ca asa merg lucrurile,voi chiar intrebati de ce?ca nu se trag bani deaia si noi PSD ul sau USR ul mai nou nu stim altceva decat sa furam 30 de ani furt urmeaza 30 de Yoga si urino terapie cu Dacian traim impreuna sub clar de luna!Trafic de interese si de influenta la greu in tot ce inseamna politic asta si este pana la urma clasa politica o mizerie ce se cred stapani.cand o sa venim cu katana sa va luam de la jumate sa nu va mirati ca e jumatate de femur pe caldaram
13
2
Fmm de jigodii,o sa invit si eu primaria sa se adreseze instantei ca sa le platesc impozitele
34
1
Dc si ptr toaletare trebuie licitatie si nu poti sa atribui direct e clar, de aia suntem unde suntem
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272