REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Constanța își pregătește terenul pentru construirea noului sediu. Video

Primăria Constanța își pregătește terenul pentru construirea noului sediu. Video

Andreea VREJOIU 29 martie 2023 | 00:00 7995

Primăria Constanța ar putea dispune, în viitorul apropiat, de propriul sediu. Deși, de-a lungul timpului, au fost vehiculate mai multe spații, cum ar fi Hotelul Palace din zona Peninsulară sau chiar sediul actual al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, iată că viitorul sediu urmează să fie amplasat în apropierea Hanului Balcan, în fostul sediu al Societății de Transporturi Constanța. Locația a fost transformată, după ani de abandon şi ignorare a trecutului şi a istoriei, într-o veritabilă groapă de gunoi pe strada Griviţei, numărul 44, la intersecția cu strada Olteniei.

Primaria Constanta isi pregateste terenul pentru construirea noului sediu. Video

Autoritățile locale constănțene au făcut un nou pas pentru viitorul sediul în care ar urma să funcționeze serviciile Primăriei Constanța. Recent, Primăria Constanța a atribuit contractul privind serviciile de elaborare studii teren: studiu topografic, studiu geotehnic pentru obiectivul de investiții ,,Construire imobil de birouri S+P+3E cu servicii/comerț/alimentație publică la parter”. Fericita câștigătoare a contractului a fost desemnată societatea Arhi Plus Craft SRL, deținută de arhitectul Alin Constantin Pălimaru, iar pentru serviciile sale va primi aproximativ 95.000 de lei, fără TVA, adică aproximativ 20.000 de euro.

Primaria Constanta isi pregateste terenul pentru construirea noului sediu. Video

Terenul aparține domeniului public al municipiului Constanța, fiind amplasat pe strada Griviței, numărul 44, colț cu strada Olteniei, în fostul sediu al Societății de Transporturi Constanța, locul unde a fost construit primul hidroavion românesc, „GETTA”.

Primaria Constanta isi pregateste terenul pentru construirea noului sediu. Video

Istoria hidroaviației româneşti a început la Constanța

Imobilul unde s-a scris o pagină importantă din istoria hidroaviaţiei româneşti, la Constanța, nu mai aminteşte cu nimic de locul unde, în anul 1925, unde a fost construit primul hidroavion românesc, „GETTA”, de către inginerul Radu A. Stoika, diplomat în construcții aeronautice și navale la Paris, director al Societății de Transport Constanța (STC), sprijinul material al lui George I. Georgescu, proprietarul STC. La câțiva ani după Revoluție, pe fațada clădirii a fost montat un ansamblu comemorativ care a fost mutat de către membrii Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA) Constanța și reprezentanții Muzeului Marinei Române, în parcul Muzeului Marinei, de pe strada Traian, unde se află și acum. Ulterior, clădirea a schimbat mai mulţi proprietari, găzduind o țesătorie şi un cămin de fete.  Sunt zeci de ani de când imobilul este lăsat la mila sorţii, pentru că proprietarul nu s-a preocupat deloc de reabilitarea imobilului și îngrădirea spațiului. A fost emisă o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a impus supraimpozitării clădirii cu 500%, ca urmare a acestui fapt, dar atitudinea proprietarilor a rămas neschimbată, chiar şi în urma impozitării, iar imobilul care trebuia, poate, să fie un monument istoric, continuă să fie un focar de infecţie care repugnă trecătorilor.

Primaria Constanta isi pregateste terenul pentru construirea noului sediu. Video

Fostul proprietar, supraimpozitat cu 500% pentru starea actuală a imobilului

Iar prin clădirea respectivă s-au perindat mai multe familii de romi, de oameni ai străzii, până când imobilul s-a prăbușit, pe bucăți. Într-un raport al Direcției Poliției Locale, din 19.04.2016, se menționează că „degradarea este cauzată de factorul uman, prin decizia de neimplicare în întreținerea unei clădiri”. Iar pentru că proprietarul, SC Tur – Yap Group SRL, nu s-a preocupat de reabilitarea clădirii, „afectând în mod negativ aspectul general urban”, în luna iulie 2017 consilierii locali au decis, prin hotărâre a Consiliului Local, supraimpozitarea clădirii cu 500%, urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. SC Tur – Yap Group SRL are sediul în București. „Hotărârea produce efecte până la data ieșirii imobilului din categoria clădirilor neîngrijite”, se arată în aceeași hotărâre de Consiliu Local, schimbarea încadrării urmând să fie făcută tot în urma verificărilor Poliției Locale.

Primaria Constanta isi pregateste terenul pentru construirea noului sediu. Video

Consilierii locali au aprobat proiectul privind construirea unui nou spațiu

În cadrul ședinței de Consiliu Local din 28 mai 2021, primarul Vergil Chițac le-a propus consilierilor locali un proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității achiziționării sau construirii unui spațiu necesar desfășurării activității departamentelor din cadrul Primăriei municipiului Constanța. Practic se dorea unirea tuturor direcțiilor într-un singur imobil, altul decât cel situat în Palatul Administrativ, situat pe bulevardul Tomis, numărul 51. Proiectul a fost aprobat cu 11 voturi pentru și 7 împotrivă.

Primaria Constanta isi pregateste terenul pentru construirea noului sediu. VideoHotel Palace

Consilierii USR doreau să se mute în Hotelul Palace

Referitor la propunerea primarului Chițac, consilierii USR au venit cu ideea de a achiziționa Hotelul Palace în vederea reabilitării și transformării acestuia în sediu administrativ pentru Primăria Constanța. Afirmau la acel moment faptul că imobilul situat în zona Peninsulară este un simbol al Constanței și întrunește toate condițiile de a deveni sediul primăriei. De asemenea, spuneau și faptul că municipiului Constanța ar trebuie să preia exemplul multor primării din țară care își au sediul în clădiri simbol.

Primaria Constanta isi pregateste terenul pentru construirea noului sediu. VideoMuzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Sediul Primăriei în locul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța?!

Un alt sediu vehiculat în spațiul public a fost și cel al Muzeului de Istorie. Chiar președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, într-o conferință de presă susținută la Cetatea Capidava a vorbit despre eventualitatea mutării sediului Primăriei Constanța în locul actualului Muzeu de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Această posibilitate ar fi fost validă doar dacă s-ar fi construit un nou sediu pentru Muzeul de Istorie.

Primaria Constanta isi pregateste terenul pentru construirea noului sediu. VideoCentrul de Informare Cetățeni, City Park Mall Constanța

Direcțiile Primăriei Constanța împărțite în 7 sedii

În prezent, direcțiile Primăriei Constanța funcționează în 7 sedii, astfel: sediul central este pe bd. Tomis, numărul 51, Centrul de Informare Cetățeni este în incinta City Park Mall, Direcția Generală Poliția Locală și Biroul Sprijinire și Îndrumare Asociații de Proprietari funcționează în sediul de pe strada Amzacea, numărul 13, Direcția Generală Gestionare Servicii Publice funcționează în sediul de pe strada Ștefan Mihăileanu, numărul 10, Serviciul de Stare Civilă funcționează în sediul de pe Mihai Eminescu, numărul 20, un alt sediu este situat pe strada Cuza Vodă, numărul 27, iar un alt sediu este localizat pe strada George Enescu, numărul 4.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne spuna cei abilitati unde vor parca angajatii si contribuabilii !
2
0
Numai la furaciuni va ganditi . Pentru popor nimic . Sa afisati rezultatele corecte ale recensamantului si poate va mai subtiati si voi bugetarii , cei din primarie si alte institutii ... etc . Si fara masini in centrul constantantei ca doar s-a inventat de mult mersul pe jos.
3
1
Socrul arh palimaru ,coleg la academia navala cu chitac
4
0
Mai Chitac,in primaria Constanta printre miile alea de angajati nu este nici un arhitect de a trebuit sa platesti o firma privata sa faca un proiect ? ,oricum daca tot se face acolo o constructie eu spun ca in cladirea aia de birouri sa fie mutati toti angajati diverselor directii ale primariei sau ai statului care acum isi au sediul in cladiri cu proprietar privat pentru care primaria sau statul roman cheltuie o groaza de bani cu chiria,primaria sta bine acolo unde este acum si cred ca din proiect noua constructie este prevazuta si cu panouri fotovoltaice pentru a economisi bani dati pentru curentul electric aici unde traiesc eu asa sunt toate cladirile astea noi.
2
0
Aveti si locuri de parcare in tiggania aia de pe Olteniei ?
4
0
anul 2000, ereau 800 de angajati, acum 3000. Iar constantenii au scazut cu 40 000 de locuitori. Este normala inca o cheltuiala pentru incapabilii din primarie??
7
0
Nu se face nimic se papa banii pe studii si proiecte vrajeli si abureala
6
0
Bravos. Cite mașini, și cite locuri de parcare ?
8
1
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
4
2
o alta modalitate de a mai fura din banul public. urmeaza triplarea taxelor, ca populatia plateste acest sediu
5
1
Haoleuu și rămâne Moisoiu in sărăcie?????
3
0
o primarie trebuie sa aiba vizibilitate, accesibilitate. locurile vehiculate nu corespund. locul continentalului din centrul ctei nu-l vede chitac?
12
1
Qha, va ramane la stadiu de fezabilitate. Schema legala de sifonat cascaval.
9
1
Tot in aglomerație îl băgați ? Scoatem in afara sa ai locuri de parcat mașina .Toată lunea vine cu mașina și puneți și un traseu de autobuz și gata
13
0
Fără parcări! Toată lumea sa se deplaseze cu transportul public, taxiuri, sau pe jos( doar face piciorul frumos!!!).
9
8
Și parcări unde o sa construiască???????? O sa.si ia mașinile în birou ?????? Minți luminate se cheltuie niște bani pe proiecte . Cea mai rapida forma de a sifona banii
11
1
Nu va mai saturati gunoaielor infecte .
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614