REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Primăria Constanţa modifică înţelegerea cu avocaţii care apără RADET în procesul cu Electrocentrale

Primăria Constanţa modifică înţelegerea cu avocaţii care apără RADET în procesul cu Electrocentrale

Replica API 16 mai 2019 | 22:45 327

Proiect de hotărâre

Proiect de hotărâre

Consilierii locali municipali vor fi convocaţi la finele acestei luni în şedinţă. Între timp, au loc comisiile de specialitate, în cadrul cărora se dezbat proiectele ce urmează să fie supuse la vot.

O astfel de şedinţă de comisuie a avut loc şi miercuri, 15 mai, un proiect interesant referindu-se la contractele pe care Primăria Constanţa le are cu o casă de avocatură în vederea reprezentării în procesele dintre RADET şi CET.

Reamintim că pe rolul instanţei este înregistrat unul din cele mai “grele” dosare ale acestui început de an: compania bucureşteană ELCEN, cel mai mare producător de energie termică din România, cere falimentul CET Constanţa. Potrivit unui raport ELCEN, societatea constănţeană îi este datoare cu peste 200.000.000 de lei, echivalentul a aproape 45.000.000 de euro. RADET, pe de altă parte, care este regie în subordinea Primăriei Constanţa, nu recunoaşte această datorie în totalitatea ei.

Revenind la proiectul ce va fi supus dezbaterii în şedinţa aferentă lunii mai, iniţiativa administraţiei locale se referă la o modificare în contractul dintre primărie şi casa de avocatură care reprezintă interesele RADET în instanţă. În cadrul comisiei de specialitate, explicaţia referitoare la modificare a fost aceea că trebuie stabiliţi clar nişte termeni - consultanţă şi reprezentare în instanţă. De asemenea, de precizat că plata avocaţilor va fi cu ora, iar estimarea din contractul subsecvent, valabil pe 4 ani, în derulare deja, este de maxim 100-120 de ore pe lună. Reprezentanţii primăriei au explicat consilierilor prezenţi că, teoretic, modificarea ce va fi adusă prin proiectul de hotărâre va conduce şi la o diminuare a costurilor cu avocaţii.

Iată proiectul (click pe documente):

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/cadou-de-martisor-elcen-cere-falimentul-cet-constanta-pentru-datorii-de-peste-200-de-milioane-de-lei-383468/

https://www.replicaonline.ro/ministrul-energiei-anton-anton-declaratii-in-premiera-facem-demersuri-sa-construim-un-nou-cet-cu-fonduri-europene-390670/

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand o sa puneti mana pe carte o sa vedeti ca jeguri sunt centralele de apartament. O sa tusiti de cancer cand o sa deschideti ferestrele imputite de fumul vecinilor. Mai cititi. Acum e ieftin dar o sa va iasa pe nas centralele cu muci cu tot. Atunci o sa vedem ce comentarii tari despre studii o sa aveti. Unii chiar au studii. Dar altii au tembelism si cred ca au descoperit apa calda de la centrale. Daca mazare si fagadau falimenteaza cet nu inseamna ca montarea de centrale individuale te face destept. Gandirea aia mica nu vede ca zeci de mii de cosuri la 30 m de sol polueaza o arie mai mare.
4
0
Vezi ca esti mai prost decat permite legea!! Ai facut tu vreun studiu din care rezulta ca centralele de apartament montate in Constanta polueaza mai mult decat jegul acela de CET?
1
4
Primaria pluteste reprezentarea juridica dublu, adica juristii din primarie si casa de avocatura. Asta pe banii nostri. Vetifica cineva ???
4
1
Cetul a fost pe vremea lui mazare banca primariei prin Radet si acum nu se mai recunoasc datoriile neplatite. Practic mazare a bagat centralele de apartament in constanta poluind si mai mult turismul la care tinea muuuult. Chiar , cat costa o circaraie cu care alegorice la care participa infractorul??
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272