REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

PRIMĂRIA Constanța MUTĂ cablurile prin care se distribuie energia electrică în SUBTERAN

PRIMĂRIA Constanța MUTĂ cablurile prin care se distribuie energia electrică în SUBTERAN

Replica API 10 octombrie 2021 | 00:03 9760

Autoritatea locală intenționează să implementeze un alt proiect semnificativ pentru municipiul Constanța. De această dată se dorește mutarea cablurilor în subteran și desființarea stâlpilor ce sunt total inestetici. Pentru acest proiect se dorește elaborarea unui studiu de prefezabilitate pentru a vedea dacă această investiție poate fi realizată în Constanța.

Primăria Constanța caută o firmă pentru elaborarea documentației tehnico-economică pentru a realiza Studiul de Prefezabilitate pentru obiectivul de investiții “Rețea de canalizație subterană în municipiul Constanta –Net City”. Mai exact, municipalitatea dorește să mute toate cablurile prin care se distribuie energia electrică, în subteran. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.144.000 lei, iar finanțarea se va face din fonduri bugetare.

Ce presupune Net City Constanța?

Netcity este infrastructura subterană de telecomunicatii care asigura suportul necesar de realizare a retelelor de comunicații electronice pentru operatorii de telecomunicații, imbunatatind totodată aspectul vizual al orașului prin migrarea rețelelor de cabluri aeriene în subteran.

Certificat de urbanism emis în iulie

Primăria Municipiului Constanța a eliberat un certificat de urbanism în data de 6 iulie a.c. ce avea ca scop demararea procedurilor ce vizau realizarea unei rețele subterane de fibră optică, urmând ca apoi cablurile aeriene, cele întinse la orice colț de stradă, pe stâlpii de electricitate sau iluminare, să dispară definitiv. Tariful de date ar urma să fie mutat în noua rețea subterană. La nivelul întregului oraș va fi creată o astfel de rețea suburbană unică.

Citește și: Adio cabluri de telecomunicații atârnate pe stâlpii de iluminat

Ce este un studiu de prefezabilitate?

Pentru cei care nu știu, studiul de prefezabilitate acționează ca una dintre primele explorări ale unei posibile investiții, după ce au fost făcute un raport preliminar de resurse și crearea unui model. Acest studiu poate avea loc pe baza datelor obținute prin diferite evaluări. Aceste studii se folosesc pentru a culege informații înainte de a face o investiție. Un studiu cuprinzător de prefezabilitate ar trebui să includă proiecte detaliate și descrieri ale operațiunii, precum și estimări ale costurilor, riscuri ale proiectului, probleme de siguranță și alte informații importante.

Dacă un studiu de prefezabilitate are ca rezultat un scenariu pozitiv de bază, municipalitatea va trece probabil la etapa următoare: un studiu de fezabilitate.

Cine poate decide în acest contract?

Persoanele care deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante, implicate în procedura de atribuire sunt: Vergil Chițac, primar al municipiului Constanța; Rusu Ionut, viceprimar al municipiului Constanța; Cocargeanu Florin – Daniel, viceprimar al municipiului Constanța; Ovanesian Felicia Nadina, administrator public; Călin Viorela Mirabela, secretar municipiu; Marcela Frigioiu, director executiv Direcția financiară; Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct Direcția financiară; Oana Dobre, șef serviciu Financiar buget; Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate; Andreea Drăgan, director executiv adjunct Direcția logistică; Nilghiun Manea, șef serviciu achiziții publice; Daniela Ilie, inspector Serviciul contabilitate; Leu Dan Petre, arhitect șef Directia urbanism și patrimoniu; Ispas Carmen Mihaela, director executiv adjunct Direcția patrimoniu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fagadau a facut asa ceva acum un an!!!! ps: mweee cwrvelor replica ,vandute ciumei galbene!!!!
1
3
Nea chitac esti incapabil sa conduci orasul Mars la mata in cotet
2
4
Rds si-a ingropat cablurile pe cheltuiala lor , chestia asta trebuia facuta de primarie ca si canal subteran metropolitan unde sa poata patrunde toti prestatorii de servicii , contra cost ,evident ! Nu vii acum si te apuci sa spargi tot orasul...mai creezi si pagube , distrugi ce au invropat altii insinte !
2
1
Chestia asta s-a inceput cu cativa ani in urma, pe ici, pe colo, cam cum se fac si asfaltarile, nu se incepe nicaieri si nu se termina nicaieri, eventual se sparge asfaltul proaspat turnat.
7
0
Amirale ai de gand sa traiesti 150 de ani ........la primarie ?!
8
9
DejA bati cimpi. CHitac vrei sa furi niste bani decind sa bagat cablurile de telecomunicati su. Teran de digi upc are 2 ani iar firmele au facut pe bani lor aceeasta lucrare iar pe lapusneanu deja se baga cablurile sub teran pe alt proiect ajunge cu furatu penelistilor pesedistilor useristior ajunge
12
12
Alte santuri si gropi? RAJA ne streseaza de 1 an cu gropile si tot nu termina
11
5
Li s-a dat voie la proaste sa scrie articole
6
4
Cum Digi a reusit sa-si ingroape toata fibra optica, cred ca se poate si cu celelalte servicii din oras.
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468