REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria Constanţa, o afacere bună pentru o sexy politiciană din Baia Mare

Primăria Constanţa, o afacere bună pentru o sexy politiciană din Baia Mare

Replica API 12 decembrie 2017 | 21:15 2833

A plecat de la malul mării şi a devenit mâna dreaptă a primarului Cătălin Cherecheş

A plecat de la malul mării şi a devenit mâna dreaptă a primarului Cătălin Cherecheş

Mihaela Puşnava

Primăria Constanţa a atribuit pe 14.11.2017 contractul pentru elaborarea documentaţiei tehnice privind reabilitarea unei şcoli unei firme proaspăt înfiinţate, cu un singur angajat. Patroana, o constănţeancă de 28 de ani, face politică tocmai în Baia Mare, acolo unde este mâna dreaptă a primarului Cătălin Cherecheş. Firma sa de arhitectură are deja mai multe contracte bănoase, atât cu primăria din Constanţa natală, cât şi cu cea din oraşul maramureşean.

Primăria Constanţa a oferit în urma unei cereri de oferte un contract privind „achiziţionarea serviciului de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivelor de investiţii: Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu” (DALI, altele - Analiză cost beneficiu, documentaţii pentru obţinerea avizelor/acordurilor)”.

Nu mai puţin de şapte firme s-au înscris pentru contractul evaluat de municipalitatea tomitană la 73.400 lei: 144 Engineering SRL, Agorapolis SRL, Euroton SRL, High Construct Project SRL- toate din Constanţa, Holiday D’Sign Construct Ploieşti cu subcontractanţii IQS Proiect SRL şi MCG Design Engineering SRL, ambele din Bucureşti, SMM Invest Co SRL Bucureşti şi Techmedia Electronics SRL Botoşani. Câştigătoare a fost declarată oferta depusă de Agorapolis SRL, care nu a lăsat nici o şansă concurenţilor, angajându-se să ducă proiectul la bun sfârşit pentru doar 49.500 lei, fără TVA.

Constănţeanca a candidat pentru Consiliul Local Baia Mare

Agorapolis SRL a fost înfiinţată în 2015, are ca domeniu de activitate arhitectura şi a raportat pentru anul trecut afaceri de 82.365 lei şi pierderi de 7.032 lei, cu un singur angajat. Patroana firmei este constănţeanca Mihaela Puşnava, o tânără care sa remarcat în politica din Baia Mare, acolo unde a şi candidat în vara lui 2016 pentru un post de consilier local, din partea Coaliţiei pentru Baia Mare, formaţiune care l-a ajutat pe fostul liberal Cătălin Cherecheş să câştige încă un mandat de primar în Baia Mare, chiar în timp ce se afla în închisoare. Constăţeanca a fost una din cele mai active figuri ale campaniei electorale din urbea maramureşeană şi este considerată o apropiată a primarului Cherecheş.

O reţetă imbatabilă de succes: preţ incredibil de mic

Sexy politiciana din Constanţa activă în politica din Baia Mare nu se află la primul contract cu statul. Nu mai departe de 20.09.2017, Primăria Baia Mare, condusă de protectorul său, i-a oferit prin încredinţare directă un contract pentru realizarea unui studiu de oportunitate privind modalitatea de gestionare a parcărilor, în valoare de 39.000 lei, fără TVA. Pe 17 august 2017, Agorapolis SRL mai primea un contract de la Primăria Constanţa, de data aceasta pentru elaborarea strategiei de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiul Constanţa, în valoare de 85.000 lei, fără TVA.

A fost încă o ocazie pentru tânăra Mihaela Puşnava de a-şi umili competitorii, ţinând cont de faptul că municipalitatea Constanţa îşi stabilise pentru acest contract cheltuieli de 136.000 lei. În fine, pe 21.02.2017, firma constănţencei care face politică în Baia Mare a primit un contract şi de la Primăria Râmnicu Vâlcea, pentru proiectarea unei grădiniţe. Reţeta Mihaelei Puşnava a fost aceeaşi: şi-a desfiinţat concurenţa cu un preţ la jumătate faţă de cel estimat de autoritatea contractantă: 45.000 lei, faţă de 83.504,25 lei, cât era programat.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Afaceri si afaceri ii ok.Tot asa afaceri sint si la institutiile locale unde binenteles sjnt facute angajari pe nepotisme.Nu va ginditi ca cineva de la prog copilului ds la casa de pensi ii angajat acolo pt capacitatile sale.Nu mai vb de asistenta sociala din oras unde sint toate nepoatele sotiile si rubedeniilor din primarie.Dac sa te feresca sf ai vr-o nevoie ii greeeeu tare cu dnl-e de acolo.Asta an verificat pe propriami piele.Deci sa avem pardon se mai pling de salari.Sa merga in privat ii o rezolvare.
2
0
adevarul e ca pusnava e o muista. Majoritatea machedoancelor sunt in sinea lor curve, suficient sa te uiti la astea tinere, de au scapat de dresajul in familie. Se fut toate in disperare, de parca maine ar fi sfarsitul pamantului.
10
4
cat de imbecil trebuie sa fii ca sa scrii ca Gigi...un retardat mintal.
12
12
Dar stiti ce bine o suge? Toata o ia in gura machidoanca asta. Merita banii. Pusnava? Mai faci sex pe o sticla de wiski si 3 redbull in bai publice? Mai stii ce faceai acum 2 ani?
14
14
De aranjamente facute direct cu firmele favorite prin contracte directe au parte si firmele fratilor Balani din partea primariei Costinesti .schimbam borduri,pavele o data la un an maxim doi ca doar trebuiesc cheltuiti banii publici iar firmele respoective trebuie sa faca venit.Oare DNA nu a auzit de primaria Costinesti condusa de Cristea Traian ?De un primar uitat printre cei vii ,betiv,afemeiat ,cu un retard maxim in a conduce urbea !Pe firmele astea ale fratilor Balani care obtin contract dupa contract nu-i intreaba nimeni de sanatate ?Oare cat vom mai tine mizeria ascunsa sub pres ?
10
2
O femeie este puternica cand bratele le are dupa gatul unui barbat puternic
4
7
Duomnita mihaela pushlama face si LA BAia mare cu pricepere si daruire.Daruire totala! Daca strange bine pixu - doar e arhitecta.
24
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218