REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Primăria mai cumpără un studiu de la afaceristul pe care Constanţa l-a umplut de milioane de euro

Primăria mai cumpără un studiu de la afaceristul pe care Constanţa l-a umplut de milioane de euro

Replica API 27 martie 2019 | 00:00 1448

Documentaţie pentru reamenajarea centrului istoric

Documentaţie pentru reamenajarea centrului istoric

Primăria Constanţa a mai cumpărat un studiu pentru reamenajarea oraşului, de data aceasta de la un afacerist ilfovean căruia îi mai oferise, acum câţiva ani, peste patru milioane de euro. Firmele acestuia au deja o tradiţie însemnată la malul mării, unde a elaborat diverse studii pentru primăriile din Constanţa, Mangalia şi Adamclisi.

Primăria Constanţa a atribuit, pe 22 martie 2019, un contract pentru „Serviciul de actualizare documentație tehnico - economică aferentă obiectivului de investiții „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța - etapa II” – DALI, altele - Documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor””. Contractul a fost încheiat în urma unei proceduri simplificate de achiziţie iniţiate pe 11 ianuarie 2019, la care s-au depus trei oferte.

Este vorba despre Tehno Consulting Solution SRL din localitatea ilfoveană Pantelimon, reprezentată de Benian Gheorghe Bălă, TPF Inginerie SRL din Bucureşti, reprezentată de Marian Ion Constantinescu, cu terţ TPF Getinsa Euroestudios SL din Spania, reprezentată de Tom Hendrik Gaby van Looy şi Green Business SRL din Bucureşti, reprezentată de Ioan Cristian Samson.

Valoarea estimată a contractului a fost de 350.000 lei, iar câştigătoare a fost desemnată Tehno Consulting Solution SRL, care va realiza studiul pentru 303.744,21 lei, fără TVA. Tehno Consulting Service SRL are ca domeniu de activitate inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea şi a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 1.926.419 lei şi un profit net de 248.536 lei, cu patru angajaţi, dar şi datorii totale de 1.156.459 lei.

Firma din Ilfov nu se află la prima experienţă în Constanţa. În mai 2018, Primăria Adamclisi i-a plătit pentru un studiu privind modernizarea străzilor aproape 70.000 de lei, Tehno Consulting Solution SRL primind în ultimii ani peste 30 de contracte de la stat, în valoare de aproape trei milioane de euro.

Patronul firmei, Benian Gheorghe Bălă, mai deţine o societate, Revitalco Management & Consulting SRL, prin care a încheiat circa 90 de contracte publice, în valoare de aproape 15.000.000 de euro. Cel mai mare a fost cel de la Asociaţia Română pentru Dezvoltare Durabilă, pentru realizarea unui studiu de mediu în Constanţa, în anul 2013, în valoare de 4,2 milioane de euro.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca ati platit impozitele, sa va fie de bine. Aici sunt bani Dumneavoastra. La alegeri, ori ca stai in casa ori ca votati PSD sau Fagadau, TOT UNA. Sa va fie de bine.
0
0
Si s-a gandit domnul:cum sa fur legal de la primarie si a gasit o posibilitate pe care a probato a vazut ca functioneaza ca respecta legea si a puso in aplicare.Si domnul se numea Mazare iar urmasul lui l-a urmat fara sa distruga ce domnul a creat fiindca era pacat.
16
2
pt mecanism de colectare. Iti recomand cu caldura sa privesti in oglinda.Ai sa opservi cea mai urita fiinta si cea mai mai.Deci lasa lucrurile sa fie facute de oameni care se pricep.Cel din oglinda de care spuneam maniinca si muuult kkat credema.Ma poti aproba tacit,tacind
4
13
Banii ajung prin paraindarat la PSD prin Fagadau.Voi nu vedeti ca PSD a legalizat hotia ? Chiar nu va vine sa credeti ? Fagadau fura linistit ca are acoperire de la partid.
15
4
al spagii. Nemascat, ne nimic. Asta e asa-zisa firma. Interesant ar fi sa vedem in conturile cui ajung in final banii.
14
4
Alo DNA ia verificati din ce loja face parte nu de alta dar iar sar astia de la rezist, hastag, si eu pe noi in presa si massmedia.
13
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272