REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Mangalia nu vrea să renunțe la taxa de promovare. Toate persoanele juridice din stațiune trebuie să plătească!

Primăria Mangalia nu vrea să renunțe la taxa de promovare. Toate persoanele juridice din stațiune trebuie să plătească!

Replica API 6 septembrie 2019 | 00:41 449

Prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă, a atacat, la începutul acestui an, hotărârea de Consiliu Local Mangalia 167 din 20 decembrie 2017, solicitând anularea parțială a acesteia. Concret, hotărârea se referă la ”taxa specială pentru dezvoltarea și promovarea turismului care se aplică persoanelor juridice care desfășoară activități de transport persoane”. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a considerat că unele puncte din hotărâre sunt ilegale, în contextul în care se aplică unor persoane juridice care nu au activitate turistică, cum ar fi, de exemplu, supermarketurile și hipermarketurile. Obligată de instanță să anuleze parțial hotărârea, Primăria Mangalia nu s-a resemnat și a formulat recurs.

Deși apărătorii administrației locale din Mangalia susțin în instanță că de programele de promovare turistică beneficiază toți agenții economici, direct sau indirect, întrucât Mangalia este declarată stațiune turistică de interes național conform H.G. nr. 852/2008, iată că instanța nu a ținut cont de acest aspect. Tribunalul Constanța a decis, în luna mai, anularea în parte H.C.L. nr. 167/20.12.2017, la cererea Prefecturii Constanța, după cum urmează: punctul 2.4. „Taxa specială pentru dezvoltarea si promovarea turismului care se aplica persoanelor juridice care desfășoară activități de transport persoane”, în ceea ce priveste persoanele juridice care desfășoară activități de transport persoane, altul decât transportul special destinat turiștilor; punctul 2.5.1.”Supermarket, hipermarket – 15.000 lei/unitate”, punctul 2.5.4.”Unități de vânzare produse alimentare, nealimentare care își desfășoară activitatea în Municipiul Mangalia, agentii de turism, prestări servicii, alte activitati comerciale – 200 lei/punct de lucru”. Magistrații nu au contestat faptul că Mangalia este stațiune turistică, însă taxele speciale astfel instituite nu pot fi suportate de toate persoanele juridice de pe teritoriul acesteia, indiferent dacă desfășoară sau nu activitate în domeniul turismului și nu pot afecta, în consecință, toți cetățenii localității.

Numai că adminsitrația locală nu este de acord cu această poziție, fapt pentru care a formulat recurs, acesta fiind înregistrat la Curtea de Apel Constanța miercuri, 4 septembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dl Cristian Radu vrea sa ia bani de la toti dar de platit stie sa plateasca datoriile sau doar la ceea ce are parte? Avocati, petreceri de ori ce fel, lucrari doar de el stiute... dar pentru sumele care are pierdute procese pe milioane de lei ...nu este capabil?! O sa i se traga si lui...aviz consilierilor...nu-i mai girati hotia! Aviz...domnilor din primarie...nu deveniti sclavii lui! Toti care au fost langa el au patit-o...mai devreme sau mai tarziu daca nu au vrut sa-i semneze ineptiile!!! Invata-ti din ce i s-a intamplat lui mazare si Constantinescu...cat si celor din jur!!!
2
1
Plimba babele la manastiri cu banii din taxa de promovare. Cica turism ecumenic. Cel mai escroc primar din romania.
9
0
Si ce se face concret ,de catre Primarie pentru promovarea turismului din zona de sud a litoralului aferenta Mangaliei.In afara de participarea la bursa de turism de la Romexpo nu cunosc o alta actiune .Compartimentul din cadrul Primariei, sau de ce nu chiar primarul sa iasa public si sa spuna, sa arate, sa demonstreze ca se sustine aceasta taxa.
4
1
Daca promovarea se face prin reclame televizate pe posture de audienta mare,prin pliante si diverse postari in spatial virtual,e cat de cat in regula.Daca se face o asa zisa promovare la nivel local,e frectia matarangii magarului,adica taxa e cam una de smecher.Cum sa promovezi Mangalia mangaliotilor sau celor ce deja sunt aici,poate chiar din greseala? Fiecare patron de locatie specifica turismului ar trebui sa fie direct interest sa-si managerieze cu cap afacerea,sa ia exemple de la altii din tara care o fac asa incat sa-i faca pe oameni sa revina acolo,nu sa spuna prietenilor sa evite locul
1
1
Obrazul subtire, cu cheltuiala se tine.
7
1
La Costinesti inclusiv persoanele care inchiriaza la negru fara nici o forma de organizare inscrisa la ANAF isi permit sa ceara de la turist 5 lei pe persoana taxa de statiune ! Casa Elena Anne,nr.110,Casa Fanariu, nr.104, de pe tineretului .Dupa ce fac EVAZIUNE FISCALA la cate 12 camere oferite spre cazare mai taxeaza si cu 5 lei in plus de la bietul turist. Cum sa nu comenteze turistul nemultumirile statiunii !Inclusiv la ora actuala au vilele pline cu turisti.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108