REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Primăria Mangalia repară străzile din spatele blocurilor! Iată ce alte proiecte sunt în derulare

Primăria Mangalia repară străzile din spatele blocurilor! Iată ce alte proiecte sunt în derulare

Replica API 2 aprilie 2019 | 00:00 1214

Se munceşte în sudul litoralului

Se munceşte în sudul litoralului

Sudul litoralului, mai exact Mangalia, s-a transformat într-un imens şantier prin care se doreşte „schimbarea la faţă” a zonei. Că vorbim despre lucrări cu bani locali sau cu fonduri europene, este clar că lucrurile încep să se mişte. Desigur, nemulţumiri continuă să fie, pentru că mai sunt multe de rezolvat.

Spre exemplu, Primăria Mangalia a atribuit pe 12 martie 2019 un contract de „proiectare şi execuţie „Sistematizare pe verticală Municipiul Mangalia - intrări în blocuri, alei, parcări”- LOT 1”, în urma unei proceduri de achiziţie iniţiată pe 23 noiembrie 2018.

Potrivit documentaţiei de atribuire, „în decursul anilor, în spatele blocurilor, au fost construite garaje metalice sau din beton, ce au condus la o degradare a calităţii vieţii prin aspectul acestora şi prin gradul de ocupare a suprafeţelor. Accesul către aceste zone nu este amenajat, structura fiind, în general, alcătuită din umpluturi.

Prin realizarea investiţiei se doreşte:

- Aducerea structurii rutiere afectată de lucrări la parametrii tehnici corespunzători; - Realizarea unei infrastructuri rutiere noi, care să fie durabilă în timp;

- Corecţia şi îmbunătăţirea elementelor geometrice ale străzilor, atât în profil transversal, cât şi în profil longitudinal, plan şi curbe;

- Amenajarea trotuarelor;

- Amenajarea aleilor pietonale;

- Amenajare suprafeţelor de teren rămase libere în locul garajelor existente

- Amenajarea a două platforme în vederea realizării locurilor de joacă pentru copii - Realizarea semnalizării orizontale şi verticale, indicatoare şi marcaje rutiere;

- Creşterea calităţii vieţii şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă sporită a circulaţiei autovehiculelor riveranilor străzilor studiate;

- Atragerea potenţialilor investitori în interiorul municipiului prin modernizarea străzilor de interes local şi asigurarea accesibilităţii către zonele ce prezintă un potenţial turistic ridicat”.

Ce firme au concurat

În competiţie pentru contractul a cărei valoare estimată iniţial era de 10.054.323,08 fără TVA au intrat asocierile Dum Utilitar Construct SRL (lider), reprezentată de Gabriela Dumitriu şi Infraedil SRL, reprezentată de Coscione Vincenzo, respectiv asocierea Alfa Construct Company SRL (lider, reprezentată de Alexandrina Popescu), Tehoc Consulting Solution SRL (reprezentată de Benian Gheorghe Băla) şi Recon şi Doje SRL (reprezentată de Jenică Dop). Câştigătoare a fost desemnată asocierea Dum Utilitar Construct SRL- Infraedil SRL, cu oferta de preţ 9.835.750,6 lei, fără TVA, echivalentul a 2,6 milioane de euro, cu TVA.

Ce proiecte mai are în derulare primăria, cu fonduri europene

Primăria Municipiului Mangalia, din 2016 până la acestă dată, are în implementare un număr de 8 proiecte din fonduri europene dintre care 6 vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii existente în Mangalia și Stațiuni, valoarea totală a celor 8 proiecte este de 101.194.481 RON.

Proiectele ce vizează reabilitarea si modernizarea infrastructurii sunt următoarele:

REABILITAREA SI MODERNIZAREA STATIUNII SATURN (contract de finanțare semnat) - Valoarea proiectului: 19.112.081,65 lei

Investiția constă în execuția de lucrări de amenajare și modernizare a străzilor și trotuarelor din stațiune, reabilitarea sistemului de iluminat public, înființarea unei piste pentru biciclete și dotarea cu mobilier urban.

REABILITARE BISERICA SF. GHEORGHE (contract de finanțare semnat) Monument istoric construit în perioada 1914-1929

- Valoarea proiectului: 11.339.241,85 lei

Investiția constă în reabilitarea fațadelor, a picturii murale exterioare și interioare, consolidarea structurii de rezistență, sistematizarea curții, refacerea împrejmuirii, reabilitarea tuturor instalațiilor, construirea unui nou lumânărar pentru Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

REABILITAREA TRAMA STRADALA ÎN MUNICIPIUL MANGALIA - Valoarea proiectului: 14.912.000,00 lei

Investiția constă în reabilitarea și modernizarea tramei stradale respectiv reabilitarea tuturor străzilor și trotuarelor din zona veche a orașului

Lungimea străzilor reabilitate este de aproximativ 8km.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/mangalia-se-amenajeaza-un-spatiu-de-recreere-pe-bulevardul-callatis-si-se-monteaza-gazon-in-zona-casa-tineretului-386877/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Proiect este alt primar
2
2
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc, etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
7
0
Ba primarii melcilor,pune-ti ba poimi.Da,pomii aia pe care i-a defrisat iorgus din curtea spitalului,ca sa-si faca interlopii case. Aveti asistati si romenos la greu cu care sa faceti treba.Pomi ba,nu nuiele,care sa faca si umbra.Si srtirpiti ciorile din copaci!
9
0
O sa alegem un primar independent care va fi specialist in administratie,va tine cu mangaliotii ,nu va produce durere oamenilor si nuse va ocupa de satisfacerea dorintelor partidelor si a acolitilor.
6
3
atata timp cat primarii se aleg dintr-un singur tur titularii sunt avantajati nu fac altceva decat sa inventeze cat mai multi contracandidati care sa divida voturile celor care nu-l voteaza si uite asa se poate alege chiar cu 10 la suta din votanti
5
1
Toate lucrurile au un inceput. Cu siguranta ca in urma sunt numeroase piedici de care a fost nevoie de timp ca sa inceapa lucrarile,ca asa se face.Cand cineva vrea sa faca ceva bun,altii fac gura,cica fiind indreptatiti ca sunt in ,,opozitie'',la noi opozitia insemnand bete-n roate,nu aducerea unor idei mai bune. Deocamdata succes !
5
3
Zona veche, ca cea noua, respectiv cartierele Dobrogea, cand aveti de gand sa terminati cu utilitatile ca apoi sa faceti si asfaltarea ?Cand intri in zona de sud-vest a orasului zici ca esti in comuna Fai cu mana.Si nu putini bani se incaseaza din acea zona!Chiar sa nu faci nimic pentru cei care locuiesc acolo! Si treci la represalii,primare, pentru cei cu balariile cat casa.Au vrut terenuri, sa le ingrijrasca, altfel amenda pe masura balariilor.Poti proceda la fel ca si cu garajele, notificare, daca nu se conformeaza, intra taie buruienile si imputa-le suma.Multe terenuri nu sunt ingradite.
5
1
A intrat in campanie jegosu de pitic. jumate din bani ii fura
5
10
pe str rozelor lucrarile incepute si abandonate de circa o saptamana probabil firma a inceput mai multe lucrari in oras si acum nu mai face fata parcarea e de 3 luni inceputa si abandonata
6
2
In cartierul Dobrogea 2 au trecut 11 ani de cand s-au construit casele si tot fara asfalt este,sper sa fie prins in proiectele de mai sus,ca ne-am rupt masinile de atatia ani...
8
4
Naie Negrea...ceel mai mare talhar din oras...te ai gasit tu sa comentezi ....
5
3
Poti sa faci ce vrei pe ultima suta de metri mangaliotii nu te mai vor !
7
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108