REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Medgidia cheltuie 1 milion de lei pentru iluminatul podului de peste canal. Beneficiar: omniprezenta Luxten

Primăria Medgidia cheltuie 1 milion de lei pentru iluminatul podului de peste canal. Beneficiar: omniprezenta Luxten

Replica API 10 august 2019 | 00:00 701

Achiziție cu un câștigător știut dinainte

Achiziție cu un câștigător știut dinainte

Celebra Luxten, compania care asigură iluminatul în mai toate orașele mari ale țării, s-a stabilit și la Medgidia. Primăria i-a oferit fără licitație electronică contractul pentru iluminatul podului de peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, servicii pentru care Luxten va încasa circa un million de lei. Firma la care a lucrat la un moment dat și fiica cea mica a fostului președinte Traian Băsescu este cel mai puternic nume din industria de profil, beneficiind de-a lungul timpului de contracte de zeci de milioane de la stat, inclusiv în Constanța.

Primăria Medgidia a atribuit pe 9 august 2019 contractul pentru ”Proiectare și execuție iluminat arhitectural pentru obiectivul de investiții ”Pod peste canal Dunărea Marea Neagră””. Înțelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate de achiziții, fără organizarea de licitație electronica, inițiată pe 6 iunie 2019. Potrivit documentației de atribuire, ”Obiectul principal al contractului vizează îmbunătățirea sistemului de iluminat public, modernizarea sistemului de iluminat public, trebuie să asigure satisfacerea unor cerințe și nevoi de utilitate publică ale comunității locale. Proiectul tehnic de execuție trebuie să conțină părți scrise și părți desenate, necesare pentru execuția obiectivului de investiții. Pentru realizarea iluminatului arhitectural a elementelor specifice obiectivului “Pod peste Canalul Dunăre - Marea Neagră” se vor utiliza aparate de iluminat echipate cu tehnologii noi, tip LED monocolor și/sau multicolor (RGB)”.

Sute de milioane de euro de la stat

Câștigătoare a fost desemnată singura firmă înscrisă în competiția organizată de Primăria Medgidia, respectiv Luxten Lighting Company SA din București, care va încasa pentru serviciile sale 836.876,28 lei, fără TVA. Compania a raportat pentru annul 2018 o cifră de afaceri de 158.596.357 lei și un profit net de 17.158.472 lei, dar și datorii de 67.006.931 lei, cu 291 de angajați. Luxten este deținută de Claudiu Rădulescu (cu 40,31% din acțiuni), Ionel Pepenică (24,6%), Olimpia Moica (16,19%), Monica Maria Bucur (9,51%) și Silvian Șerbănescu (6,37%). Compania este celebră pentru contractele cu statul, asigurând iluminatul public din peste 20 de mari orașe din țară, inclusiv în Constanța. De-a lungul timpului, Luxten a primit sute de milioane de euro de la stat.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine zis, mai bine sa verifice contractul sau cesionarea sau ce dracu a fost pentru iluminarea al fostului iordache ca lumini nu prea am vazut prin oras iar podul are stalpisori de lumineaza doar trotuarul facuti tot de iordache!!! mai vrea asta mai jos la cernavoda iluminare pai vino sa vezi rahatul lui iodache pe podul de medgidia si-ti trece.
1
0
Nici macar nu au inceput lucrarile sii ati inceput ca prosti sa comentati , astetati mai jegurilor sa vedeti cum va arata si dupa aia vorbiti .De aia nu e bine sa vi se faca ceva ,daca se face ,de ce se face ,daca nu se face ,de ce nu se face.
1
2
Sa ne spuna Codreanu cat a incasat pe lampile Philips pe care le-a schimbat de pe pod si le-a revandut catre primarie??Rusinica!!
3
0
Se vrea oare un kitsch ca la podul Sf. Maria din Cernavoda? N-am vazut prin lumea in care am umblat - si am umblat ceva... - ceva mai hidos!
5
0
podurile noastre toate , se vor ...lumina odata, podurile si trotuarul pentru ele marcam banul , le unflam unora ...geamantanu!
3
0
Destituiti-l pe Aglitoiu!!!!! Ne plangem ca nu avem medici si personal suficient dar tacit din foame de bani se admite sa se depaseasca numarul maxim de ore prestate!!! Verificati cate garzi face fiecare medic la chirurgie, ATI, etc!! Motiveaza ca nu au personal suficient dar de fapt chiar ei sunt cei care nu se mai satura sa stea in spital pentru bani motivand ca este n interesul pacientului...astia chiar ne cred tampiti si fraieri
11
1
PARAINDARAT ???.
7
1
sa dea drumul la lumina de pe strada in zona HIDROFOR . ce asteapta? sa se intample vreo tragedie? tampitii naibii
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108