REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Primăria Oltina încearcă să-și recupereze banii de la afaceristul care l-a băgat în pușcărie pe Adrian Stan

Primăria Oltina încearcă să-și recupereze banii de la afaceristul care l-a băgat în pușcărie pe Adrian Stan

Ana Maria LIPAN 19 noiembrie 2023 | 00:00 3041

O firmă din Constanța, cunoscută pentru numeroasele contracte pe care le-a obținut, timp de ani la rând de la administrațiile locale, a lăsa baltă un contract de peste două milioane de lei de la o primărie din județ, după ce a intrat în faliment în anul 2022. Pe lângă faptul că acțiunile societății au blocat proiectul vreme de 2 ani, Trivium Pontes SRL, despre care se știe că a jucat un rol important în condamnarea fostului primar din Techirghiol, Adrian Stan, a părăsit șantierul fără a-și plăti măcar facturile. Comuna Oltina se chinuie acum în instanță să își recupereze banii, o sumă infimă în comparație cu cele încasate în trecut de la instituțiile publice.

Primaria Oltina incearca sa-si recupereze banii de la afaceristul care l-a bagat in puscarie pe Adrian StanPrimăria Oltina

Trivium Pontes SRL a înregistrat pe 3 mai 2022 un dosar la Tribunalul Constanța prin care și-a cerut falimentul, în calitate de debitor. Solicitarea i-a fost admisă pe 10 mai, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 11 octombrie. Trivium Pontes SRL este o firmă de construcții deținută de Elena Sauget și Adela Elena Teodorescu, cea din urmă ocupând și funcția de administrator. Societatea a înregistrat în anul fiscal 2021 o cifră de afaceri de numai 170.000 lei și un profit net simbolic, de 7.234 lei, cu doar doi angajați, dar și datorii de 490.000 lei.

Primaria Oltina incearca sa-si recupereze banii de la afaceristul care l-a bagat in puscarie pe Adrian StanHotărârea prin care s-a aprobat demararea unuia dintre proiecte din Oltina 

În mod bizar, firma care și-a cerut falimentul, doar ce câștigase într-un interval scurt de timp trei contracte de la stat, în valoare totală de peste un milion de euro, astfel încât nu ar fi trebuit să aibă probleme cu banii. Astfel, în septembrie 2019 Trivium Pontes SRL a primit de la Primăria Oltina un contract pentru construirea centrului de zi pentru bătrâni Altinum, în valoare de 2.824.683,21 lei, fără TVA. În iunie 2020, societatea primea tot de la Primăria Oltina un nou contract, pentru reabilitarea Grădiniței nr.1, în valoare de 807.026,62 lei, fără TVA, Iar în noiembrie 2020, firma primea și de la Primăria Pantelimon un contract pentru înființarea unui after school, în valoare de 1.183.443,36 lei, fără TVA.

Lucrări lăsate baltă

Deși încheiaseră o serie de contracte, Trivium Pontes nu și-a onorat angajamentul și a lăsat două dintre acestea de izbeliște, blocându-le pentru aproximativ doi ani. Este vorba despre obiectivele de investiții din Comuna Oltina, unde lucrările au fost sistate, după intrarea în insolvență a societății. Mai mult decât atât, firma a plecat fără să își plătească măcar facturile de șantier. 

Primaria Oltina incearca sa-si recupereze banii de la afaceristul care l-a bagat in puscarie pe Adrian StanȘtefania Cealera

„Este vorba despre o factură la electricitate, de pe vremea când aveau șantierul pe raza comunei. Sunt în insolvență. Timp de doi ani nu au lucrat la cele două proiectele pentru care au fost contractați. Un an de zile am așteptat cu promisiuni din partea lor, iar în anul următor ne-am trezit că au intrat în insolvență. A trebuit să reluăm atunci procedura de scoatere la licitație, expertiză și celelalte acțiuni necesare pentru a putea debloca proiectele și evita penalitățile. Au spus inițial că achită acea factură. Au venit și au făcut o recepție parțială pentru a putea relua procedura.”, a declarat pentru Replica Ștefania Cealera, primarul Comunei Oltina. 

Primăria încearcă să recupereze cheltuielile generate de acea factură în instanță, un dosar de chemare în judecată a societății fiind înregistrat recent pe rolul Tribunalului constanța. 

L-a denunțat pe fostul primar Adrian Stan, care a ajuns la pușcărie

În cadrul unuia dintre contractele câștigate de la Primăria Pantelimon, Trivium Pontes avea ca subcontractant Construcții Nuclearo Electrice SA, una dintre cele mai vechi firme din Cernavodă, intrată între timp și ea în insolvență. Asocierea poate fi considerată o adevărată afacere de familie, din moment ce Adela Elena Teodorescu, de la firma câștigătoare, l-a arvunit pe soțul Bogdan Teodorescu, manager al subcontractantului.

Primaria Oltina incearca sa-si recupereze banii de la afaceristul care l-a bagat in puscarie pe Adrian StanAdrian Stan, fostul primar al orașului Techirghiol

Bogdan Teodorescu este cunoscut pentru contractele sale publice, dar și pentru faptul că este unul din martorii denunţători ai Gabrielei Herghelegiu, fosta şefă a Serviciului de Achiziţii Publice din Primăria Medgidia, dar şi ai lui Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, ambiiîn condamnaţi definitiv pentru corupţie.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cherciu de la Oltina isi lua spaga la fiecare semnare de proces verbal de etapa. Un nesatul. Un șpăgar.
7
0
AM VAZUT CA ACEST CHIRCIU VREA DIN NOU LA PRIMARIE. OLTINENI NU VA LASATI PACALITI ACEST OM NU A DOVEDIT NIMIC 12 ANI DECAT CA ESTE UN ABUZIV SI UN RAZBUNATOR NU IL MAI VOTATI.
5
0
OAMENI BUNI A MAI MURIT UN OM ÎN CONDIȚII SUSPECTE LA CHIRCIU IN FERMĂ AL PATRULEA, CE PARERE AVEȚI, POLITIA NU ȘI-A FĂCUT DATORIA NICI ACUM, ITM-UL CĂ ERA ANGAJAT SAU NU SI PROBABIL SE APROPIA DE PENSIONARE. ACELEAȘI PROBELEME CA SI LA CEI PATRU MORTI. O SĂ MAI MOARĂ MULTI DACĂ NU SE IAU MASURI. EU CRED CĂ EXISTĂ CEVA?????????????? AL PATRULEA. OLTINENI AVETI GRIJĂ. NU VEDETI CĂ ACES OM A DISTRUS OLTINA ȘI S-A INJGHEBAT EL. ARE BANI DE PE PĂMÂNTUL LA OAMENI ȘI FACE CE VREA. GANDITIVĂ BINE LA VOT DACĂ VRETI SĂ NU MAI AVEM MORTI SUSPECTI. ASTEPT PĂRERI DE LA DV. ANONIMI ASA. NU VEDETI CĂ NIMENI NU ARE CURAJUL SĂ VORBEASCĂ ȘI ACEST OM SE LĂFĂE IN MINCIUNI ASA CUM A STAT 3 MANDATE SI NU A FOCUT NIMIC DECĂT JA ARANJAT PE EL. NU VA FACE NIMIC NICI ODATĂ MAI ALES CĂ ESTE BATRAN, SCOPUL LUI ESTE RAZBUNARE. TINERETUL AVETI GRIZE VIITORUL VOSTRU ESTE IN PERICOL CU ACEST OM. ELIMINAȚIL PENTRU BINELE COMUNEI, SI SĂ NU MAI MOARĂ OAMENI .
13
0
ASTIA CARE DATI NUME FALSE PE AICIEA VA CREDETI DESTEPTI NU-I ASA? CE CREDETI CA NOI NU STIM CINE SUNTETI. STATI CUMINITI CA SI MAINE DACA SUNT ALEGERI OAMENII VOR ALEGE TOT LA FEL. NU TE MAI VOR MULTI BREEE. MATA II ASCULTI DOAR PE AIA DIN CURTEA MATALE CARE NU AU CE SA ZICA DAR PROCENTUL ESTE MARE DE OAMENI CARE NU TE MAI VOR BRE SI CRESTE PE ZI CE TRECE.
9
0
Ce p***t ești că nu vezi realitatea ,dacă mâine ar fi alegeri îl vezi primar pe dl chirciu acum ați văzut diferența?sau nu vreți s-o vedeți, atunci ne meritam soarta, dar din cauza unora ca tine memecea suportăm toți.
0
4
Doamne! Saracul chirciu, n a mai apucat sa fure. Tipic lor! Oare de ce voaiau atat de mult primaria? A pus monopol cu frasu memecea. Nu va e rusine? Ati luat de la oameni si ati furat pana n ati mai putut. Potiliti va drq o data ca s a trezit lumea. Lasti o sa faca ce are de facut si nu mai ponegriti atat. Acceptati realitatea si retrageti va
4
0
BRE NEA GIGI CHIAR NU POȚI SĂ TE ABȚII SĂ TE FACI DE RÂS ȘI PE AICEA. BRE VEZI CA NOI STIM MULTE DESPRE MATA SI TOT NEAMU TAU. DIN PACATE PENTRU MATA OAMENII I NU MAI TAC SI NU LE MAI ESTE FRICA DE MATA SE DE BANII TAI CU CARE TE LAUZI CA II AI. CREZI CA DACA DAI UN MIC SI O BERE LA MOLDOVEANU PE CARE II PLATESTE PARTIDUL ORICUM SAU CA SCRIU ALEA DE LE PUI SA SCRIE PE AICEA CA ESTE ANALFABETA PIMARITA? OAMENII TE VOR VOTA? STAI MATA CUMINTE CA LA VOT TOT CE VOR EI VOTEAZĂ. PENTRU CA STIU CE HRAM PORTI.
15
3
Căscați gura la o analfabeta . Aia de ce e primăriță să facă bine da ce bine face cu marin în frunte . Fură caișii de pe stradă și îi bagă în grajd e plătită din bani noștri și ca să cumpere ce mai se poate ia lumea de pe stradă ca să le dea paie să bage în foc , scade interlopi de la taxe și impozite plătim toți să meargă bine agroselect
1
13
MAI SCOATE TU VIILE LA LUME CĂ TE OMORÎM NOI PE LOC ACOLO UNDE TE PRINDEM.
1
0
CE MĂ DACĂ VAM SCOS VIILE SI VAM LUAT BUTUCI ASTA INSEAMNĂ CĂ AM FURAT. NENEA ZICE CĂ NU AM FURAT, AM FĂCUT ABUZ DE PUTERE CĂ ERA EL PRIMAR. PAZITIVĂ VIILE CĂ LE SCOT PE TOATE, MĂ LASĂ NENEA GIGI.
1
0
XXX
0
0
la anu pe vremea asta avem alt primar,p-asta nu prea o mai vrea lumea ,ea nu poate tine pasu cu ce a inceput chirciu ,poate nici el nu va fi ,dar ce se simte se va adeveri, vom vedea la anu cind va fi psd la judet si noi vom avea primar aurist,asa-i oltineanu contra.
2
3
Nicusor Cealera si toata familia acestuia vorbesc foarte frumos despre Stefania si au o relatie foarte civilizata, numai incercati sa jigniti acest om pentru ca nu va convine ca oamenii au votat-o, nu de alta, dar toti raspundem in fata lui Dumnezeu.
18
0
BRE NEA GIGI LASA-NE BRE CU DIN ASTEA CA FACEAI MATA SI DREGEAI MATA CREZI CA NOI NU TE STIM? TOT CE FACEAI ERA SA IEI PAMANTUL LA OAMENI SI SA FACI AFACERI CU TOTI ESCROCI CREZI CA DACA O PUI PE ROXANA SA SCRIE PE AICEA CA ESTE TUTA STEFANIA MATA ESTI MAI DESTEPT NU STII SA LEGI DOUA VORBE LA UN LOC SI TOT TIMPUL NU STII DECAT SA SPUI CA AI AVERE CA AI PAMANT CA AI PROCURORI CUMPARATI BRE VEZI-TI BRE DE BATRANETI SI DE AVERE SI LASA TREBURILE ASTEA PENTRU ALTII
20
0
Ce postaci de ai lui Chirciu si analfabeti si frustrati. Fata asta i-a dat clasa penalului Chirciu a realizat in trei ani mai mult decat el in 12. Sus inima Stefania noi te sustinem doar nu ne vom intoarce la un primar odios si razbunator.
22
1
Dacă era Chirciu primar erau toate proiectele terminate tu tuta ce ești ai reziliat unule proiecte a spus bine nicu cealera mai tuta mai tine na văzut asta a fost și motivul pentru care a divorțat
1
17
Stefanio de ce îl pui pe tactu care a dat șpagă și mituit omenii sa te voteze eu nu pot dacat sa vand termopanele pe care mi le-a dat și după mai îți mai ceva
1
17
Sc TriviumPontes SRL, SC CN-E SA, SC Elliot Consulting&Partener SRL, SC GDI Pheonix SRL, SC Vermont CMP SRL, SC Ada Consulting SRL toate au acelas lucru in comun sageata Sauget Elena in acte dar in realitate capitalul furat de sotii Teodorescu si pus la adapost de institutiile statului. Incet incet ies toate la suprafata. Eminenta cenusie Florin Bogdan plateste pentru toate actiunile marca Teodorescu, Buriac, Chirila.
1
0
Chirciu a facut numai rele pentru comuna Oltina
11
0
Mari caractere au poposit pe la Cernavoda. Numai oameni cu expertiza si plini de caracter. Bine ca s au dus si au lasat locul liber si ptr alti. Acum autoritatile sa si faca treaba. In cazul in care nemernicii raman nepedepsiti si cu banii furati atunci degeaba mai speram ca se va schimba ceva.
1
0
Pai asa sunt afacerile la noi. Primarii corupti cum era si Cherciu din Oltina dau contracte la abonati partidului. Care dau inapoi spaga ce daca oamenii saracesc.
2
1
Da oare ce mai fac antreprenorii nostri de succes Teodorescu si Lazia? Pe vremuri numai aveai loc de ei nici prin Poiana si nici prin spa urile din Constanta. Cu slugile dupa ei si trabucul in coltul gurii ce vremuri mai erau. Parca au intrat pe sub pamant. Cred ca numai e loc si pentru ei saracii. Deci a sosit ziua platii si se vede ca oamenii nu se dezmint. Raman datori pe viata dar au sufletul curat si speranta ca vor apuca loc la verdeata cu soare si apa cristalina. Au ce merita.........
1
0
primarii aleg firmele cu care colaboreaza in cheltuirea banilor, ei stiu dinainte parteneri de afaceri si merg pe mana moarta!
1
0
Bine ca a reusit primarita sa descurce situatia. Fostul primar penelistul ia adus pe linie de partid le-a dat banii si a luat si el dreptul si gata tunul.
16
0
O familie de parveniti cu conexiuni politice expirate. Pe unde au trecut au lasat numai datorii neplatite. Exemple in acest sens pe portalul justitiei la o simpla cautare Teodorescu Florin Bogdan, Teodorescu Elena Adela si sageata lor Sauget Elena. Au sapat groapa multora dar viata le a dat o mare palma. Pacat de cei din jurul lor care au cazut victime. Incet incet se face curatenie. Domnul nu doarme si dupa fapta vine si rasplata cuvenita.Adevarati crestini si mari intelectuali asa dupa cum se si recomanda cei doi.
7
0
Un sifon j***s
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468