REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Primărița de la Bărăganu, Magdalena Neague, află cu două zile înainte de alegeri dacă va fi condamnată definitiv!

Primărița de la Bărăganu, Magdalena Neague, află cu două zile înainte de alegeri dacă va fi condamnată definitiv!

Victor ROTARU 23 aprilie 2024 | 00:00 1179

Ne apropiem cu repeziciune de 9 iunie, dată la care românii își aleg aleșii locali. Partidele politice și-au anunțat candidații, însă chiar și așa, există semne de întrebare, întrucât sunt candidați care mai au de reglat câteva conturi... sau sentințe penale. În același caz este și actualul primar din Bărăganu, Magdalena Neague, care pe data de 6 iunie are termen în dosarul de corupție în care este implicat și soțul său, fostul primar din Bărăganu. Adică află cu 2 zile înainte de alegeri dacă va fi condamnată definitiv

Primarita de la Baraganu, Magdalena Neague, afla cu doua zile inainte de alegeri daca va fi condamnata definitiv!Titu și Magdalena Neague

PSD Constanța merge în continuare pe mâna Magdalenei Neague pentru primăria comunei Bărăganu, cea care este implicată într-un dosar penal, alături de soțul său, Titu Neague, fost primar în Bărăganu. Cei doi au fost condamnați marți, 5 martie, de către magistrații din cadrul Tribunalului Constanța. Magdalena Neague a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Titu Neague a fost condamnat la 4 ani de închisoare, în regim de detenție. Apelul se judecă pe 6 iunie 2024, cu doar 3 zile înainte de alegerile locale, existând posibilitatea ca PSD Constanța să rămână fără candidat pentru comuna Bărăganu.

Cei doi au obținut fonduri nerambursabile de 1,5 milioane lei

Cei doi au obținut, în perioada 2015-2017, în mod injust, prin intermediul firmei “La Titu Frumosu”, sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care, fie nu le lucraseră, fie nu le dețineau în baza unor documente justificative perfect valabile. O parte din aceste documente au fost puse la dispoziție de către primarul comunei Bărăganu de la acea vreme, inculpatul Neague Titu. Astfel, s-au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a instituit măsura popririi asiguratorii asupra conturilor deținute de către inculpații Neague Magdalena, S.C. La Titu Frumosu SRL și Neague Titu.

Primarita de la Baraganu, Magdalena Neague, afla cu doua zile inainte de alegeri daca va fi condamnata definitiv!Magdalena Neague

Instanţa a decis condamnarea Magdalenei Neague la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare în timp ce Titu Neague a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare, în regim de detenţie. Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea acestui dosar, prin sentința din 28 aprilie 2022. Acum, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva firmei S.C. La Titu Frumosu S.R.L., aplicând o amendă penală de 40 de mii de lei, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. De asemenea magistrații au dispus dizolvarea firmei S.C. La Titu Frumosu S.R.L.

Magdalena Neague, condamnată cu suspendare

Pe 4 martie 2024, referitor la Magdalena Neague, instanța a decis încetarea procesului penal, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată-sub forma falsului intelectual, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. În schimb, magistrații au decis să o condamne pe Magdalena Neague la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Instanța va aplica Magdalenei Neague o pedeapsă complementară a drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a, b Cod penal( dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani, a cărei executare începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

Primarita de la Baraganu, Magdalena Neague, afla cu doua zile inainte de alegeri daca va fi condamnata definitiv!Titu și Magdalena Neague

Fostul primar condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Referitor la Titu Neague, magistrații au decis încetarea procesului penal, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată-sub forma falsului intelectual, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. În schimb, magistrații au decis să îl condamne pe Titu Neague la 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de acesta ori în numele ei. De asemenea, se menține pedeapsa rezultanta de 2 ani de închisoare, rezultată în urma concursului de infracțiuni între pedepsele de 1 an de închisoare și respectiv 2 ani de închisoare, potrivit Codului penal din 1969 cu aplicarea art.5 C.penal,  iar la rezultantă de 2 ani de închisoare se adaugă pedeapsa aplicata prin prezenta de 2 ani de închisoare, în final inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare. Sentințele nu sunt definitive, apelul judecându-se pe 6 iunie 2024.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg de ce sunt mentinute localitati cu statut de comuna mai mici decat o scoala generala din cta.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515