REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Titu Neague împarte făină prin sate contra semnături pentru soția sa

Titu Neague împarte făină prin sate contra semnături pentru soția sa

Victor ROTARU 13 aprilie 2024 | 00:00 2342

Alegerile locale se apropie cu repeziciune, iar mulți candidați aleargă după strângerea semnăturilor pentru a putea fi prezenți pe liste la 9 iunie 2024. Astfel, un cetățean din Bărăganu a declarat pentru Replica de Constanța faptul că fostul primar din Bărăganu, Titu Neague, care este soțul actualului primar din Bărăganu, Magdalena Neague, ar împărți saci de făină locuitorilor care au nevoie de acest sprijin, cerându-le totodată și câte o semnătură pentru soția sa. Reamintim faptul că familia Neague a fost condamnată la mai mulți ani de închisoare, fiind acuzați de folosirea unor documente false pentru a primi sume de bani din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Titu Neague imparte faina prin sate contra semnaturi pentru sotia saTitu și Magdalena Neague

Apele sunt învolburate la Bărăganu de luni de zile, telenovela pornind din momentul în care fostul primar își arăta bărbăția pe rețelele de socializare, continuând cu greva foamei pe care a făcut-o un locuitor, tot din cauza fostului primar, locuitor care îl acuza pe Titu Neague că i-a invadat pășunea, iar lista poate continua.

Acum, un cetățean al comunei Bărăganu a transmis pentru Replica de Constanța faptul că fostul primar, Titu Neague, s-a apucat de împărțit saci de făină prin localitate oamenilor care au nevoie, un lucru deloc rău, însă, acesta este acuzat că le cere locuitorilor să semneze pentru ca soția sa să mai poată candida pentru încă un mandat de primar al comunei Bărăganu: „El împarte făină prin comună din partea soției. Până acum nu a împărțit în nici un an, dar acum că e an electoral i-a apucat împărțitul. În urmă cu vreo 2 luni au împărțit lemne. El a avut o livadă mai de mult, și-a scos pomii din livadă acum vreo 4-5 ani și a împărțit lemnele alea, erau niște pomi subțiri. A adus remorci pe la porțile care au vrut, erau mai mult crengi, pline de pământ. Acum el a anunțat că împarte făină. S-a împărțit făină săptămâna aceasta, unul dintre consilierii lor s-a ocupat. El a cărat, a făcut listele, a dus câte un sac de făină la cei care au vrut. A fost întotdeauna susținută de PSD. Se pare că a fost validată. Primărița și-a trimis deja oamenii prin cele două sate să adune semnături. Nu știu de ce nu merge ea personal. A trimis 2 persoane de bază să adune semnături. Când le dă făina, adună și semnături. Ceea ce este cel mai suspect și ce ne-a uimit pe toți, chiar dacă sentința nu este definitivă, au făcut apel, e a doua instanță care admite același fapt. Este greu să credem că la apel vor ieși nevinovați. O lungesc special să poată candida din nou.

Titu Neague imparte faina prin sate contra semnaturi pentru sotia sa

„Ea trebuie neapărat să iasă din nou primar”

Potrivit cetățeanului, Titu Neague ar fi însămânțat 165 de hectare în mod ilegal, lucru care s-a întâmplat și în anii anteriori: „Au însămânțat cele 165 de ha care e marea problemă și marea discuție pe care fostul primar le însămânțează an de an abuziv, care de fapt aparțin comunei Mereni. Este hotărâre dată de instanță, definitivă cum că pământurile aparțin de Mereni. Noi credem că este manevră cu primarul de la Mereni. Trebuie recoltate pe la sfârșitul lunii iunie, are orz pe ele. Ea trebuie neapărat să iasă din nou, pentru că dacă ei pică, nu mai au susținere să recolteze. De la 165 de ha recoltează, dau și ei pe unde dau, că trebuie să dea pe unde sunt susținuți. Ciolacu spune că fără penal în funcții, dar se pare că în continuare PSD nu a găsit un candidat potrivit pentru comuna Bărăganu.

Titu Neague imparte faina prin sate contra semnaturi pentru sotia saMagdalena Neague

„În campaniile electorale îi apucă să dea”

Legat de această practică, de a le oferii oamenilor cu posibilități reduse diferite bunuri, cetățeanul din Bărăganu a declarat faptul că doar în anii electorali se întâmplă acest lucru: „Și în celelalte campanii electorale la fel au făcut. Trag tare cu făina că au un prieten cu moară. Dar doar în campaniile electorale, anul trecut nu au dat nimic. În campaniile electorale îi apucă să dea baloți de paie, lucernă, făină, ce se mai poate. Celălalt candidat, cel de la PNL, Tianu Ion, este actualul viceprimar. Au fost prieteni foarte, foarte buni de familie. A intrat în consiliu pe lista PSD, a fost până acum o lună, două, acum dintr-o dată este PNL-ist, candidează pentru funcția de primar. Primul pe lista de consilieri al celui de la PNL este un foarte bun prieten de-al Magdalenei Neague.

Titu Neague imparte faina prin sate contra semnaturi pentru sotia saTitu și Magdalena Neague

Contactat pentru un punct de vedere, Titu Neague, fostul primar al comunei Bărăganu, a transmis pentru Replica faptul că soția acestuia va mai candida pentru încă un mandat în comuna Bărăganu, însă a negat vehement acuzațiile făcute de cetățean cum că ar fi oferit făină în schimbul semnăturilor: „Soția mea va candida pentru postul de primar. Nu este condamnată definitiv și acum avem apelul, pe 6 iunie. Va fi susținută tot de PSD. Fiecare contracandidat vorbește ce vrea el. Nu este adevărat. Nu are nici un fel de legătură.”  

Primărița din Bărăganu și Titu Frumosu, condamnați în dosarul de corupție

Reamintim faptul că dosarul în care sunt implicați Titu și Magdalena Neague, cei care au fost, rând pe rând, primari în localitatea Bărăganu, să apropie de final. În data de 10 decembrie 2021, printr-o sentinţă a Tribunalului Constanţa, cei doi au fost condamnaţi la închisoare, Magdalena Neague primind 2 ani şi 2 luni cu suspendare în timp ce Titu Neague s-a ales cu 3 ani şi 2 luni cu executare, acesta având şi condamnări mai vechi. Curtea de Apel a decis, prin sentința din 28 aprilie 2022, rejudecarea cazului de către prima instanță, în speță Tribunalul Constanța. Astfel, marți, 5 martie, judecătorii primei instanțe au decis să-l condamne pe fostul primar cu executare, în timp ce primărița s-a ales cu o condamnare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia 2 sunt sustinuti de biserica penticostala.pe de alta numai aruncati cu noroi in oameni care sunt saraci.iau tot ce li se da daca li se da ceva.ei iau. Si ca sa fie clar,blatu intre Tianu si Neague e clar. De ce? Sa nu uite lumea ca Tianu,un tractorist infect,a fost sluga lu Neague ani de zile. Tot ce are tianu are pt ca a slugarit la neague.martie octombrie Tianu a foat pe tractoarele acestui individ. Octombrie Martie pleca facea 2 3 curse pe tir. Amandoi niste gunoaie.cine crede in spectacolul lui Tianu isi merita soarta cu varf si indesat. Neague are toti hotii de fier vechi animale si cerrale,vezi neamul Burduja Hurmuz. Dar asta e. Viata nu e dreapta niciodata si alegatorii nu au putere. Ai hotii de partea ta ai un blat bine orchestrat si banii biserici si influenta ei si esti boier peste 2 sate care se zbat in mocirla si atat.moee tianu si familia neague
2
0
Cum sunt alegătorii, asa este și primarul. Ai ce alegi..
2
1
Ce natie sunt caricaturile astea? Sigur sunt alogeni
3
0
La Costinești deabia se insamanteaza pământul cu grau pentru așa zisul teren de fotbal, intr-un câmp deschis printre alte culturi așa că mai durează pana se va împărți sacii cu faina de pe aceasta parcela.Este ușor sa prostești comunitatea pentru semnăturisi pentru voturi doar sa mai prinzi scaunul primarului pentru următorii patruani ,cetățenii fiind dezamagiti de primul mandat ca în cazul nostru la Costinești județul Constanța. Trezirea cetățeni indiferent din ce comuna faceți parte și ați fost dezamagiti în primii patru ani de primarul care va condus doar pentru buzunarul personal!
1
1
Asta este imaginea Romaniei din pacate , doua scursuri umane !Si la Pestera este la fel !familia de cintatori vrabie , huoooooo
5
0
Sunt perciunosii aia doi.Ce urâți.
3
0
Ce mecle au , ce ciudatenii , astia sunt oamenisau extraterestri ?
7
0
Te așteptăm cu faina,orez,zahar,ulei sa ne faci traista mare că noua nu ne place munca.Munca este pentru UTILAJE IN RO.
7
0
Ce fețe de bădărani au! Sunt curios câte clase are doamna, după față nu pare să aibă prea multe
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272