REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, îi cere Aurei Bozdoacă să oprească minciuna!

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, îi cere Aurei Bozdoacă să oprească minciuna!

Mirela PASCAL 20 aprilie 2024 | 00:00 1243

Administrația locală din Hârșova intenționează să ia în administrare portul din localitate, dar și cheiul aferent, în vederea modernizării. Portul Hârșova se află în administrarea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați. Primăria Hârșova a dat în judecată APDM Galați, dar și Ministerul Transporturilor, în urma refuzului de a ceda obiectivul primăriei. De altfel, despre acest subiect a vorbit și într-un interviu acordat ziarului Replica. Iată, însă, că subiectul este folosit de contracandidați, în special de Aura Bozdoacă, de la AUR, fostul subprefect. Aflat în anonimat în timpul mandatului, iese acum la atac pentru a-și câștiga voturile. „Opriți-vă cu minciunile!“, le transmite Ionescu.

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!

Aura Bozdoacă, unul dintre contracandidații lui Viorel Ionescu pentru Primăria Hârșova, nu a demonstrat nimic cât a fost la conducerea Prefecturii județului Constanța, din poziția de subprefect, dar visează să învârtă Hârșova după soare. Una dintre temele ei de campanie este și portul din Hârșova, pe care, chipurile, vrea să-l modernizeze. Ceea ce nu știe ea, sau se face că nu știe, este că portul nu se află în administrarea UAT Hârșova, iar primarul în funcție se chinuie de peste 5 ani să-l preia, formulând tot felul de solicitări către instituțiile statului, însă mereu s-a lovit de refuzuri.

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!Solicitarea Primăriei Hârșova, către Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM)

Chiar și așa, Bodoacă minte poporul cu televizorul. Viorel Ionescu a răbufnit și le transmite contracandidaților care vând gogoși electorale să înceteze. „Rușine mare! Nu mai mințiți hârșovenii! Faceți-vă campanie, nu anticampanie! S-a dezlănțuit de câteva zile, în spațiul online, un șir de clipuri video care cuprind niște minciuni și dezinformări grosolane! Cetățenii sunt induși în eroare cu informații false și cu promisiuni imposibil de realizat. Mă întreabă lumea dacă este adevărat ce spune candidata Bozdoacă Aura și dacă ea ar putea să facă ceva în portul Hârșova, atunci eu de ce nu am investit nimic până acum?

 

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!răspunsul negativ al APDM

Poate și eu aș gândi la fel, dacă nu aș cunoaște realitatea și nu ar fi unii care ar încerca să înșele cu promisiuni false. Pentru că acesta este genul de campanie electorală, specific ,,chirițist", pe care ați ales să îl faceți, eu voi încerca să vă răspund cât mai elegant, departe de modul mișelesc în care s-a început acest circ deplorabil. Dacă nu știți realitatea sau doar vă faceți că plouă, că poate prinde la câțiva cetățeni nostalgici și dornici de revitalizarea portului nostru, vă voi informa eu: Portul Hârșova este în patrimoniul statului, nu al orașului Hârșova. Este administrat de APDM Galați. 

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!solicitare către Ministerul Transporturilor, pe vremea fostului ministru Lucian Șova

Opriți-vă cu minciuna!! Din anul 2016, în mod sistematic am făcut demersuri către Ministerul Transporturilor și către APDM Galați, dar au refuzat să ne aprobe trecerea suprafeței de teren aferentă portului în proprietatea orașului, pentru că le scad lor veniturile pe care le obțin din concesionarea suprafeței aferentă portului. După ce a apărut OUG 57/2019, am reluat solicitarea și pentru că ne-am lovit de același refuz, am acționat ministerul în judecată, în cursul anului trecut, nefiind finalizat încă procesul”, spune Viorel Ionescu.

Totul se obține cu muncă și efort, cu răbdare și perseverență, nu cu datul din gură!

Ce proiect, ce investiții faceți dna. Bozdoacă dacă aceste bunuri nu sunt ale orașului? De ce vă promovați prin minciună? Nu mă interesează proiectele dumneavoastră, nu le comentez, dar atunci când vorbiți prostii la adresa autorităților locale, la lipsa noastră de implicare în preluarea portului, nu vă pot lăsa să mințiți! Faceți o campanie de promovare a proiectelor corectă și cinstită! Nu mai înșelați!

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!Aura Bozdoacă 

O să prezint pentru hârșovenii care au ales să trăiască în acest oraș zi de zi, nu doar în prag de campanie (cum faceți dumneavoastră), o parte din demersurile făcute de noi pentru preluarea portului, ca să nu mai existe atâtea discuții și să nu mai facă alții pe interesanții, cu tot felul de bârfe și mizerii. Eu chiar iubesc acest oraș, nu doar în week-end, când vin să iau încasările sau înainte de alegeri! Dacă iubiți acest oraș, de ce nu scoateți în evidență și frumusețea lui? Implicați-vă să îl îngrijiți, să îl păstrați curat, să facă fiecare, acolo unde poate, câte ceva. Totul se obține cu muncă și efort, cu răbdare și perseverență, nu cu datul din gură! Iubiți Hârșova în fiecare zi!”, a conchis Ionescu.

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!solicitare transmisă la Ministerul Dezvoltării, pe vremea lui Paul Stănescu

Revenind la Portul Hârșova, așa cum edilul a specificat, de altfel, de-a lungul anilor au fost făcute nenumărate solicitări la instituțiile abilitate, inclusiv la Ministerul transporturilor. Nimeni nu a făcut nimic.

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!Ministerul dezvoltării i-a răspuns că... nu se poate să treacă Portul Hârșova în administrarea UAT

În vara anului trecut, a dat în judecată instituțiile statului, instanța rămânând ultima speranță a lui Viorel Ionescu.

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!solicitare transmisă la Direcția Achiziții din cadrul Ministerului Transporturilor

Adrese au fost transmise inclusiv pe vremea lui Sevil Shaideh, vicepremier. După cum știți, Shaideh este o apropiată a lui Liviu Dragnea și a vechii conducerii PSD Constanța. Răspunsul lui Shaideh... tot negativ. Și, atenție, este constănțeancă, adică interesul de a rezolva problema ar fi trebuit să primeze.

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!răspunsul fostul vicepremier Sevil Shaideh

Cum toate instituțiile i-au închis ușile în nas, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, a mers, în vara anului 2023, în instanță cu Ministerul Transporturilor și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați, în vederea preluării obiectivului din localitate, astfel încât să dezvolte zona și să atragă cât mai mulți turiști.

Primarul din Harsova, Viorel Ionescu, ii cere Aurei Bozdoaca sa opreasca minciuna!

Am dat în judecată Ministerul Transporturilor pentru că, de la Revoluție și până în prezent, nu s-au făcut investiții în portul respectiv, în tot ceea ce înseamnă infrastructura navală. Dacă s-ar fi făcut investiții, ar fi fost altfel acolo. Eu doresc să depun un proiect pe noua axă, pentru dezvoltarea unui port de agrement. Pentru așa ceva e nevoie și de teren. Cât timp nu este terenul în administrarea UAT-ului nu putem face investiții. Am purtat din timpul mandatului trecut cu conducerea APDM Galați. Între timp a apărut și codul administrativ, în 2019, care spune foarte clar că tot ce nu este port de interes național trebuie să fie în administrarea locală. E normal, lăsați-ne pe noi să administrăm ce n-ați făcut dumneavoastră 35 ani“, declara Viorel Ionescu, primarul din Hârșova.

Așadar, pentru Aura Bozdoacă și toți contracandidații care speră să câștige voturi pe această temă, de recomandat să lectureze materialul de mai sus și răspunsurile negative ale instituțiilor transmise, de-a lungul timpului, către UAT Hârșova!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272