REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Primarul Făgădău dă asigurări: s-a găsit o soluție, constănțenii nu vor rămâne fără căldură!

Primarul Făgădău dă asigurări: s-a găsit o soluție, constănțenii nu vor rămâne fără căldură!

Replica API 1 septembrie 2018 | 01:38 293

Pericolul ca locuitorii municipiului Constanța să rămână fără căldură în calorifere, în această iarnă, a fost înlăturat, pentru moment, după ce municipalitatea a plătit în avans o sumă de bani către Electrocentrale (CET) Constanța, pentru ca această companie să poată, la rândul ei, să facă o plată către Romgaz pentru a nu fi stopată, de la 1 septembrie a.c., furnizarea de gaze.

Anunțul a fost făcut de primarul Constanței, Decebal Făgădău, prezent la sediul Stației de tratarea a apei Palas, cu prilejul vizitei premierului Viorica Dăncilă.

„Din momentul în care am aflat, din presă, despre notificarea pe care Romgaz a transmis-o Electrocentrale Constanța, am convocat directorii Electrocentrale și RADET, am identificat soluții și astăzi (vineri, 31 august a.c.), municipiul Constanța a efectuat o plată în avans pentru serviciile din iarna lui 2018 / 2019 pentru a scoate din această situație dificilă Electrocentrale Constanța. Am asigurat sumele necesare, astfel încât să nu fie întreruptă furnizarea energiei termice”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Aceasta a subliniat, însă, că soluția găsită este una care rezolvă problema pentru moment și este nevoie de sprijin din partea autorităților centrale și a furnizorilor, dar și de o strategie de investiții, pe termen lung, la Electrocentrale Constanța.

Făgădău: „Trebuie să se investească într-o soluție de viitor!”

„Însă, vreau să menționez că aceasta este o soluție de moment și că trebuie un sprijin consistent către Electrocentrale Constanța pentru a se asigura sumele necesare în vederea aprovizionării cu materie primă pentru sezonul rece 2018 – 2019. Municipiul Constanța nu are datorii către Electrocentrale, ba a achitat sume în avans, sperăm ca ministerul Energiei împreună cu Electrocentrale să gestioneze situația, astfel încât constănțenii să nu sufere nicio secundă. Am făcut tot ce a ținut de noi. Am plecat la acest drum tocmai pentru că am încredere că ministerul și conducerea companiei Electrocentrale că după ce se va depăși acest moment dificil se vor gândi cu seriozitate la o soluție de viitor. Dacă nu facem altceva decât să astupăm găurile sezon rece de sezon rece fără să investim într-o soluție de viitor, tare îmi este că vom rămâne fără sistem centralizat de energie termică”, a mai afirmat Decebal Făgădău.

De ce are datorii CET către Romgaz

Reamintim că Romgaz a transmis un punct de vedere prin care a arătat că dacă nu primește suma de 985.000 de lei va sista de la 1 septembrie livrările de gaze naturale: "Romgaz atenţionează că neplata sumei de 985.000 lei, din reeşalonarea negociată cu Electrocentrale Constanţa va conduce, inevitabil, la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând cu 1 septembrie 2018. Menţionăm că pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanta a înregistrat datorii restante şi reeşalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeşalonării acestor datorii pe o perioadă de 9 luni începând cu luna august 2018 - aprilie 2019, suma de plata către Romgaz aferentă primei rate din Convenţia de eşalonare se cifrează la 985.000 lei, cu termen de scadenţă 31 august 2018".

Conform Romgaz, începând cu data de 1 octombrie 2017, în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, s-au făcut livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. "Electrocentrale Constanţa a notificat Romgaz SA că, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, nu poate să-şi onoreze obligaţiile prevăzute în Convenţia de eşalonare agreată. Ca urmare, precizăm că neonorarea la plată a primei rate a reeşalonării negociate, dată fiind situaţia financiară precară invocată în adresa transmisă către Romgaz, va conduce inevitabil şi la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi). Din toate aceste considerente, Romgaz se vede obligat să recurgă la măsura de a sista alimentarea cu gaze naturale", subliniază furnizorul de gaze naturale.

F.B.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/constanteni-sunteti-pregatiti-sa-indurati-frigul-la-iarna-cet-nu-a-achitat-datoria-catre-romgaz-365741/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara autoritate!Ne mobilizam si al schimbam!
1
0
cel mai slab primar pe care l-a avut Constanta
5
0
CET CET CET .. nici un cuvant despre RADET Fatalau ? Municipalitatea nu are nici o datorie.. dar RADETUL cine mortii tai il administreaza
19
1
Un mare primat . Huo
16
1
Decat sa subventionati Radet mai bine cu banii respectivi ajutati constantenii sa isi monteze centrale proprii. Eliminam asa pierderile radet, eliminam achizitiile umflate si salariile nesimtite ale conducerii radet
9
11
minti cu nerusinare
12
3
Deconectat de la radet e solutia este dificil din punct de vedere financiar dar nu te fura nimeni
9
5
Fagadau a edentificat problema. Fagadau loveste cu banul in avans ca d-aia are studii econoimice inalte.Ti-ai dracului de prosti !
14
1
publici dar e sluga lui Dragnea umila.pe fagadau il doare-n cur de oras sau asta lasa de gandit.planurile psd nu au in vedere dezvoltarea normala a orasului.
18
1
fagadau , esti un bou ...stai linistit , ne-am resemnat , nu mai asteptam nimic de la tine ...
26
1
Deci cam stie domnu primar ce trebuie.Ar trebui sa vada cam cum se face de la colegii lui de la Bucuresti, Oradea, Timisoara, unde termoficarea este altfel privita. Sa stam si sa asteptam sa faca ceva indolentii de la minister nu e deajuns. Daca nu face nici el nimic pentru constanteni orasul va fi unul cu centrale de apartament si de cartier cu grad inalt de poluare. Atunci sa vezi taxe... Un oras turistic poluat? Dar cu astfel de lipsa de demersuri nu va mai fi nici primar.
24
2
atata timp cat nu treceti la facturarea individuala, banii or sa fie opriti la administratorii de bloc si rulati in afacerile lor, s-au imbogatit astia peste masura
18
0
Fagadaule, desfiinteaza CA al RADET, 5 paraziti ce incaseaza lunar 4500 lei net, in timp ce angajatii regiei, in majoritate cu salariul minim pe economie, nu-si iau banii de salarii sau concedii.
21
1
A ajuns Constanta un mare circ. Din zi in zi parca e si mai rau. Cauza este una singuta, CLASA POLITICA. Cand nu o sa mai avem Primar care sa aibe in cap numai interesele politice, cand vom avea la carma orasului pe cineva care sa dea muie la toate partidele si sa se gandeasca la orasul asta, de abia atunci vom incepe sa ne ridicam un pic ca oras. Pana atunci daca tot votam politicieni, o sa luam la cur mereu si o sa plangem tot noi ca niste babe
20
0
Bravo fagadau cel mai bun primat din oras
5
32
demiteti incompetentii de la radet ,acestia nu fac altceva decat sa fure pentru partid adica PSD acest partid este cel mai toxic partid din ultimul secol .Conducerile RADET sunt aservite partidului plin de puroi si de masoni si nu fac altceva decat sa devalizeze aceasta regie pentru ca se poate. m..........e PSD!
30
2
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
28
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272