REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PROBLEMELE din cadrul IPJ Constanța, DEZBĂTUTE de Constantin Dancu!

PROBLEMELE din cadrul IPJ Constanța, DEZBĂTUTE de Constantin Dancu!

Replica API 21 decembrie 2019 | 00:00 414

INTERVIU

INTERVIU

În cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța activează 1.365 de oameni ai legii. Despre problemele din cadrul sistemului, dar și despre aspectele care s-au rezolvat, a vorbit șeful IPJ, Constantin Dancu, după o conferință de presă, ce a avut loc, luni, 16 decembrie. Printre neajunsuri se află, din păcate, și starea în care se află anumite posturi de poliție, cum ar fi că încă mai există cele fără toalete în interior.

Reporter: Sunt polițiștii dotați cu arme?

Constantin Dancu: Cert este un lucru. Toți polițiștii au pistol în dotare. Nu avem situații de polițiști fără. Carpați, da, o parte din ele sunt Carpați. Dar eu cred că ne putem rezolva problemele și cu acestea.

Rep.: Care este situația cu echipamentele de protecție?

Constantin Dancu: În ceea ce privește echipamentele de protecție, vestele antiglonț sau antiînjunghiere, s-a luat o măsură astfel încât acestea dotează mașinile. Avem niște cutii speciale, care se sigilează, se introduc acolo vestele, iar în momentul în care este nevoie, se folosesc. Deocamdată, la această oră, avem veste suficiente pentru a dota toate mașinile.

Rep.: Dar mașinile sunt suficiente?

Constantin Dancu: Nu ne plângem nici în ceea ce privește autospecialele din dotare. Chiar pot spune că parcul s-a înnoit considerabil. Nu pot spune că sunt mulțumit, dar nu pot spune că stăm foarte rău. Trebuie să recunosc faptul că încă mai avem mașini cu anul de fabricație 2006 și, probabil, la anul, vom termina și cu ele și vom avea parcul reînnoit tot, iar cea mai veche mașină va rămâne din 2015. Și aici mă refer la autovehiculele de patrulare. La capitolul dotări, oricând reînnoirea parcului este binevenită.

Rep.: Dar de ce anume aveți nevoie?

Constantin Dancu: Programe informatice.. softuri. Avem nevoie de mult mai multe softuri.

Rep.: Există deficit de personal?

Constantin Dancu: Dacă ne referim la schemă, da, avem un deficit de personal. De circa până în 20%.

Rep.: Ce părere aveți despre desființarea Posturilor de Poliție Rurală și revenirea la Posturile de Poliție?

Constantin Dancu: În conjunctura actuală, în care nu am reușit să stabilizăm oamenii pe funcții, și acest lucru nu l-am reușit pentru că cei veniți din promoție, mai toți sunt din alte județe, iar după ce-și termină perioada de tutelă, toți vor să plece. Astfel, probabil că, dacă personalul pe care îl aveam acum era stabil pe funcții, cred că ar fi fost mult mai eficient sistemul vechi, cu Posturile de Poliție.

Rep.: Nu există absolvenți din zona noastră?

Constantin Dancu: A început să crească numărul de absolvenți de școli de poliție, și aici mă refer la cei care au domiciliul în județul Constanța. Și vă dau un exemplu. Acum 3, 4 ani, când ne venea o promoție de 40 de persoane, 2 sau 3 erau constănțeni. Acum am ajuns și la 15 – 20. Probabil că, dacă se va schimba sistemul, în sensul că va fi cu admitere pe fiecare județ în parte, poate că se va rezolva și problema. Anul acesta au terminat două promoții și ne-au fost repartizate peste 100 de absolvenți. Acum sunt în perioada de tutelă, 6 luni. Din ultima promoție, din Constanța cred că sunt cam 12, iar din penultima vreo 15 sau 20. În funcție de unde au repartiție, li se plătește chirie de către Inspectorat.

Rep.: Referitor la sediile de Poliție, se mai aude ceva de renovări?

Constantin Dancu: Trebuie să recunosc faptul că avem niște Posturi de Poliție care au nevoie urgent renovare. Din păcate, încă mai avem Posturi de Poliție fără toaletă în interior. Din păcate. Dar sperăm că în anul 2020 să rezolvăm problema aceasta. Pot să spun că am început să trecem, în localitățile unde am avut posibilitatea, la încălzire centralizată pe gaz. Nu putem să le facem pe toate deodată.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe inginerul dancu il stiu de mult timp.el inginer fara pregatire de specialitate a ajuns sef la ipj.cand era loctiitor la sectia 1 nu stia sa scrie, cred ca nici acum nu stie. Vedeti doar semnatura.mergeti la serviciul politiei rutiere acolo, e goasa rau stiu baietii de acolo precum Narcis,etc.
0
0
CHINTESENTA PROBLEMEI IPJ CONSTANTA ESTE CHIAR DANCU SI EXISTENTA SA INCA PE ACEL FOTOLIU DE SEF. INTERVIU JALNIC, PREGATIT, INTRUCAT ALTFEL NU ESTE IN STARE SA AIBE UN DISCURS COERENT. ESTE UN TIP FRUSTAT, LIMITAT DAR DIABOLIC. TIC TAC, NICIUN DICTATOR NU A SFARSIT BINE, ISTORIA O SPUNE, NU EU!
3
0
Sa fii hot derbedeu frustrat si sa conduci politia Constanta
4
0
Singurul inspector sef care a scos mizeria din ipj.Acum faptul ca va pune la munca aste rau Dancu
3
12
moarte ciorilor
6
0
Da jegos nespalat ieftin de duzina , dar am cele mai multe like.uri , in caz ca nu vezi . Sugaci e aia care te.a kkt , si te.a abandonat pe strada . Iti inteleg frustrarea , dar nu am ce.ti face trebuie sa inveti sa scri si sa citesti , lasa politia locala , asta.i de domeniul trecutului , javra!
1
3
articol de cacat.
6
2
pistoale cu boabe de fasole...
4
0
ca sa omoram atat interlopii care cotizeaza cat si se angajatii de la stat care iau cotizatii de la ei!!!
32
0
Societatea romaneasca colcaie de lepre.In Constanta e dezastru, toti oportunistii au juns sefi, in politie, la primarie, in presa.Ca politia sa fie corecta, toti politistii trebuie sa aiba camere video care sa inregristreze tot ce fac ei in timpul programului.Si in masini la fel si atunci sa vezi cum tov Dancu& comp nu mai merg la mangle si curve in timpul programului, cum ii amendeaza inclusiv pe nesimti5ii din primarie si pe javrele de parlamentari, cum cei de la locala isi fac treaba pt care ii platim.Jigodiile care s-au cocotat in posturi nu vor insa asta, ar iesi toate magariile la iveala
24
0
replica e un ziar infiltrat.un bait pentru ca cei nemultumiti sa isi exprime nemultumirea fata de IPJ si astfel sa se afle informatii de uz,mai o injurie si dai cu subsemnatul la politie primind amenda pentru defaimare a angajatilor sistemului,mai o ticluire de probe mincinoase prin care esti fortat sa renunti la ceva anume,mai un instigator care indruma chibzuit pe altii la injurii si violente.de gasit, te gasesc ei, ca ai ip dinamic, ca ai ip static.daca mergi la replica cu ceva concret despre..si despre..iti cer sa-ti declini identitatea,ei nu vor sa semneze contract de confidentialitate
10
1
Toti interlopii la constata au plaje cumparate ,iar politia nu vede nu aude si tace ca sa traiasca 1000 de ani in pace ,legea cammorei..
18
1
Se stie ca in judetul Constanta proxenetii si interlopii zburda ca mieluseii cu limuzine de lux in palate mai ceva ca in vestul Europei.De aceea gasca noastra ne inralnim anual sa tragem line sa vedem cat au sponsorizat acestia politia si cat ne revine fiecaruia in functie de grad si functie.Succesuri depline celod din acvariul Cernavoda pentru sponzarile voastre ptr ca va mentineti pe locul 1 inatai.
14
1
Cand se anuntau nori negrii deasupra IPJ-ului, asa au facut toti inspectorii sefi . Simt nevoia de publicitate, poate rama in scaun. Schema-i veche. trimte pe e-mail la un prieten ziarist, un articol cu intrebari si raspunsuri, cum e mai sus. Nu stie Dancu sa dea raspunsurile alea.
18
0
NU faci un control la Militia din Eforie? Acolo cand te duci ca sa depui o plangere, organosul de serviciu, initial, iti spune ca ar fi bine sa nu depui plangere, ca fie o sa ai si tu de suferit, fie ca mai bine depui plangerea la alta institutie. Doar daca insisti cu plangerea, o primesc. Dar cred ca asta e lectia pe care o primesc militienii in toata tara.
15
0
Bla bla... Muie dancu
16
0
Muie politia jandarmeria gardienii publici si PSD
16
3
Ce mos arata !
16
1
mai bine ne spunea cum l-a facut scapat pe nicusor betivanul umflat cu drena de NY cand a adormit la volan in intersectie la Capitol... sau cum a intervenit matei la ministru sau orban sa ramana sef ...
22
0
Nu vedem purtatoarea de cuvant!!! S-a intors la prima dragoste.....? Cuget Liber...... Ori a fost sub pupitru....?
19
0
v-a sunat limbricul tanasescu sa taiati comentariile de la hotul muist spagoveanu ??? Aceeasi muie cu cacat o ia si de la acest articol !!!
17
0
Interviu pt reporteri de la replica egal Zero. E curat in dos si dezinfectat de limbile de la replica. Rusine presa constanteana
32
0
Desfiintati Politia locala, sa treca la vechea denumire de gardieni cu atributiuni la patrunjel,marar,carute,etc!La Darabani sa putut desfiinta!La Cernavoda la tura de noapte dupa miezul nopti dorm acasa pana in zori,sa sa verifice!
29
5
Costel si langa el, catelul Sobaru.
32
0
Politia se masoara in cat de multi criminali prind, nu pe cat de multi ii ajuta sa scape de puscarie. Daca iei salariu imens de politist si pensie de ce nu prinzi criminali pentru care esti platit cu bani grei?
17
4
Cei care tot va luati de pwla lui nu sunteti altceva decat niste frustrati care au fost pusi la munca. Daca tot n-aveti loc de el, sa-i beti oule, putorilor
4
41
sunt frustrat si am p. mica
8
12
E incredibil cum acest om a rezistat ...e putred de bogat a facut bani in politie cat alti in 10 vieti , a folosit politia numai si numai pentru el si camarila care il sustine..si totusi e sarac lipit pamantului daca te uiti in acte...asta da smekerie...poate sa scrie un manual cum sa pui politia in slujba ta si sa te consideri imaculat! E studiu de manual
54
0
Desfintati dracu politia aia a primariei , luati banii alocati acelor analfabeti si.i transferati Politiei Nationale . Luati masinile analfabetilor de la politia primarului si le transferati Politiei Nationale , ce dracu este asa greu ?? Aia oricum nu folosesc nimanui decat alesilor locali sa le pazeasca noaptea coaiele , au un impact devastator asupra bugetului local , si 99% din ei nu stiu nici sa scrie , nici sa lege 2 vorbe . Acasa !!
45
10
Sefa de la circulatie mangalia cu folii si pe fata iar noi primim amennzi pt luneta si laterale
32
1
Multe se intampla si datorita faptului ca politia nu este prezenta in strada! Chiar nu vezi politie in oras! In Mamaia ar trebui sa patruleze permanent macar o masina a Politiei! Sau nu stiti ce se intampla acolo? Curse de masini zilnice!
34
0
dancu e mana in mana cu aia din mangalia alde raim moxu cine credeti ca ii protejaza de vand droguri
33
2
Problemele de care ne confruntam sunt intarzierea spagilor de la proxenetii din judet si mai ales cei din Cernavoda care se misca mai greu pe filierele din Europa de unde prostituatele produc iar matroani sau matroanele trimit banii prin western union.Acum de sarbatori cand noi mafiotii ne facem bagajele ptr Austria si Elvetia i-am invitat pe capii de la tuti di mafia sa ne faca sa intelegem de de ce se intarzie cu spagile.
39
0
Cel mai smecher politai ! Bravo lui !!!!
16
44

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218