REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Profesorul Streinu Cercel trage un semnal de alarmă: 20% dintre românii veniți din diaspora au scăpat de izolare și carantină

Profesorul Streinu Cercel trage un semnal de alarmă: 20% dintre românii veniți din diaspora au scăpat de izolare și carantină

Replica API 19 martie 2020 | 14:32 2498

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu Cercel, a afirmat, miercuri seara, că circa 20% dintre românii care au intrat în țară în ultima perioadă „au scăpat de izolare și de carantină”. Medicul estimează că primul val al epidemiei de coronavirus va avea loc după Paște.

„Cel puțin 20% au scăpat de izolare și carantină. Dintr-un milion. Aceste persoane, dacă sunt infectate, ele vor transmite. Dacă vor transmite la copii și la tineret, nu e nicio problemă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Managerul de la „Matei Balș” a subliniat, însă, că dacă infecția cu coronavirus va fi transmisă bătrânilor, atunci situația va fi mai gravă.

„De aceea bătrânii tebuie protejați. Dacă își prețuiesc părinții și bunicii (...) să nu se îmbrățișese, să nu se pupe. În două luni de zile nu se întâmplă nimic dacă există un mesaj impersonal”, a spus Streinu Cercel.

Conform sursei citate, primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi în preajma sărbătorilor pascale.

„Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi după Paște. Avem două valuri care vor fi foarte active. Primul după Paștele catolic, al doilea după Paștele ortodox. Se adună familia la masă. Acest lucru fiind cunoscut, calculele sunt ușor de estimat. Dacă punem alături de această întrunire familială un interval de 7-8 zile, cât este incubația medie, vom avea vârfuri de apariție a incidenței îmbolnăvirilor. Ne așteptăm să apară îmbolnăvirile. Vor fi cu un potențial sever”, a spus sursa menționată, la Antena 3.

Cea mai recentă raportare oficială anunța 260 de cazuri de COVID -19, pe teritoriul României.

Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca virusu este de 5zile cum au scapat cand ei trbuie sa stea minim 14
0
0
Daca pana in 14 zile este perioada de incubatie, 14 zile este perioada oficiala de carantina sau izolare, cum poti sa transmiti dupa aceasta perioada. Daca era posibil banuiesc ca atunci se marea si perioada de carantina si izolare, oficial. Nu s_a creeat suficient haos, tb sa sarim unul la gatul celuilalt acum? Nu inteleg ce se urmareste? Daca OFICIAL ai anuntat 14 zile, acum dintr_o data e prea putin, si persoanele care ies dupa 14 zile prezinta risc. Ne_ati innebunit, cu tot felul de anunturi, prin care va contraziceti, oficial.
5
1
ba trebuie inchise urgent granitele.jegos sa stea acolo unde au fugit,vin acum sa ne umple de boli toti tiganii,cocalarii!
8
4
si cu imigrantii ce se mai aude? parca erau pe la granita cu serbia si bulgaria. s-au intors de frica lu' corona sau de fapt chiar ei sunt corona pentru care trebuie sa stam noi in casa?
3
2
Este vinovat cu diaspora...Sa ii pupe in carici ca la votat
5
9
zarurile au fost aruncate!
5
4
Nu se respecta autoizolarea sau izolarea la domiciliu. Cu atatia cetateni romani veniti in ultimele 3 saptamani, 75% din ei sunt deja purtatori si nu stiu, nu ii intereseaza si mai ales, nu le pasa. Cu carantina e altceva pentru ca cei suspecti de covid19 sunt paziti. Pastrati distanta fata de orice persoana ca si cum ar fi radioactiva chiar si in casa daca nu stiti pe unde umbla membrii din familie. Nu mai iesiti cate 2 persoane la cumparaturi pentru ca riscati sa va imbolnaviti la dublu. Este inutil sa purtati manusi pentru ca daca duceti telefonul la gura, fata cu manusile -gata!
9
6
Toti cei din carantina au fost testati si au stat 14 zile izolati. Daca acum sunt liberi sunt pentru ca au terminat zilele prevazute de carantinare. Cum ar putea infecta si pe ceilalti?! Poate ar fi trebuit tinuti mai mult daca mai exista riscul sa infecteze.
4
10
inchideti granitele pana nu e prea tarziu
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212