REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Proiect de extindere a Spitalului Municipal Mangalia

Proiect de extindere a Spitalului Municipal Mangalia

Replica API 20 iunie 2018 | 00:29 825

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia lucrează la un proiect de extindere a unității medicale, prin mansardarea pavilionului central (B), cu scopul redimensionării unor secții și înființării de noi cabinete medicale. Potrivit reprezentanților instituției, activitatea Secției de Neurologie poate fi optimizată, prin suplimentarea numărului de paturi de la 15 la 25.

Acest proiect va fi posibil prin mansardarea clădirii și relocarea Secției de Neurologie în spațiul nou creat. Tot acolo ar putea fi mutate mai multe cabinete medicale, astfel încât, încăperile eliberate să fie folosite pentru pacienți sau aparatură medicală. Un alt proiect al conducerii spitalului vizează înființarea unui compartiment de hematologie, având în vedere patologia acestei specializări, care este destul de vastă, cu numeroase solicitări, din partea pacienților. În prezent, se caută sursa de finanțare pentru toate aceste proiecte, menite a dezvolta activitatea Spitalului Municipal Mangalia, atât pe orizontală, cât și pe verticală. Pentru dezvoltarea infrastructurii din sănătate, Primăria Municipiului Mangalia caută soluții eficiente și de durată, astfel încât populația orașului să aibă acces nemijlocit la o gamă largă de servicii medicale de specialitate. În acest sens, autoritățile locale au depus documentația pentru construcția unui ambulatoriu de specialitate, cu fonduri UE, la spitalul din localitate. Conform documentației tehnice, este prevăzută extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal. Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate. Valoarea maximă care poate fi accesată, din fonduri UE, pentru acest proiect este de 2,3 milioane de euro. Reprezentanții spitalului au declarat că proiectul mansardării, alături de cel al înființării unui ambulatoriu de specialitate vor conduce la eficientizarea actului medical și la asigurarea cadrului necesar unei bune îngrijiri a pacienților cu afecțiuni diverse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine ca faceti cabinete,bine ca mariti spitalul.......locuri de parcare pauaza.Nu spune nimeni nimic.Case peste case inchiriate si pline de turisti.Noi angajatii suntem nevoti sa venim dimineata la 5 sa prindem un loc de parcare.De ce?Pentru stau parcati toti taranii....stau de noaptea sa apuce rasaritul si doprm in masina si mananca pateu cu paine....Politia Locala ce face?? nu stiu cum naiba nu parcati si pe rampa...
1
0
Prrezervatuvul ala de sticla ce imbraca pavilionul din discutie este extrem de prost conceput si realizat. In caz de orice situatie extrema,ca e incendiu,cutremur,orice,oribilitatea aia facuta sub comanda unui dobitoc pune in pericol pacientii si angajatii,dar si eventualele echipe de salvare. Sa mai pui si mansarda pe chestia aia esta ca un cacat in fata usii de la intrare. Fundatia ar rezista? Sau e vorba de mansarde din lemn,ca la cabanele montane?
1
0
Venituri mici, populatie saraca si imbatranita si implicit cu boli din cele mai diverse si unele grave, e nevoie sa mariti spitalul.In loc de crese, gradinite, scoli, care nu-si mai au utilitatea,faceti spitale si azile pentru batrani ca in acea directie se indreapta populatia orasului.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212