REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

PROIECTUL tehnic al BAZINULUI de ÎNOT din Tomis Nord va fi ACTUALIZAT

PROIECTUL tehnic al BAZINULUI de ÎNOT din Tomis Nord va fi ACTUALIZAT

Replica API 16 martie 2021 | 00:34 2406

La începutul verii anului 2020, constănţenii se bucurau la vestea că bazinul de înot de lângă Liceul Teoretic “George Călinescu” va fi renovat de către Primăria Constanţa, după 30 de ani de când a fost lăsat în paragină. În prezent, Compania Naţională de Investiţii actualizează Proiectul Tehnic al bazinului din Tomis Nord, deci constănţenii mai au de aşteptat până vor începe lucrările.

Bazinul de înot din Tomis Nord, focar de infecţie

Constănţenii care locuiesc în Tomis Nord ştiu că în anii '70, atunci când s-a construit Şcoala Generală nr. 32, actualmente Liceul "George Călinescu", în imediata vecinătate a unităţii de învăţământ funcţiona o piscină descoperită. Încă de la finele anilor '80, piscina a început să se degradeze, nu a mai fost îngrijită, iar în ultimii ani a ajuns un focar de infecţie. În prezent, imaginea dezolantă a bazinului este completată de buruienile crescute cât gardul, dar şi de constănţenii care tranzitează zilnic zona şi care îşi aruncă gunoaiele pe unde apucă.

Două milioane de lei, alocate pentru renovare

Două milioane de lei au fost alocate anul trecut, de către Consiliului Local Constanţa, pentru renovarea şi punerea bazinului de înot în funcţiune. La acel moment primarul oraşului, Decebal Făgădău, afirma că, pe lângă bazin, vor fi amenajate şi vestiare pentru elevi şi profesori, iar sistemul de iluminat va fi complet refăcut. “Primăria Municipiului Constanța a depus la CNI documentația pentru reabilitarea bazinului de înot al Liceului Teoretic „George Călinescu“, prin programul cu acest specific al Companiei. Primăria Constanța a elaborat studiul de fezabilitate aferent acestui proiect și a depus întreaga documentație la CNI. Așteptăm răspunsul CNI pentru a vedea dacă bazinul a fost inclus pe listă pentru reabilitare”, au declarat reprezentanţii primăriei la acel moment.

CNI actualizează Proiectul Tehnic

Reporterii Replica au luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Constanţa pentru a afla în ce stadiu mai este proiectul în prezent. Aceştia au precizat că momentan CNI actualizează Proiectul Tehnic. “CNI actualizează Proiectul Tehnic. După actualizare, proiectul trebuie să fie aprobat prin Hotărâre de Guvern, apoi se lansează procedura de achiziţie”, au explicat aceştia.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine stie ce javra imobiliara a pus ochii si pe coltisorul asta. Intai zice ca renoveaza, dup-aia te trezesti ca face bloc
3
0
este gata fundatia pentru 10 etaje .Puteti innota in cada sau la mare dupa ce-mi inchiriati .baldachinul
6
0
ba s a facut ...blocuri fara parcari,mall-uri pt. pitiponci si picipoance ,cluburi pt. drogalai si tarfulite etc...
5
0
Sa-mi bag pwla....bai nimic nu se face la primaria asta de 30 de ani....bai nimic...
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272