REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Pronunțarea la contestația lui Mazăre, amânată pentru 24 octombrie

Pronunțarea la contestația lui Mazăre, amânată pentru 24 octombrie

Mirela PASCAL 11 octombrie 2022 | 09:44 5883

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției au admis de principiu, luna trecută, cererile de suspendare a deciziei penale pronunțate de judecători făcute de Radu Mazăre și Gabriel-Sorin Strutinsky împotriva deciziei penale pronunțată de ÎCCJ, iar luni a fost stabilit termenul pentru soluționarea acestora. Magistrații au amânat pronunțarea pentru 24 octombrie.

Radu Ștefan Mazăre și Gabriel Sorin Strutinsky au fost citați, la fel și Primăria Municipiului Constanța, în calitate de parte vătămată. Dacă contestațiile vor fi admise, atunci fostul edil ar putea fi eliberat.

Precizăîm că și fratele lui Maăzre, Alexandru, contestat decizia de condamnare. În cazul lui, magistrații au amânat cauza pentru 5 decembrie.

Reamintim că în luna februarie 2019, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul "Polaris". În acelaşi dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru complicitate la luare de mită. De asemenea, fostul deputat PSD Eduard Stelian Martin, asociat şi administrator în fapt al companiei, a fost achitat.

Achitat a fost și Gabriel Marius Stan (fost viceprimar al Constanţei), dar şi mai mulţi funcţionari din Primăria Constanţa. Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit 1 milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau ca jegul asta sa fie cat mai futut, sa sufere crunt, sa moara in chinuri!
2
0
Cum sa scape din inchisoare? Sunt dosare diferite, are ani grei de facut
3
1
Constanta este de tot rasul cu Idiotul de Chitac ajuns primar ! Mamaia e permanent in extrasezon ! Votanti p****i ce ati ales PNL si USR !
3
0
Sa stai la pușcărie, până te smochinesti de tot. Ce naiba te agiți atât! În locuri cu bulangeală, este rai pentru tine!
2
2
Sa nu uitam ca o perioada buna de timp Mazăre dădea ora exactă in Constanta. Și ce sa vezi : a dat-o aiurea. Hihihihih
2
6
Sigur cel din poza e Radu Mazare? Mai degraba seamana cu mumia lui Tutankhamon.
9
3
dar banii care i-a furat nu i-a mai dat inapoi
11
4
Pt cel care mi-a raspuns. Daca este asa cum spui atunci cum dracu sa aiba atat tupeu perechea asta de hoti sa ceara suspendarea deciziei penale,nici macar in Madagascar insula aia Africana unde a fugit Mazare nu se poate asa ceva,or golani astia gandesc ca justitia din Romania este sub cea din triburile africane. Si pentru"Judecatorii",nu ma judecatori nu asteapta mai multa spaga pentru ca spaga au primito in avans de la parlamentari prin legile pe cate astia i le-au facut cadou magistratilor ori despre Radu Mazare stie toata lumea cine a fost asta in PSD daca la ordinul lui PSDisti l-au pus pe frasu pe listele eligibile si asa a ajuns ala parlamentar PSD.
10
3
Strutzu nu a plecat de capul lui, a fost trimis la adapost. Era ff riscant sa inceapa sa scuipe…
9
2
astia au travestit toti parțarii din oras
12
2
Hai don Primar , intoarce-te inapoi ca e debandada mare cu astia de acum .
8
14
spagari si mwisti nu au inghitit destul. Asteapta inca sa mai decarteze hotii si daca suma e convingatoare au scapat. Pariu ?
20
3
Astia nu scapa. Justitia isi face datoria pentru ca sunt din PSD. Pe cei din PNL - PD nu ii vede nimeni si nu vor face nici o zi de puscarie. Blaga, Videanu, Berceanu, Basescu, Boc etc toti baietii destepti
13
12
Doamne apara si pazeste.tineti famiglia de infractori la pastrare,emai bine asa.citi bani a platiti la anaf mazare ptr averile pe care le are?nU mai exista evazi une fiscala?alti ani de pirnaie!
24
4
Daca iese,sa se duca sa stea in cartierul Henri Coanda.
33
5
R.Mazare nu are cum sa beneficieze de clementa justitiei,nici el nici S.Strutinski complicele lui tocmai pentru ca strutzul s-a sustras executari pedepsei fugind din Romania,deci S.S. nu a dat nici doi bani pe o deciezie definitiva a unei instante din Romania. Sau o fi fost adus S.Strutinschi in tara si este prin vreo puscarie din Romania,dar nu s-a scris in presa.
26
4
cam putin pe langa ce au facut
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272