REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Protest pentru amplasarea unui sens giratoriu în Lumina: Ne e frică să trimitem copiii la școală!

Protest pentru amplasarea unui sens giratoriu în Lumina: Ne e frică să trimitem copiii la școală!

Replica API 21 octombrie 2019 | 00:04 596

Poziția DRDP!

Poziția DRDP!

Ca urmare a numărului mare de accidente rutiere ce au avut loc loc în intersecția străzii Năvodari cu șoseaua Tulcei din Lumina, DN 22 cu DJ 226, dar și a indiferenței autorităților, locuitorii comunei au protestat sâmbătă, 20 octombrie a.c., solicitând construirea unui sens giratoriu.

”Așa cum am promis, voi organiza un protest pe data de 20.10.2019 între orele 14 și 14:30 in intersecția strada Năvodari cu șoseaua Tulcei, poate organele abilitate sîși vor da seama că cetățenii comunei Lumina au nevoie de acest sens giratoriu. Haideți sa dam dovada de unitate și să ne strângem în număr cât mai mare”, a transmis Nelu Mirea, organizatorul protestului, pe facebook. Acesta a declarat, pentru Replica de Constanţa, că din luna martie se luptă pentru instituirea sensului giratoriu. Însă, nu a primit decât promisiuni. ”În luna martie am început demersurile printr-o petiție colectivă a locuitorilor comunei Lumina, orașului Năvodari și a participanților la trafic. Au fost semnături, pe tabele nominale, din Lumina 600 și online, în jur de 1 milion. Am trimis către organele abilitate ale județului petiția pentru amplasarea unui sens giratoriu. Ni s-a spus că s-au luat măsurători, că s-au făcut studii de mediu dar a rămas așa. Am făcut petiție către Guvern, în luna august, am primit răspuns, potrivit căruia au înștiințat CJ, Prefectură să anunțe ce se întâmplă cu acest aspect. Dar, cam atât. Nu s-a făcut nimic pânăa cum”, a spus, pentru Replica, organizatorul. ”Ne e frică să trimitem copiii la școală, ne e frică să ieșim în intersecția aceasta!”, a mai spus Nelu Mirea.

Ce spune DRDP Constanța!

”D.R.D.P. Constanta a inițiat din luna decembrie 2018 o colaborare intre autoritățile responsabile cu implementarea unei soluții de asigurare a sigurantei circulatiei in intersectia dintre drumul national DN22(E87) și drumul judetean DJ226, fapt mentionat în raspunsul D.R.D.P Constanta, numarul 23437 din 27.03.2019, la petiția colectiva inregistrata cu numarul 23318 din 27.03.2019. În data de 02.07.2019, D.R.D.P Constanta a demarat procedura pentru semnarea Protocolului de Colaborare intre C.N.A.I.R S.A. prin D.R.D.P. Constanta, UAT Comuna Lumina, Consiliul Judetean Constanta prin Regia Autonomă Județeana de Drumuri și Poduri Constanta pentru amenajarea intersecției drumului national DN22(E87) cu drumul judetean DJ226. R.A.J.D.P Constanta a fost înstiintată să transmită către Notariat documentele necesare autentificarii protocolului, fap care nu s-a realizat. Documentatia tehnică este în curs de elaborare, până în prezent proiectantul a predat expertiza tehnică. D.R.D.P. Constanța va continua demersurile legale pentru crearea acestui sens giratoriu”, au transmis reprezentanții DRDP.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oamenii mor si nimeni nu raspunde. Arunca mata de la unul la altul. Asta e statul roman . daca se cer explicatii vin cu 1000 argumente aiuristice care te scarbesc si mai tare . Omul sfinteste locul dar il si spurca . Un popor de catastrofe am ajuns.
1
0
Cum spunet,in decembrie 2018 D.R.D.P.Constanta a initiat o colaborare cu autoritatile.........Aici erau comunisti mai buni,astia daca im dec 2018 incepeau o treaba ca asta pana in martie 2019 era finalizata.
1
0
El este cu asfaltatul ulitelor interioare !
1
0
Taranii merg pe banda a doua ca sa nu poata sa iasa nimeni din intersectie, ce sa le ceri la niste capatani de peste mitocani
2
0
Nae esti prost cu diploma.mananci cacat aici degeaba , nu e vorba numai de "iesit in drum" cum zici tu ba retardule, e vorba despre fluidizarea traficului.pe timp de vara sa stai 1 ora sa "iesi in drum" nu e o experienta placuta.dar fac pariu ca esti un nimic si ti dai cu parerea doar asa... sa treaca timpu.legat de cazul lazu.... aveti sens la 100 m in mortii masii sau vreti sens fix in poarta?
1
2
STATI LINISTI DRAGI ROMANI VINE DINCA GHEORGHE DE LA CARACAL SI VA ADUNA COPII CU AJUTORUL NOSTRU.SUNTEM CEI MAI BUNI IN ROUMANIA SA TRIMITEM FETITELE LA PRODUS.
4
4
hai ma VIO ca in Lazu nu ai nevoie de sens giratoriu. Asa greu iesi de acolo ?! Si chiar daca e vara si e aglomerat te duci la sens mai sus la o aruncatura de bat.
3
1
bai astia beculosii luativa intai carnete pe merit si nu pe cunostinte dupa care iesiti la drum dar ca orice taran in satul lui i se pare firesc sa faca el ce vrea muschiul lui,ca face stanga ca face dreapta ,desigur fara sa oboseasca si semnalizarea,adica opresti circulatia pe e 87 ca sa iasa licuricii prostovani in drum,muie ba
2
6
cu cacat, nu rusine !!! Numai asa ii educam !!!
2
1
Pai la o distanta de 100 m de sensul giratoriu protestati si pentru o TRECERE DE PIETONI cu SEMAFOR si atunci copii vor acea viata in siguranta si vor trece pe la semafor.
3
0
Este necesar sa fie zeci de accidente, zeci de proteste, sute de petitii ca autoritatile sa inceapa graoi demersiluri pentru un simplu sens giratoriu. Sa va fie rusine !
5
1
O sa le faca sens giratoriu cum au facut si in Lazu....
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920