REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PSD către Guvern şi preşedinte: Dovediţi că starea de alertă nu e doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid

PSD către Guvern şi preşedinte: Dovediţi că starea de alertă nu e doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid

Replica API 10 iunie 2020 | 00:00 969

Partidul Social Democrat solicită Guvernului şi preşedintelui Klaus Iohannis să le dovedească mai întâi românilor că starea de alertă nu este "doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid" şi să prezinte Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungirii stării de alertă.

"Preşedintele Iohannis cere din nou responsabilitate în condiţiile în care el şi Guvernul său se comportă iresponsabil faţă de români. Singurele lucruri pe care le-au făcut temeinic în starea de alertă au fost angajările la stat ale întregii clientele de partid şi umplerea buzunarelor firmelor de casă din banii românilor. Nici măcar o singură mască de protecţie dintre cele promise nu a ajuns până acum la persoanele vulnerabile. Nici programul de relansare economică anunţat din aprilie nu a fost prezentat. În schimb, economia s-a prăbuşit, iar şomajul a crescut într-un ritm ameţitor. Ce se întâmplă cu firmele româneşti care vor da faliment dacă această stare continuă? Dar cu cei care vor îngroşa rândurile şomerilor? Unde este responsabilitatea Guvernului pe care îl conduceţi faţă de economie? (...) Dar faţă de sănătatea bolnavilor cronici cărora le este interzis accesul la tratamente? Dovediţi mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid şi prezentaţi Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungirii stării de alertă. Dovediţi responsabilitate înainte de a o cere", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD, scrie Agerpres.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puţine restricţii şi a făcut un apel către parlamentari în acest sens.

"Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv, internaţi în spitale, faptul că şi ultimul weekend de relaxare totuşi s-a simţit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi şi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni. El a arătat că în etapa următoare vor fi mai puţine restricţii propuse, dar consideră că "nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rectific...astia de la PSD cred ca PNL vor fura numai pt Ei, fara sa faca ceva si pt cetatenii de rand, ceea ce e corect...asta e diferenta, PSD a mai marit o pensie, o alocatie, salarii, pe cand PDL, pnl au taiat de la fraeri si au luat numai pt EI, istoria o confirma , iar votantii sunt chiori si analfabeti
0
1
ASTIA DE LA PSD CRED CA PNL VA FURA CUM AU FACUT O EII..
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212