REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PSD n-a reuşit să obţină majoritatea la Mereni. ALDE, mesaj pentru partenerii de guvernare, cu cifre şi GRAFICE

PSD n-a reuşit să obţină majoritatea la Mereni. ALDE, mesaj pentru partenerii de guvernare, cu cifre şi GRAFICE

Replica API 7 noiembrie 2017 | 10:50 592

Duminică, 5 noiembrie, au avut loc alegeri parţiale într-un municipiu din România, respectiv în 16 comune din 13 judeţe. În judeţul Constanţa, oamenii au fost chemaţi la vot pentru a-şi desemna primarii în comuna Pantelimon, respective Bărăganu, dar şi pentru a stabili componenţa Consiliului Local Mereni.

PSD a sperat că va câştiga în toate cele trei localităţi din Constanţa, numai că rezultatul nu a fost chiar aşa cum şi-au imaginat cei care s-au ocupat de campania electorală. Social-democraţii şi-au adjudecat doar Primăria Bărăganu, unde noul primar este Magdalena Neague, soţia fostului edil. În schimb, PNL a reuşit să se impună la Pantelimon. Noul primar al comunei este liberalul Costel Armăşescu.

În ceea ce priveşte Consiliul Local Mereni, situaţia este şi mai “neagră” pentru PSD acum, decât era înainte de alegerile parţiale de duminică. Dacă anterior PSD a deţinut 5 mandate de consilieri, acum situaţia se prezintă astfel: 4 mandate ia PSD, 3 ALDE, 2 PNL, 1 PMP şi 1 PNŢCD. În condiţiile date, reprezentanţii ALDE se declară mulţumiţi de rezultate, cel puţin la Mereni şi la Bărăganu: „Suntem pe locul doi”.

„Este un rezultat bun per ansamblu, la Bărăganu şi la Mereni am obţinut dublu faţă de media naţională din aceste alegeri parţiale. Este un rezultat bun, având în vedere că la Constanţa, în cele trei localităţi unde au avut loc alegeri, ALDE a avut organizaţii nou înfiinţate”, a declarat, pentru “Replica”, Andrei Gerea, preşedintele interimar al ALDE Constanţa – organizaţia judeţeană.

De precizat că ALDE va solicita, la Mereni, funcţia de viceprimar, în schimbul majorităţii de care are nevoie primarul Silviu Gârea în Consiliul Local.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Constanta PSD si ALDE nu sunt o echipa.
5
2
Sunteti idioti? Pai ALDE si PSD nu sunt echipa? Ce va mai place sa mancati kkt.
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218