REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

PSD promite rută ocolitoare către sudul litoralului. Va fi realizată de Compania Naţională de Infrastructură Rutieră

PSD promite rută ocolitoare către sudul litoralului. Va fi realizată de Compania Naţională de Infrastructură Rutieră

Replica API 5 octombrie 2019 | 00:39 393

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc vineri, 4 octombrie a.c., la sediul Organizației Județene a Partidului Social Democrat Constanța, au fost abordate teme de interes pentru cetăţenii judeţului. Lucian Lungoci, care este secretar executiv al PSD Constanţa şi director al RAJDP, a vorbit despre drumurile județene și starea acestora actuală, dar și despre rutele ocolitoare, mai exact stadiul rutei ocolitoare către sudul litoralului.

”Așa cum discutam și anul trecut sunt două variante: pe drumul național dintre Agigea și Mangalia. Prima variantă pleacă din localitatea Techirghiol spre Moșneni și 23 August, este o variantă care se va realiza dar nu de către Consiliul Județean Constanța, ci Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care sunt mult mai avansați cu procedurile pentru realizarea acestei rute alternative ocolitoare, dânșii au posibilitatea să facă un drum cu patru benzi, câte două benzi pe fiecare sens, un drum care poate să fie o alternativă a drumului național. Cealaltă variantă, refacerea de fapt a drumului județean dinspre Amzacea și Pecineaga se leagă de o veșnică problemă cadastrală, un exemplu în acest sens, pentru cea mai simplă construcție de drum județean este nevoie de minim 18 m lățime, din rigolă în rigolă. În acest moment pe acel drum avem zone în urma cadastrării care din păcate, drumul județean are 6- 7 m pentru că s-au făcut cadastrări, de către persoane fizice, juridice, proprietari de terenuri agricole, până în drum. Aceeași problemă o aveam pe cea mai mare parte a drumurilor județene”, a spus Lucian Lungoci.

Reamintim că drumul județean care face legătura dintre Amzacea și Pecineaga a mai fost asfaltat în urmă cu 9 ani de către o societate, iar după doar 6 luni s-a deteriorat. Luacian Lungoci a explicat de ce s-a putut realiza acel proiect la vremea respectivă.

”Legislația nu prevedea la acea dată viza Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța (OCPI) prin care fiecare planșă de proiect, fiecare metru de drum trebuie să aibă avizul OCPI, iar la vremea respectivă nu prevedea legea acest lucru”, a explicat secretarul executiv al PSD Constanța, Lucian Lungoci.

”În momentul de față există o rută ocolitoare, un drum alternativ pentru sudul litoralului și este vorba de Negru Vodă- Albești-Mangalia fiind asfaltați 30 de km”, a intervenit președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Țuțuianu.

Referitor la ruta prin DN39A, punctul de începere pornește de la podul din localitatea Agigea, iar punctul final la sensul giratoriu din stațiunea Olimp, intersecția DN 39- DN 39B, mai exact din Techirgiol și se încheie la Moșneni, prin spatele respectivei localități.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vin alegerile vin promisiunile muieeeeeeee
7
0
sunt studii facute la Drumurile Nationale Constanta. Da bani de unde, ca PSD-istii nu servesc fonduri europene. Tutuiene, promite ca ajungi cu soseaua pana la Vama Veche. In felul acesta ii dai putin oxigen primarului PSD din Vama Veche.
4
1
Cind se va realiza soseaua de coasta CTA- Mamaia. Nu vedeti ca bdl.Mamaia este sufocat? Cine se opune, ca si la Cazino. Ar fi bine sa stim si noi.
8
0
30 este cifra magica! Dupa 30 de ani de furaciuni si minciuni, in care ati fost la putere 80 la suta din timp, nu va mai crede nici dracu, bai borfasilor! O sa vedeti la alegeri! Abia astept sa va vad fetele pline de spume!
12
1
E adevarat din pacate! S-a vazut anul acesta mai mult ca in orice an si din ce in ce mai evident ca litoralul bulgaresc este mai cautat! ???
5
2
Deja exista o ruta ocolitoare,in sensul ca turistii cam ocolesc litoralul romanesc si merg in Bulgaria.
13
2
Nicio solutie nu-i buna daca nu ocoleste Mangalia.
6
1
ce-i doare gura sa promita prostilor care pun botul la minciunile lor...?!?
15
1
da prostilor, psd-ul promite dar pnl-ul si usr-ul nu promit nimic pentru ca stiu bine ca vor veni la putere doar ca sa fure mai mult ca psd-ul!!!
3
6
Ce promite psd-ul? Pai ce, o face din banii lor? Din banii baronilor din psd?
7
1
Iar mancati kkt...
11
1
Buahahahahahha
2
2
Ei promit, insa de vina ca nu se va realiza vor fi Iohannis, Basescu, Soros si statul paralel.
17
2
cu motz.sunt la putere dein 2012. si au faacut fix o pula.jigodia de base cu piticul de boc ne-au facu autostrada bai dobrogenilor de pripas.boc nu si-a facu lui la cluj ne-a facut noua bai pulelor de labari.imi bag pula in judetul asta si-n toti nenorocitii de pripas care vietuiesc in el.Muie psd, muie cu cacat psd constanta, laba cu cacat psd mangalia
11
5
PSD NU PROMITE sa ti dau la muie si tie si lu mata bagatiai pl in mortii matii de pesedist imputit
14
4
vin alegerile iar psd-ul promite ca o da si pe ma-sa la posta numai sa-i mai creasca putin procentul, macar pana pe la 10-11%.
27
6
Promisiuni gratuite si cam pe ocolite, adica marea cu sarea.
28
4
Promisiuni goale, cati km de autostrada au facut in ultimi 3 ani? La PSD cacatul se mananca cu lopata.
39
3
Ca Muie PNL
10
25
Lucrarea sa fie facuta de un profesionist mai Tutuiene. Eu am fini care fac drumuri si poduri bune. Pentru ca sunt facute sub indrumarea mea, a unui profesionist. Ati vazut ce bine a iesit steagul de la Pavilion. E inalt si ieftin, doar 80.000 EUR. Si pot face muuuult mai multe
13
12
Si noi promitem PSDului ,multa Muie cu cacat la alegeri!
38
6
ca reparati niste judetene nu e rau, dar nu va mai laudati ca faceti ruta catre sud. Singura solutie fezabila pentru sud e A4bis care sa plece din A2 dupa Murfatlar, prin spatele lacului Techirghiol, sa iasa undeva la Costinesti si sa continue spre sud pana la Vama Veche. Restul sunt povesti, povesti proaste in care Agigea, Eforie-Nord si Sud vor ramane calamitate din cauza ambuteiajelor.
44
1
A4 PANA LA GRANITA
41
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272