REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

PSD, reacție virulentă după ce Iohannis a anunțat că o va refuza pe Olguța Vasilescu la Transporturi

PSD, reacție virulentă după ce Iohannis a anunțat că o va refuza pe Olguța Vasilescu la Transporturi

Replica API 5 ianuarie 2019 | 00:00 209

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că atât timp cât există un ministru în funcţie, nu există un blocaj la nivelul Guvernului, el afirmând că dacă social-democraţii doresc alţi miniştri, trebuie să facă paşii prevăzuţi de Constituţie.

"Această situaţie o văd foarte simplu. Atâta vreme cât există un ministru pe scaunul de ministru, nu există blocaj. Iar dacă PSD doreşte alţi miniştri, n-are decât să facă paşii prevăzuţi de Constituţie. (...) O să aibă ocazia să mai încerce o dată", a susţinut Iohannis la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la situaţia de la Ministerul Dezvoltării şi al Transporturilor. Anterior, el a anunţat că va refuza propunerile pentru aceste două instituţii, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, notează agerpres.ro: "Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru".

PSD condamnă public decizia lui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de miniștri pentru ministerul Dezvoltării regionale și cel al Transporturilor, acțiune prin care "încearcă blocarea activității Guvernului, cu scopul vădit de a împiedica PSD să ducă la bun sfârșit angajamentele electorale asumate în programul de guvernare".

Anunțul șefului statului a fost primit cu indignare de PSD, care a reacționat, transmițând, prin intermediul unui comunicat de presă, că Iohannis "încearcă blocarea activității Guvernului, cu scopul vădit de a împiedica PSD să ducă la bun sfârșit angajamentele electorale asumate în programul de guvernare".

"Al doilea refuz al președintelui Iohannis de a emite decretele de numire în funcția de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice reprezintă o tentativă iresponsabilă de blocare a investițiilor guvernamentale în cele mai importante domenii pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor României: infrastructura de transport și dezvoltarea locală", transmite PSD.

"În același timp, sfidând Constituția și statul de drept, președintele a intrat într-o complicitate de natură penală cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, propus deja spre revocare pentru abateri disciplinare deosebit de grave și pentru încălcarea gravă a legilor și drepturilor fundamentale ale omului. Prin refuzul de a emite decretul de revocare a acestuia, președintele comite un act de trafic de influență asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se află în cercetare un dosar penal privind dobândirea prin fals și uz de fals a unor proprietăți de către familia prezidențială. Această protecție neconstituțională pe care Klaus Iohannis și șeful PÎCCJ și-o acordă reciproc, nu poate fi privită în afara contextului în care soția președintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la PÎCCj într-un dosar penal – situându-se deasupra legii și în disprețul obligațiilor legale pe care le are orice alt cetățean al României", mai susține PSD.

Social democrații mai anunță că vor face uz de toate mijloacele legale și constituționale pe care le are la dispoziție pentru apărarea ordinii constituționale și a statului de drept, asigurând totodată minima stabilitate politică necesară în perioada în care România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
olguta o suge bine dar pe neamt la refuzat. Dragnea nu sta departe de ea - are gaoaza stramta
0
0
Constatam ca pesedeul nu mai are membri capabili. Fara Olguta , moare. Slab partid! Sau corupt !?
1
0
sunteti propagandisti ieftini tu si ceilalti cu manute rosii dar adevarul il veti vedea la vot si iar o sa plageti ca niste domnisoare mironosite!
1
4
daca nu esti pensionar, nu te pronunta- marirea nu acopera cresterile facturilor, a pietei- suntem in minus. Asa ca , documenteaza-te si apoi pronunta-te. De pensie marita sa ai tu parte
9
1
dute ma prostane si intreaba orice pensionar sa vezi ca a primit pensia marita nu mai repeta ca papagalul ce auzi la aia care dezinformeaza!
1
16
iohanus are dreptate la faza asta,olguta a facut varza sistemul de salarizare si pensiile practic le-a aruncat in aer,nici pana azi nu s-au primit pensiile dupa care a dat bir cu fugitii,asa ca sa-i dai sansa sa distruga si transporturile adica sa le aduca la un nivel si mai prost decat sunt acuma ar fi de neacceptat
17
4
moarte tesede
10
6
Zorro tu clar ii dai limbi olgutei
16
8
PSD este aliat cu PMP. Cine da in PSD da si in PMP.
2
16
afara de la cotroceni si din tara
15
32

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272